Actuele berichten

Actuele berichten

• Omgewaaide bomen door storm

(19-01-2018)

Op donderdag 18 januari trok een storm over Nederland. Het hoogtepunt werd bereikt rond het middaguur. De gemeente ontving telefonisch of via www.staphorst.nl/meldingen zo’n 20 berichten over stormschade, met name omgewaaide bomen. Dankzij inzet van de Brandweer en onze Buitendienst waren wegen en paden weer snel bereikbaar.

• Provincie geeft Staphorst de ruimte voor realisatie 12 MW windenergie

(17-01-2018)

De gemeenteraad van Staphorst neemt het initiatief voor de locatiekeuze en bestemmingsplanwijziging voor de plaatsing van 12 Megawatt windenergie. Dat besluit heeft de gemeenteraad van Staphorst op 9 januari 2018 genomen. Gedeputeerde Staten van de provincie Overijssel zien daarom af van een zogeheten Provinciaal Inpassingsplan (PIP). GS hebben dit op 16 januari 2018 besloten. De provincie en gemeente ondertekenen binnenkort bestuurlijke afspraken, onder meer over het te volgen tijdpad.

• Gratis nestkasten ter bestrijding eikenprocessierups

(15-01-2018)

De gemeente stelt nestkasten beschikbaar voor inwoners ter bestrijding van de eikenprocessierups. Een eerdere proef met nestkasten aan gemeentelijke bomen blijkt succesvol. Pimpelmezen en koolmezen maken veel gebruik van nestkasten. Daarnaast eten ze de eikenprocessierupsen.

• Stimuleren deelname maatschappelijke activiteiten

(15-01-2018)

De gemeente Staphorst kent het Fonds Deelname Maatschappelijke Activiteiten (FDMA). Dit fonds heeft als doel om inwoners met een klein inkomen te ondersteunen in maatschappelijke deelname. Deze ondersteuning is er zowel voor volwassenen als voor jeugd/jongeren. We vinden het belangrijk dat de ontwikkeling van jongeren niet belemmerd wordt door financiële zorgen.

• Meldingen straatverlichting

(12-01-2018)

De laatste paar weken komen er veel meldingen bij de gemeente over niet-brandende openbare verlichting.

• Gemeente hijst de vlag als afsluiting huisstijlverandering

(10-01-2018)

Wethouder De Jong heeft op dinsdag 9 januari banieren opgehangen voor het gemeentehuis met het logo van de gemeente Staphorst. Op in totaal zes plekken in de gemeente worden deze vlaggen opgehangen.

• Expositie in het gemeentehuis

(05-01-2018)

In de hal van het gemeentehuis en op de bovenverdieping zijn kunstwerken te zien van Truus Smeenk uit IJhorst (schilderijen en sieraden) en Wilma Hoeve uit Rouveen (glaskunst).

• Nieuwjaarsreceptie gemeente Staphorst druk bezocht

(04-01-2018)

Veel inwoners en genodigden maakten op dinsdagavond 2 januari van de mogelijkheid gebruik elkaar het beste te wensen voor 2018.

• Plaatselijke sportkampioenen van 2017 gehuldigd

(03-01-2018)

De plaatselijke sportkampioenen van 2017 zijn maandagavond 2 januari gehuldigd in de raadzaal van de gemeente Staphorst. De gemeente is trots op haar plaatselijke sportkampioenen en zet ze daarom graag in het zonnetje.

• Workshop Energieneutraal verbouwen krijgt vervolg

(02-01-2018)

Zo’n zeventig huiseigenaren deden dinsdagavond 12 december mee aan de workshop Energieneutraal Verbouwen. Hiermee was het een goed bezochte eerste bijeenkomst die in februari een vervolgt krijgt. Ook nieuwe belangstellenden kunnen instappen in het traject. Voor hen wordt op 30 januari een workshop georganiseerd.

• Burgemeester Segers doet een nieuwe poging

(29-12-2017)

Het ging niet helemaal goed vorig jaar met carbid schieten. Burgemeester Segers besluit het dit jaar anders aan te pakken. Hij heeft zijn collega, de burgemeester van Kampen, gevraagd hem uit te leggen hoe je op een veilige en verantwoorde manier carbid kan schieten.

• Afvalkalender 2018 beschikbaar

(12-12-2017)

De gemeente en ROVA werken aan een optimale afvalinzameling. Hierdoor kan de afvalinzameling in 2018 wijzigen. Op www.rova.nl/afvalkalender ziet u eenvoudig en snel of de afvalinzameling op uw adres het komende jaar wijzigt.

• Uw post digitaal ontvangen? Het kan!

(11-12-2017)

Nederland digitaliseert in hoog tempo. Ook de ge­meente Staphorst geeft u de mogelijkheid uw post digitaal te ontvangen. Dat kan met de Berichtenbox van MijnOver­heid.

• Wetswijziging huwelijk & partnerschap

(21-09-2017)

Als u een huwelijk of partnerschap aangaat na 1 januari 2018 zal dit niet meer automatisch in gemeenschap van goederen zijn, maar geldt de beperkte gemeenschap van goederen.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.