Actuele berichten

Actuele berichten

• Gratis inleveren grof tuinafval

(22-11-2019)

Meerdere keren per jaar kan het grof tuinafval gratis worden ingeleverd.
    De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 30 november 2019.

• Stop CO-vergiftiging: ventileer, controleer en alarmeer

(21-11-2019)

Uit onderzoek van de Nederlandse Brandwonden Stichting blijkt dat slechts 25% van de huishoudens een koolmonoxidemelder heeft en 50% van de Nederlanders gelooft geen risico te lopen op CO-vergiftiging.

• Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

(20-11-2019)

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis, een collectieve zorgverzekering die we als gemeente Staphorst, samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis aanbieden.

• Geen reisdocumenten aanvragen op 2 december

(20-11-2019)

Op maandag 2 december is het niet mogelijk om een nieuw paspoort of identiteitskaart bij ons aan te vragen. Die dag vervangen wij het systeem waarin we de aanvragen verwerken.

• Dag van de Ondernemer

(18-11-2019)

Vrijdag 15 november was de Dag van de Ondernemer. Deze dag is uitgeroepen door MKB Nederland om ondernemers ‘te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen’. Gemeente Staphorst heeft een ontbijt georganiseerd voor ondernemers uit de gemeente.

• Ervaar het openbaar vervoer!

(18-11-2019)

Speciaal voor senioren organiseren OV-ambassadeurs een inloopspreekuur op de woensdagen 20 november en 18 december en een proefreis op dinsdag 3 december.

• Sportkampioenen gezocht!

(15-11-2019)

De gemeente Staphorst is op zoek naar sporters die een NK, EK of WK titel hebben behaald in 2019. Bent u of kent u zo iemand, laat het dan aan ons weten.

• Nieuw e-mailadres: omgevingsloket@staphorst.nl

(13-11-2019)

De gemeente had het e-mailadres bomil@staphorst.nl voor vragen over bouwen en milieu. Maar sinds de komst van omgevingsvergunningen dekt de naam van dit mailadres de lading niet meer. Ook gemeente Staphorst blijft bezig om de dienstverlening duidelijker en makkelijker te maken. Onthoud daarom voortaan één e-mailadres: omgevingsloket@staphorst.nl.

• 75 jaar vrijheid gemeente Staphorst

(12-11-2019)

Op 5 mei 2020 viert Nederland dat ons land 75 jaar geleden is bevrijd en dat we sindsdien in vrijheid leven.  Op 14 april 2020 vieren we de bevrijding van Staphorst.

• Burgemeester Segers naar gemeente Molenlanden

(08-11-2019)

Burgemeester Theo Segers is voorgedragen als burgemeester van de gemeente Molenlanden.

• Kinderen ontbijten in het gemeentehuis

(07-11-2019)

Burgemeester Theo Segers zat donderdagochtend 7 november in het gemeentehuis aan een gezellige ontbijttafel, samen met de kinderen van basisschool De Triangel uit Rouveen. Dit in het kader van het Nationaal Schoolontbijt.

• 500.000e passagier voor Buurtbus IJhorst e.o.

(04-11-2019)

De Buurtbus IJhorst - de Wijk is een belangrijke voorziening waar veel gebruik van wordt gemaakt. Al 40 jaar lang zetten veel vrijwilligers zich in om mensen van en naar IJhorst te vervoeren.

• Voortgang collegebestuur: geen derde wethouder

(30-10-2019)

Nadat begin oktober al bekend was gemaakt dat géén van de fracties bereid is gevonden om als derde partij aan het collegebestuur deel te nemen, hebben de fracties van de SGP en ChristenUnie gisteravond in de raadsvergadering meegedeeld dat zij ook niet zullen overgaan tot uitbreiding van het aantal wethouders. Dit betekent dat wethouder Lucas Mulder en wethouder Alwin Mussche in de huidige samenstelling invulling blijven geven aan het college.

• Ter inzage en informatieavond concept Groenbeheerplan Staphorst

(29-10-2019)

De gemeente Staphorst werkt aan een nieuw groenbeheerplan. In het plan worden keuzes gemaakt over de kwaliteit en de kosten voor het onderhoud van het gemeentelijk groen voor de komende 5 jaar. Er is een concept beheerplan opgesteld en de gemeenteraad heeft een voorlopige keuze gemaakt. Dit plan ligt ter inzage in het gemeentehuis en staat op de website. Op 7 november is er een informatieavond in het gemeentehuis.

• Bladruimen in de gemeente Staphorst

(21-10-2019)

Net als andere jaren plaatst de gemeente op diverse plaatsen bladkorven voor het blad van de gemeentelijke bomen. Er is een beperkt aantal korven beschikbaar waardoor niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. Door de hele gemeente zijn 34 bladkorven geplaatst.

• SGP en ChristenUnie gaan samen verder

(17-10-2019)

In de afgelopen weken hebben de college dragende fracties van de SGP en ChristenUnie oriënterende gesprekken gevoerd met de overige fracties in de gemeenteraad van Staphorst over de samenstelling van het college na het vertrek van het CDA. Hoewel SGP en ChristenUnie een meerderheid van de raad hebben, had het de voorkeur van beide partijen om een derde partij te betrekken bij het college.

• Extra data voor wegbrengen grof tuinafval

(15-10-2019)

De gemeenteraad heeft in het voorjaar een motie aangenomen om in 2020 het aantal wegbrengdagen voor grof tuinafval te verruimen van zes naar tien zaterdagen per jaar.