Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Openingstijden en contact

Home > Inwoners > Openingstijden en contact

Openingstijden en contact

  • U kunt het gemeentehuis alleen op afspraak bezoeken.
  • In het gemeentehuis is een mondkapje verplicht.
  • Veel producten en diensten kunt u online aanvragen.

Online afspraak maken voor Burgerzaken

Maak online een afspraak voor bijvoorbeeld het aanvragen van een rijbewijs of reisdocument. Lukt dit niet, dan kunt u bellen.

Een afspraak afzeggen voor Burgerzaken

Bij het maken van de afspraak heeft u van ons een bevestigingsmail ontvangen. In deze mail staat een link waarmee u de afspraak kunt afzeggen. Lukt dit niet, dan kunt u bellen.

Digitaal waar dat kan

Diverse zaken kunt u via onze website aanvragen, melden of bestellen, bijvoorbeeld:

Telefonisch contact

We zijn telefonisch bereikbaar via (0522) 46 74 00, op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu te horen. U kunt meteen uw keuze maken.

Gemeentelijke belastingen en WOZ beschikking 2021

Vanaf eind januari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en de WOZ beschikking voor 2021 in uw brievenbus of via de Berichtenbox van MijnOverheid. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. Dat kan via telefoonnummer (0522) 46 74 34, e-mail belastingen@staphorst.nl. Voor het online regelen van belastingzaken en meer informatie ga naar ons belastingloket.

Team Samenleving

Wilt u contact met één van onze consulenten van team Samenleving over zorg & welzijn, jeugd & onderwijs of werk & inkomen? Dat kan via telefoonnummer (0522) 46 74 66, e-mail teamsamenleving@staphorst.nl of door het contactformulier in te vullen.

De consulenten werken op afspraak. Voor vragen zijn we telefonisch en per e-mail goed bereikbaar. Het uitganspunt is dat we onze inwoners passende dienstverlening bieden. Per situatie bekijken we wat nodig is en spreken de consulenten onze inwoners telefonisch, via beeldbellen of in het gemeentehuis. Er kunnen situaties zijn waarbij een huisbezoek noodzakelijk is. Als persoonlijk contact nodig is, dan nemen we voorzorgsmaatregelen, zodat de richtlijnen van het RIVM worden nageleefd.

Omgevingsloket

Het Omgevingsloket is telefonisch bereikbaar via (0522) 46 74 67. Afspraken met de ruimtecoach kunnen niet op locatie, bij u thuis of in het gemeentehuis plaatsvinden, maar alleen telefonisch.

Adresgegevens

  • Gemeentehuis: Binnenweg 26, 7951 DE Staphorst of Postbus 2, 7950 AA Staphorst
  • Gemeentewerf: Gemeenteweg 36, 7951 CN Staphorst

Informatie voor de media

Bel voor persvragen tijdens kantooruren: (0522) 46 74 00. Of mail naar

We doen ons best om zo snel mogelijk een reactie op uw persvraag te geven.