Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Senioren en veiligheid: pas op voor hulpvraagfraude en spoofing

  (13-04-2021)

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand gestart. Deze week aandacht voor hulpvraagfraude en spoofing.

 • Gemeenteraad bespreekt uitgewerkt voorstel Levensboomlocatie

  (13-04-2021)

  Op dinsdag 20 april bespreekt de gemeenteraad het plan van de groep Rouveen voor Iedereen voor de Levensboomlocatie. De afgelopen jaren heeft Rouveen voor Iedereen samen met de gemeente en woonstichting VechtHorst gewerkt aan de uitwerking van het plan. Er ligt nu een plan dat aan de meeste uitgangspunten van de gemeenteraad voldoet. Nu is het aan de raad om een mening over het plan te vormen.

 • Kent u iemand die een Koninklijke onderscheiding verdient?

  (12-04-2021)

  U kent vast wel een inwoner van onze gemeente die zich bijzonder inzet voor de samenleving. Dan wijzen wij u graag op de mogelijkheid hem/haar voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

 • Geen spoed, wel brandweer? Bel 0900-0904

  (12-04-2021)

  Heb je geen spoedsituatie, maar toch de brandweer ter plaatse nodig? Bel dan 0900-0904. Is er wel spoed of een levensbedreigende situatie? Bel dan altijd 112.

 • Gratis inleveren grof tuinafval

  (09-04-2021)

  Meerdere keren per jaar kan het grof tuinafval gratis worden ingeleverd. De eerstvolgende mogelijkheid is op zaterdag 17 april 2021. Bij de inleverlocaties zijn extra maatregelen genomen om te kunnen voldoen aan de richtlijnen van veiligheid en hygiëne in verband met het coronavirus.

 • Staphorst verbindt middelbare scholieren en ondernemers

  (08-04-2021)

  Dat bij de inwoners van gemeente Staphorst het ondernemerschap in de genen zit, staat buiten kijf. Want in totaal telt de gemeente – ruim 17.000 inwoners - namelijk meer dan 1.850 bedrijven. Maar wat in heel Regio Zwolle geldt, geldt ook zeker in Staphorst: een tekort aan personeel. Daarnaast lukt het de bedrijven daar maar moeilijk om jongeren aan zich te binden.

 • Wethouder Mussche voorzitter van werkgroep psychosociale nazorg rondom de coronacrisis

  (08-04-2021)

  Sinds kort is in Veiligheidsregio IJsselland een werkgroep actief die zich richt op psychosociale nazorg rondom de coronacrisis. De werkgroep is een samenwerking met GGD, Veiligheidsregio IJsselland en gemeenten.

 • 112 bellen, wat doe jij?

  (06-04-2021)

  Het alarmnummer 112 is er voor spoedeisende hulp. Dit nummer bel je wanneer je zelf, of iemand anders, in direct gevaar is of als er gevaar dreigt. Bijvoorbeeld als iemand zwaargewond is, dringende medische hulp nodig heeft, bij brand, of als je getuige bent van een misdrijf zoals geweld of een inbraak. De centralist neemt jouw telefoontje aan en organiseert de juiste hulp.

 • Jan ten Kate voorgedragen als burgemeester van Staphorst

  (06-04-2021)

  Jan ten Kate (56) is door de gemeenteraad van Staphorst voorgedragen als nieuwe burgemeester. Ten Kate is nu nog wethouder in de gemeente Hardenberg. Staphorst was op zoek naar een kroonbenoemde burgemeester na het vertrek van Theo Segers begin 2020. Segers vertrok omdat hij burgemeester werd in de gemeente Molenlanden. Sinds januari 2020 is Gerrit-Jan Kok waarnemend burgemeester in Staphorst.

 • April is de ‘Senioren en Veiligheidsmaand’

  (02-04-2021)

  Samen zorgen we ervoor dat criminaliteit niet loont. Daarom is op 1 april vanuit het ministerie van Justitie en Veiligheid in samenwerking met andere partijen de Senioren en Veiligheidsmaand gestart.

 • West-Overijssel zet een volgende stap in de regionale energiestrategie

  (01-04-2021)

  West-Overijssel levert een bijdrage aan de energietransitie door 1,8 TWh aan zonne- en windenergie op te gaan wekken. In 12 doelstellingen en afspraken heeft de regio vastgelegd hoeveel iedere gemeente bijdraagt en dat er regionaal wordt samengewerkt aan ruimtelijke kwaliteit, het beperken van maatschappelijke kosten, participatie over de gemeentegrenzen heen en het streven naar lokaal eigendom. De afspraken staan in het Hoofdlijnenakkoord ‘Op weg naar de RES 1.0’.

 • Wethouder Mulder zet zijn handtekening voor nieuwe woonafspraken

  (31-03-2021)

  Wethouder Lucas Mulder heeft zijn handtekening gezet onder de Woonagenda West-Overijssel 2021. Dat deed hij namens de gemeente Staphorst: “De woonagenda is een mooie samenwerking in de regio, aangejaagd door de provincie. Wat ik het mooie vind, is dat het nu gaat om ‘wat hebben we nu echt nodig?’ In Staphorst hebben we echt woningen nodig voor onze jongeren. Met dit soort afspraken kunnen we nu in al onze woonkernen aan de slag."

 • Besluiten omgevingsvergunningen en meldingen per 1 april 2021 digitaal

  (30-03-2021)

  Vanaf 1 april sturen wij de besluiten omgevingsvergunningen, meldingen en de bijbehorende bijlagen via een beveiligde e-mail naar de aanvrager en gemachtigde.

 • Wethouder Mulder start kleinschalige windmolen in Rouveen

  (29-03-2021)

  Op vrijdag 26 maart heeft wethouder Mulder de eerste kleinschalige windmolen in de gemeente Staphorst laten draaien. Dit deed hij bij Melkveebedrijf Kisteman in Rouveen.

 • TONK (Tijdelijke regeling ondersteuning noodzakelijke kosten)

  (26-03-2021)

  Heeft u in 2020 te maken gehad met een daling van uw inkomen vanwege de coronacrisis? En komt u daardoor in problemen met het betalen van uw vaste woonlasten? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming.

 • Onderzoek naar sociale acceptatie lhbti+'ers

  (26-03-2021)

  Van de LHBTI+’ers in Overijssel en Gelderland voelt 40% zich wel eens tot vaak onveilig op straat en 1 op de 6 maakte in een jaar een discriminatie-incident mee. Dit was de situatie in 2019. Hoe staat het ervoor in 2021?

 • Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV

  (24-03-2021)

  Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer (OV)? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op uw vragen over het gebruik van het OV.

 • Uitvoering van werkzaamheden in het buitengebied van Staphorst - Let goed op of u een vergunning nodig hebt

  (23-03-2021)

  Misschien hebt u gezien dat er in het buitengebied soms sloten worden gedempt en bomen worden gekapt. Ook worden er dammen en duikers aangelegd en nieuwe sloten gegraven. Dit zijn werkzaamheden in verband met de ruilverkaveling. Voor deze werkzaamheden zijn in de meeste gevallen vergunningen nodig en verleend door de gemeente en het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta).

 • Rookmelders redden levens

  (22-03-2021)

  Weet u hoeveel rookmelders er nodig zijn in uw woning? Vul de Rookmelderwijzer in en kom erachter. Na het beantwoorden van alle vragen ontvangt u advies middels drie pakketten: voldoende, beter en best. Bekijk welk pakket het beste bij uw woonsituatie past.

 • Rij MONO: ongestoord onderweg

  (16-03-2021)

  Als je rijdt, focus je op het verkeer. Je bent ongestoord onderweg, zonder afleiding van je smartphone. Zodat je je ogen op de weg houdt en niet op je scherm. 

 • Veilig IJsselland: herken druglabs in jouw omgeving

  (16-03-2021)

  Hennepteelt en productie van synthetische drugs zijn schadelijk voor mens, dier en natuur. Aan de buitenkant kun je niet altijd zien wat er in een pand gebeurt, maar let op de signalen.

 • Wethouder Mulder start werkzaamheden De Slagen fase 2

  (09-03-2021)

  Op maandag 8 maart was het zover: de eerste schop voor De Slagen 2 kon de grond in. Dat was in dit geval echter geen schop maar de grijper van een grote graafmachine. Die werd bediend door wethouder Lucas Mulder. De heren Hendrik Dons en Ate van der Walle van Staphorst Ontwikkeling B.V. en de betrokken Staphorster aannemers waren getuige van deze mijlpaal.

 • Dranquilo doen is gezond!

  (02-03-2021)

  Of je nou 30 dagen geen alcohol drinkt, of een rondje rustiger aan doet. Dat kan altijd. Door tegen je vrienden of familie te zeggen dat je ‘Dranquilo’ doet! Daarmee zeg je in één keer dat je rustig aan doet met alcohol. Je bepaalt het zelf. En het is ook nog gezonder voor je.

 • Wethouder Mussche neemt nieuwe fietsbrug Punthorst in gebruik

  (01-03-2021)

  Op vrijdag 26 februari werd een belangrijke stap genomen in de aanleg van het fietspad door Punthorst: de fietsbrug bij Nieuwleusen werd geplaatst. Dat gebeurde met een grote hijskraan. Dit alles vond plaats onder het toeziend oog van wethouder Alwin Mussche van de gemeente Staphorst, en de heer R. Alberti, locatiedirecteur van NTP, het bedrijf dat de aanleg verzorgt.

 • Houtkachel of open haard: 8 manieren om minder geur- en rookoverlast te veroorzaken

  (26-02-2021)

  Wanneer u thuis de houtkachel of open haard aansteekt, ontstaat er rook. Die rook bevat schadelijke stoffen, zoals fijnstof. Dit fijnstof veroorzaakt luchtvervuiling en kan schade aan de gezondheid van uzelf en anderen in uw omgeving opleveren. Ook wanneer u de rook niet meer ziet. Wilt u toch een vuurtje aansteken? Met de tips hieronder kunt u de uitstoot van schadelijke stoffen beperken.

 • Aanvragen woonhuissubsidie rijksmonumenten vanaf 1 maart

  (22-02-2021)

  Bent u particuliere eigenaar van een rijksmonument met een woonfunctie? Dan kunt u tussen 1 maart en 30 april subsidie aanvragen voor instandhoudingskosten die u in 2020 gemaakt hebt. De woonhuissubsidie is bedoeld voor kosten van reguliere onderhouds- en restauratiewerkzaamheden aan monumentale onderdelen van het rijksmonument.

 • Nederland blijft in lockdown, Staphorst ook

  (18-01-2021)

  Het aantal coronabesmettingen neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown effect heeft. Om de daling door te kunnen zetten, blijven we tot en met in ieder geval 2 maart 2021 in lockdown.

 • Meer weten over coronavaccinatie?

  (18-12-2020)

  Iedereen verlangt naar een leven zonder coronaregels. Vaccineren is hierin de belangrijkste stap. Coronavaccinatie start mogelijk begin 2021. Als we ons laten vaccineren, kan corona niet meer zomaar om zich heen grijpen en krijgen we stapje voor stapje meer vrijheid terug.

 • Tijdelijke gedoogbeschikkingen mogelijk voor alternatieve bedrijfsvoering van horeca

  (03-12-2020)

  De horeca is al enige tijd gesloten door maatregelen vanuit de Rijksoverheid. We zien dat eigenaren van horecabedrijven alternatieve manieren van bedrijfsvoering zoeken, om toch inkomsten te behouden.

 • Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

  (19-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom is het raadzaam om de CoronaMelder-app te gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u ook weer voorkomen dat u onbewust een ander besmet.

 • Hotel Waanders beschikbaar voor quarantaine niet-besmette personen

  (16-10-2020)

  Hotel Waanders in Staphorst stelt per direct kamers beschikbaar voor inwoners uit Veiligheidsregio IJsselland die in quarantaine moeten maar hier zelf niet voor kunnen zorgen. Het gaat dan niet om mensen die zelf besmet zijn met het corona virus. Maar bijvoorbeeld mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten, toeristen of huisgenoten van mensen die wél een besmetting hebben opgelopen. Het hotel komt hiermee tegemoet aan een belangrijke zorgvraag in de regio.

Archief

Wysiwyg