Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Wethouder Krale en RENDO directeur Veenstra ondertekenen duurzaamheidsconvenant

(19-09-2017)

Op maandag 18 september heeft wethouder Bert Krale samen met directeur Eddy Veenstra van netwerkbedrijf RENDO een duurzaamheidsconvenant ondertekend.

• Kamerlid Carla Dik-Faber op Prinsjesdag in Staphorster klederdracht

(19-09-2017)

Voor met name dames is het op Prinsjesdag belangrijk bijzonder voor de dag te komen in de Ridderzaal. Staphorst wordt dit jaar niet alleen vertegenwoordigd door de Staphorster dames, maar ook door ChristenUnie kamerlid Carla Dik-Faber. Ze kiest dit jaar voor een pakje van Staphorster klederdracht. Ontwerpster is Roelie van Dijk-Knoll uit Rouveen.

• Nieuw gemeenteraadslid: Meilof Troost

(14-09-2017)

Meilof Troost is dinsdagavond 12 september geïnstalleerd als nieuw raadslid. Met een tribune vol familie en bekenden legde hij de eed af bij burgemeester Segers, waarna hij tussen zijn fractieleden van de ChristenUnie.

• Grootste fietsonderzoek van Nederland van start

(13-09-2017)

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start, het grootste fietsonderzoek van Nederland.

• Kom eens bij ons kijken!

(12-09-2017)

U woont in de gemeente Staphorst. Wellicht al wat langer, misschien ook nog maar net. Graag willen gemeenteraad en college u ontmoeten, en laten zien wie de gemeente is en wat de gemeente voor u kan betekenen. Op een informele en ongedwongen wijze, zodat u een beeld krijgt van de gemeente.

• StaphorstWerkt! wordt coöperatie

(08-09-2017)

Sinds begin 2015 bestaat het project StaphorstWerkt! Daarin wordt samengewerkt door de lokale partijen Talen Tools, Stiptwerk, Payned, Countus en gemeente Staphorst. Inmiddels is ook Brouwers meubelen aangesloten. Op vrijdag 8 september is StaphorstWerkt! een coöperatie geworden.

• Nooit meer buitenspel!

(07-09-2017)

‘Nooit meer buitenspel!’ is een nieuw lokaal voetbal-initiatief in de gemeente Staphorst. Hierbij staat voorop dat iedereen mee kan doen. Of je nu al sport in een regulier voetbalelftal of omdat je - vanwege een beperking - nog niet sport: ‘Nooit meer buitenspel!’ is er voor jou!

• Informatieavond vliegroutes Lelystad Airport

(07-09-2017)

Het Ministerie houdt informatieavonden over de uitbreiding van Lelystad Airport.

• 7 t/m 13 september: Actieweek NIX Zonder ID!

(07-09-2017)

Jongeren die alcohol of tabak willen kopen hebben nog lang niet altijd een ID bij de hand. Bovendien vragen verstrekkers er ook niet altijd naar. Daarom houdt het Trimbos-instituut van 7 t/m 13 september 2017 de landelijke actieweek ‘NIX zonder ID’.

• Sporten met een beperking

(04-09-2017)

Sporten is fijn om te doen. Ook als je een beperking hebt. Het is gezond, het is leuk, je leert er andere mensen kennen en het vergroot je eigenwaarde.

• Tel mee voor een beter Nederland Fietsland

(31-08-2017)

18 tot en met 24 september 2017 is de derde editie van de Fiets Telweek. Hét jaarlijkse nationale fietsonderzoek waarin een week lang zoveel mogelijk fietsritten worden geregistreerd. Met een app wordt je snelheid en het tijdstip gemeten, met hoeveel fietsers tegelijk er wordt gereden en waar de knelpunten zijn.

• Burgemeester benoemt Huttendorpburgemeesters

(31-08-2017)

Een rustige week voor burgemeester Segers. Zijn ambt werd overgenomen door twee vervangers: Alexander Brand in Staphorst en Mylon Balder in Rouveen. Zij waren dit jaar de Huttendorp-burgemeesters.

• Is dit wel pmd? Test uw kennis in een quiz

(28-08-2017)

Plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) zijn goed te recyclen en worden daarom apart ingezameld. Zo zorgen we ervoor dat we minder restafval overhouden. Maar wat is nu precies pmd en wat niet? Dat is niet altijd even makkelijk.

• Met de burgemeester in gesprek op de braderie

(25-08-2017)

Burgemeester Segers ging op woensdag 23 augustus in gesprek met inwoners op de braderie in Staphorst. De brandweer en politie vergezelden hem en gaven voorlichting over inbraakpreventie en brandveiligheid in huis.

• Gemeenteraad gaat akkoord met vergunning AMBC

(05-07-2017)

De gemeenteraad heeft op 4 juli 2017 een ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven voor de aanvraag van de AMBC. Daarmee geeft de raad aan akkoord te zijn met de plannen van de AMBC om de motorcrossbaan te veranderen en anders in te richten. Met de verklaring van geen bedenkingen kan het college van B&W de vergunning afgeven.

• Extra carpoolplaats langs de A28

(13-06-2017)

Gemeente Staphorst en Beter Benutten Zwolle Kampen starten op 19 juni een carpoolpilot.

• Gemeenteraad in gesprek over Windenergie

(12-05-2017)

De gemeenteraad van Staphorst praat op 23 mei tijdens de raadsvergadering over het onderwerp Windenergie. Er wordt bekeken of en zo ja op welke wijze de gemeente zich aan kan sluiten bij de wens van provincie Overijssel om in de gemeente Staphorst meer windmolens te plaatsen.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.

• 1 jaar burgemeester van Staphorst

(01-09-2016)

Op 7 september 2015 werd Theo Segers geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning, als burgemeester van Staphorst. Inmiddels alweer een jaar werkt burgemeester Segers met plezier aan al zijn taken.

• Identiteitsbewijs verloren of gestolen? Melden bij de gemeente!

(23-05-2016)

Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft niet meer eerst naar de politie om aangifte te doen.