Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Jeugd & onderwijs

Home > Inwoners > Jeugd & onderwijs

Jeugd & onderwijs

Heeft u een ondersteuningsvraag op het gebied van jeugd & onderwijs? Mogelijk kan de gemeente u hierbij helpen. We raden u wel aan om eerst te kijken of er een oplossing is te vinden met behulp van uw eigen netwerk. Mocht dat niet lukken dan zijn er verschillende partijen in de gemeente Staphorst die kosteloos of tegen een kleine vergoeding ondersteuning kunnen bieden.

Het beste is om in de eerste plaats te kijken naar jeugdprofessionals die u en uw kind al kennen. Bijvoorbeeld bij het consultatiebureau, de peuterspeelzaal/kinderopvang, de school, de jeugdverpleegkundige op school, het jongerenwerk of uw huisarts. Op de website van Stichting Opvoeden vindt u betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid. Ook kunt u het maatschappelijk werk (De Kern), De Schuilplaats, of MEE IJsseloevers inschakelen bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt.

Wanneer blijkt dat er meer nodig is, dan kunt u mogelijk ondersteuning van de gemeente ontvangen. Er is een vangnet om inwoners even of voor een langere tijd een steuntje in de rug te geven. Welke ondersteuning het meest passend is, wordt in overleg met een consulent van Team Samenleving bepaald.