Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Family Next: hulp voor familiebedrijven in Overijssel

  (25-11-2021)

  Bent u ondernemer van een Overijssels familiebedrijf en wilt u aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan helpt Family Next.

 • Test uw verkeerskennis!

  (22-11-2021)

  Al van jongs af aan neemt u al deel aan het verkeer. U heeft intussen al heel wat kilometers afgelegd. Te voet, op de fiets, met de auto en misschien op een e-bike. Maar, wanneer heeft u zich voor het laatst verdiept in de verkeersregels?

 • Gezond Meedoen Staphorst! krijgt een gezicht

  (22-11-2021)

  Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Het platform Gezond Meedoen Staphorst! is in het leven geroepen om vanuit het gedachtengoed positieve gezondheid de betrokkenheid en bewustwording te bevorderen onder inwoners.

 • Uitkomsten participatieproces opwek duurzame energie

  (19-11-2021)

  De gemeente Staphorst is bezig met een plan over de opwek van duurzame energie. Tijdens de eerste fase van dit plan geeft de gemeente een antwoord op drie vragen. Hoeveel duurzame energie willen we gaan opwekken, hoe willen we dat gaan doen en waar willen wat dat gaan doen? Het afgelopen jaar is aan inwoners gevraagd hoe zij hier over denken. De resultaten daarvan worden op 30 november in de gemeenteraad besproken.

 • Inschrijving bouwkavels hoek Goudenregenstraat/Korte Kerkweg in Rouveen

  (17-11-2021)

  Op 17 november 2021 start de inschrijving voor bouwkavels op de hoek Goudenregenstraat/Korte Kerkweg in Rouveen. Het gaat om twee kavels voor de bouw van een twee-onder-één-kapwoning.

 • Koolmonoxidevergiftiging, helaas actueler dan ooit

  (16-11-2021)

  Landelijk is de CO-campagne gestart. Centraal daarin staat de slogan: Ventileer – Controleer – Alarmeer.

 • Uw mening over cultuur in de gemeente Staphorst

  (15-11-2021)

  Cultuur verdiept ons gevoelsleven en het maakt de samenleving hechter. Het bevordert ook de positieve gezondheid en stimuleert de bedrijvigheid. Cultuur raakt iedereen die deel uitmaakt van onze gemeenschap. Juist daarom is het van grote waarde om met elkaar te beschrijven wat wij hierin belangrijk vinden.

 • Kapelmeester Barteld Luning benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

  (13-11-2021)

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft Barteld Luning uit Staphorst (78 jaar) benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is al meer dan 60 jaar actief op het gebied van de instrumentale amateurmuziek.

 • On-demand Webinar ‘Bespaar geld en energie: verduurzaam je huis!’

  (12-11-2021)

  De energieprijzen stijgen. Steeds meer inwoners vragen zich af hoe ze de energiekosten in de hand kunnen houden, zeker met het oog op de stijgende gasprijzen. In een verduurzaamde woning woont u voordelig, energiezuinig en comfortabel. Daarom is het verduurzamen van uw huis één van de beste investeringen die u kunt doen, mede dankzij subsidies van de overheid.

 • Ter inzage: Transitie Visie Warmte

  (09-11-2021)
  De gemeente Staphorst moet, in lijn met het Klimaatakkoord van de regering, in 2050 energieneutraal zijn. Dit is vastgelegd in de Omgevingsvisie. Om daar te komen, heeft de raad in 2020 een tussenstap vastgesteld.
 • Resultaten fietscontroles basisscholen 2021

  (08-11-2021)

  In de periode van 23 september tot en met 8 oktober zijn de fietsen gecontroleerd van de leerlingen van groep 4 (of 7), 6 en 8 van alle bassischolen in de gemeente.

 • Fietsverlichting AAN in het donker

  (05-11-2021)

  Zien en gezien worden is in het verkeer heel belangrijk. Zeker in deze tijd van het jaar, wanneer de dagen korter worden. Het is gevaarlijk om in het donker geen verlichting aan te hebben op de fiets. Daarom, als het donker wordt: wees zichtbaar op straat en zet de fietsverlichting AAN.

 • Brede kijk op gezondheid: Gezond Meedoen Staphorst!

  (03-11-2021)

  Hoe creëren we positieve gezondheid binnen onze samenleving? En wat verstaan we hieronder? Landelijk is er steeds meer aandacht voor het bevorderen van preventief gezond gedrag. Ook in onze gemeente zijn er talloze instanties en initiatieven die dit stimuleren. We doen dit gezamenlijk vanuit het programma 'Gezond Meedoen Staphorst!'.

 • Op zoek naar een nieuwe of andere baan? Groei Vooruit!

  (01-11-2021)

  Bent u op zoek naar nieuw perspectief op de arbeidsmarkt? Dan wilt u misschien gebruik maken van de mogelijkheden die Groei Vooruit biedt.

 • College is positief over plan ontwikkeling locatie Waanders

  (28-10-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders heeft afgelopen week een positief standpunt ingenomen over het plan van Muldersweg Projectontwikkeling B.V. voor de ontwikkeling van een appartementengebouw met grand café aan de Rijksweg in Staphorst (locatie Waanders). Wel heeft het college een aantal voorwaarden en aandachtspunten meegegeven.

 • Statement burgemeester Ten Kate

  (27-10-2021)

  Aan het begin van de raadsvergadering op 26 oktober heeft burgemeester Ten Kate een statement voorgelezen over de situatie rondom corona in gemeente Staphorst.

 • Op weg naar duurzame monumenten

  (27-10-2021)

  In de zomer van 2021 is in opdracht van het college van burgemeester en wethouders van Staphorst onderzoek gedaan naar de mate van verduurzaming van monumenten binnen de gemeente. Hiervoor zijn eigenaren en bewoners van de monumenten benaderd.

 • Testen voor toegang in het Dienstencentrum

  (21-10-2021)

  Ga je uiteten of iets drinken met vrienden dit weekend? Of samen naar de bioscoop? En heb je een geldig toegangsbewijs nodig? Laat je dan testen voor toegang, wanneer je geen vaccinatiebewijs of herstelbewijs hebt.

 • Rijbewijs kwijt of gestolen?

  (19-10-2021)

  Bent u uw rijbewijs kwijt of is het gestolen? Meld dit dan eerst online via de website van het RDW. Hiervoor heeft u DigiD nodig.

 • Uw bedrijf verduurzamen, in gemeente Staphorst gemakkelijk geregeld met ET+

  (19-10-2021)

  Uw bedrijf verduurzamen wordt een stuk makkelijker gemaakt in gemeente Staphorst. Consortium ET+, bestaande uit Staphorster bedrijven en Energiecoöperatie Wij Duurzaam Staphorst, timmeren actief aan de weg om te helpen met duurzaam ondernemerschap in Staphorst. Door steun van Provincie Overijssel en gemeente Staphorst kunnen bedrijven gebruik maken van kennis en kunde van ET+ voor een energie-efficiënte en meer duurzame bedrijfsvoering.

 • Rookmelders: waar hangt u ze op?

  (11-10-2021)

  Vanaf juli 2022 is een rookmelder op elke etage van je woning wettelijk verplicht. Deze verplichting houdt in dat op iedere etage waar zich een verblijfsruimte of afgesloten ruimte bevindt, minstens één rookmelder in de vluchtweg geplaatst moet worden. Dit is meestal in de gang of overloop die leidt naar de voor/(achter)deur.

 • Tijdelijke testlocatie GGD in Staphorst

  (11-10-2021)

  GGD IJsselland heeft een tijdelijke testlocatie aan de Rietdekker 2 in Staphorst geopend. Inwoners met klachten of die in contact zijn geweest met mensen met corona kunnen zich hier op afspraak laten testen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Karin Paans uit Rouveen

  (11-10-2021)

  Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft mevrouw K.L. Paans-Hartog uit Rouveen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij zet zich al meer dan 25 jaar in voor de Reddingshondenwerkgroep Overijssel. De versierselen behorende bij de onderscheiding zijn op zondag 10 oktober door burgemeester J. ten Kate in Heino uitgereikt, tijdens de – vanwege de coronamaatregelen uitgestelde – viering van het 25-jarig bestaan van de Reddingshondenwerkgroep.

 • Testen op corona blijft belangrijk

  (11-06-2021)

  De besmettingscijfers in Staphorst zijn de afgelopen dagen weer erg hoog. Daarom vragen we u zich te laten testen, bij zelfs de mildste klachten. Door snel te testen, kunnen we het virus sneller opsporen. Wanneer we weten dat we positief getest zijn kunnen we de juiste maatregelen nemen en zorgen we ervoor dat we anderen niet kunnen besmetten.

 • Coronasteunmaatregel sociaal domein

  (01-06-2021)

  Heeft uw organisatie ernstige financiële problemen door de coronacrisis? Dan kunt u bij de gemeente een beroep doen op de Coronasteunmaatregel sociaal domein. Aanvragen kan tot en met 31 december 2021.

Wysiwyg