Melding of klacht over de buitenruimte

Melden via Fixi

Uw woon- en leefomgeving bestaat uit plekken waar iedereen toegang tot heeft. Denk aan pleinen, wegen, speeltuinen etc. Het is belangrijk dat deze plekken veilig en netjes zijn. Ziet u iets dat stuk is of opgeruimd moet worden? Meld het via Fixi. Ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in. Vul in elk geval uw e-mailadres in, zodat we u op de hoogte kunnen houden van de voortgang van uw melding. Vul ook uw telefoonnummer in zodat we snel contact kunnen zoeken als we nog vragen hebben.

Melding doen via Fixi

Defecte straatverlichting

Wilt u een defecte lantaarnpaal melden? Dit kan via het landelijke lichtmanagement systeem LMS: 

Defecte lantaarnpaal melden

Zoek op de straatnaam en klik op de kaart de kapotte lichtmast aan. De storing wordt binnen 10 werkdagen verholpen. Als er een netwerkstoring is, kan de storing langer duren.

Spoed?

Is er een onveilige situatie en is met spoed de buitendienst nodig? Bel ons dan via (0522) 467 467.
Buiten openingstijden van het gemeentehuis belt u via ons algemene nummer (0522) 467 400. U krijgt een keuzemenu te horen en kunt doorverbonden worden met de piketdienst.

Storingen:

  • Storing drukriolering (rode lamp): bel de firma Remondis Smart Infra op 088 - 250 28 00. Van belang is het nummer van de pompunit, deze kunt u vinden op het groene kastje.
  • Storing in uw watervoorziening: neem contact op met Vitens.
  • Storing in uw gas- of stroomvoorziening: doe een melding via het landelijke storingsnummer is 0800 - 9009.

Niet melden via Fixi:

Telefonisch melden

U kunt een melding tijdens kantooruren ook telefonisch doorgeven via (0522) 467 467. Uw melding wordt in Fixi gezet. Geeft u uw e-mailadres door, dan wordt u op de hoogte gehouden van de voortgang van uw melding.

Stormschade of wateroverlast?

  • Bel bij acuut gevaar 112.
  • Is er geen spoed, maar toch de brandweer ter plaatse nodig, bel dan 0900-0904.

Wat is ‘acuut gevaar’ en wie belt u in andere situaties?
Zie de website van de brandweer voor meer informatie hierover.
Bij twijfel? Bel altijd 112.

Fixi app

U kunt de Fixi app downloaden voor uw mobiel. U hoeft dan maar één keer uw persoonlijke gegevens op te geven. Daarna kunt u eenvoudig en snel meldingen doen en foto’s van de situatie meesturen. U ziet in de Fixi app ook in één oogopslag alle meldingen bij u in de buurt. Via de app kunt u de status van uw melding zien en kunt u reageren op uw melding.

De Fixi app is te downloaden via de Appstore of de Google Playstore.

Meer informatie

Heeft u een melding gemaakt en wilt u ons laten weten hoe u het klantcontact heeft ervaren? Of heeft u een tip, verbeterpunt of suggestie voor ons meldingensysteem? U kunt dit mailen naar omgevingsloket@staphorst.nl.