Gemeente Staphorst kan terugkijken op een rustige en mooie jaarwisseling. “Er hing gewoon een hele mooie sfeer”, zegt coördinator Arend Harink van de stewards in Rouveen. Die met maar liefst veertig stewards in touw was. “We hadden een goed contact met de jongeren. Het was rustig en veilig. We hebben er echt plezier in gehad.” 

Ook burgemeester Jan ten Kate kijkt tevreden terug: “De sfeer was positief. Helaas zijn er twee mensen gewond geraakt door vuurwerk, maar waren er verder geen incidenten. Mijn complimenten aan de inwoners van gemeente Staphorst. Dit hebben we samen goed gedaan. Met grote dank ook aan de politie en de stewards die de hele nacht in touw waren.”

Naast een goede sfeer zorgden de stewards er diep in de nacht ook voor dat gesneuveld glas werd opgeruimd. Dat kon rekenen op een applaus van de bewoners van appartementen in de Ebbinge Wubbenlaan. Arend Harink: “Hoe mooi is dat! Deze gebaren en de goede contacten met de jongeren maakten het een geweldig mooie jaarwisseling. Dat klinkt misschien gek als je de hele nacht op pad bent. Maar ik denk dat ik namens alle stewards in Staphorst en Rouveen spreek als ik zeg dat we dit graag hebben gedaan.”

2 stewards