Actuele berichten

Actuele berichten

• IkPas: Zet je alcoholgebruik 40 dagen op pauze

(18-02-2019)

IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. 40 dagen geen alcohol drinken om eens te kijken wat het met je doet. Met IkPas ben je bewuster van de keuze die je kunt maken om wel of niet te drinken, vastgeroeste patronen worden doorbroken en alcohol is niet meer vanzelfsprekend. Doet u als inwoner mee aan deze actie?

• Ondertekening Participatieverklaring

(15-02-2019)

In een feestelijke bijeenkomst op 15 februari 2019 hebben 13 inwoners van de gemeente Staphorst de zogenaamde Participatieverklaring ondertekend. Wethoudere Mussche feliciteerde iedereen met het bereiken van deze mijlpaal.

• Burgemeesterszetel terug in het gemeentehuis

(13-02-2019)

Ruim een jaar is de burgemeesterszetel in bruikleen geweest bij Museum Staphorst. Inmiddels is de stoel weer terug in het gemeentehuis.

• Kom eens een kijkje nemen in het gemeentehuis!

(11-02-2019)

Veel inwoners kennen de gemeente alleen van het ophalen van paspoorten en rijbewijzen, van de gemeentelijke belastingen of het aanvragen van een omgevingsvergunning. Maar de gemeenteraad en het college willen u graag ontmoeten en u op een informele en ongedwongen manier laten zien wie de gemeente is en wat wij voor u kunnen betekenen.

• Kinderen leren veilig omgaan met opvallend landbouwverkeer

(08-02-2019)

Op vrijdag 8 februari hebben leerlingen van verschillende basisscholen deelgenomen aan het project Veilig Omgaan Met Opvallend Landbouwverkeer (VOMOL). Dit project is ook op vrijdag 15 februari.

• Test uw verkeerskennis

(08-02-2019)

Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst organiseert een Verkeerskennisavond. Hoe staat het met uw kennis van verkeersregels? Waar kunt u parkeren in een (woon)erf? Wat voor verkeersdeelnemer is iemand die rijdt op een speed-pedelec? Wat weet u van de (nieuwe) regelgeving? Zo maar wat vragen die gesteld kunnen worden. Weet u het antwoord?

• Kinderen basisschool Willem de Zwijger interviewen burgemeester en wethouders

(07-02-2019)

Op 5 februari hebben een aantal kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Willem de Zwijger een bezoekje gebracht aan het gemeentehuis. Dit deden zij in het kader van een project rondom het thema literatuur.

• Vreugdevuren op tweede paasdag

(05-02-2019)

In de gemeente Staphorst is het een traditie om vreugdevuren te ontsteken. Vooral rond de jaarwisseling en met Pasen kent deze traditie brede belangstelling.

• Gratis bezwaar? Vaak niet!

(04-02-2019)

Veel bureaus bieden rond deze tijd aan om u te helpen bij advies tegen de WOZ-waardebepaling. Ze maken ‘gratis’ bezwaar voor u. Maar let op! Soms geeft u ongemerkt een doorlopende machtiging af en wordt u later met kosten geconfronteerd. Daarvoor waarschuwt ook de Consumentenbond.

• Ook op de buurtbussen geen contant geld meer. Wel pinnen!

(04-02-2019)

Vanaf afgelopen zomer is het al niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bus. Nu zijn ook de buurtbussen van Syntus Overijssel aan de beurt. Als alternatief op het contant betalen wordt ook in de buurtbussen het pinnen geïntroduceerd. Dat is wel zo veilig!

• Sportweek 2019 in Sporthal en Zwembad

(01-02-2019)

Het is een goede gewoonte om in de voorjaarsvakantie de sportweek te houden. Kinderen uit de gemeente Staphorst zijn van harte welkom om een actieve dagdeel te beleven. De sportweek is van 18 tot en met 22 februari.

• Project Vitaal & Veilig Thuis van start

(31-01-2019)

Op 30 januari is in het gemeentehuis het officiële startschot gegeven voor het project Vitaal & Veilig Thuis Staphorst. Dit gebeurde in een volle raadszaal door het ondertekenen van een manifest waarmee betrokken netwerkpartners hun verbondenheid aan dit project symbolisch bekrachtigden.

• Gemeentelijke belastingen 2019

(29-01-2019)

Deze week ontvangt u de belastingaanslag 2019 in uw brievenbus of via de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Controleer de gegevens goed en bel ons als u vragen heeft!

• Staphorst pakt uit met EPOS

(04-01-2019)

De gemeente Staphorst start 2019 met de nieuwe werkwijze voor het aanvragen van een omgevingsvergunning voor bouwen, kappen of slopen. EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst) beoogt niet alleen een efficiënter aanvraagproces, maar ook een snellere procedure. Hierdoor kan de gemeente de kosten voor de leges halveren. Dat doet ze dan ook vanaf 2019. Daarmee heeft de gemeente Staphorst landelijk een primeur te pakken en de toon gezet voor de verdere implementatie van de nieuwe Omgevingswet.

• Drieluik over EPOS

(28-12-2018)

In huis-aan-huiskrant de Staphorster wordt een drieluik geplaatst over onze nieuwe en vooral innovatieve werkwijze EPOS.