Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Samen zorgen voor veiligheid: stel uw vragen op de braderie

(16-08-2017)

Alles weten over inbraakpreventie of de brandveiligheid van uw huis? Deze en andere vragen over de veiligheid in uw woonplaats kunt u op 23 augustus stellen op de braderie in Staphorst. Op deze dag zijn politie, brandweer en de burgemeester van 08.00 tot 17.00 uur aanwezig om met u in gesprek te gaan.

• Aanpak adresfraude loont

(31-07-2017)

Alle overheden gebruiken de Basisregistratie personen (BRP); van sociaal loket tot de Belastingdienst. Als een adresregistratie verkeerd is, kunnen regelingen misbruikt worden die aan dat adres gekoppeld zijn.

• Overeenkomst getekend voor uitvoering aanleg fietspad Kanlaan-Evenboersweg

(18-07-2017)

Dinsdag 18 juli heeft wethouder Krale samen met aannemingsbedrijf Ploegam de basisovereenkomst ondertekend voor het realiseren van het vrijliggend fietspad langs de Mr. J.B. Kanlaan – Evenboersweg. De aanleg van het fietspad in Punthorst staat gepland voor komend najaar.

• Wonen waar gewoond mag worden

(17-07-2017)

Mag iedereen zelf weten waar hij of zij woont? Is het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan wonen in een bedrijfsgebouw, stal of schuur? Nee, dat mag niet. In dit artikel leggen wij uit waarom dat niet mag.

• Geef oplichters geen kans, voorkom identiteitsfraude

(07-07-2017)

Identiteitsfraude kan ingrijpende gevolgen hebben. Organisaties nemen hiertegen maatregelen. Maar u kunt zelf ook veel doen om identiteitsfraude te voorkomen.

• Gemeenteraad gaat akkoord met vergunning AMBC

(05-07-2017)

De gemeenteraad heeft op 4 juli 2017 een ‘verklaring van geen bedenkingen’ afgegeven voor de aanvraag van de AMBC. Daarmee geeft de raad aan akkoord te zijn met de plannen van de AMBC om de motorcrossbaan te veranderen en anders in te richten. Met de verklaring van geen bedenkingen kan het college van B&W de vergunning afgeven.

• Lever uw taxussnoeisel in voor strijd tegen kanker

(15-06-2017)

Heeft u in uw tuin een taxushaag staan? Breng tussen 15 juni en 31 augustus het snoeiafval naar de speciale inzamelbak op het ROVA milieubrengstation, Rijnlandstraat 2 in Zwolle.

• Extra carpoolplaats langs de A28

(13-06-2017)

Gemeente Staphorst en Beter Benutten Zwolle Kampen starten op 19 juni een carpoolpilot.

• Controle hondenbelasting

(09-06-2017)

In de maanden juni tot en met augustus vindt de jaarlijkse controle voor de hondenbelasting plaats. Controleurs bezoeken huishoudens die volgens onze administratie geen hond hebben. Huishoudens die wel in het bezit zijn van een hond ontvangen, zonder tegenbericht, jaarlijks een aanslag.

• Gemeenteraad in gesprek over Windenergie

(12-05-2017)

De gemeenteraad van Staphorst praat op 23 mei tijdens de raadsvergadering over het onderwerp Windenergie. Er wordt bekeken of en zo ja op welke wijze de gemeente zich aan kan sluiten bij de wens van provincie Overijssel om in de gemeente Staphorst meer windmolens te plaatsen.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.

• Identiteitsbewijs verloren of gestolen? Melden bij de gemeente!

(23-05-2016)

Als uw Nederlandse rijbewijs, paspoort of identiteitskaart verloren of gestolen is, kunt u dit melden bij de gemeente. U hoeft niet meer eerst naar de politie om aangifte te doen.