Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Werkzaamheden fietspad Kanlaan/Evenboersweg officieel gestart

  (18-05-2018)

  Langs de Mr. J. B. Kanlaan en Evenboersweg in Punthorst wordt zo’n 4,5 kilometer vrijliggend fietspad gerealiseerd. De werkzaamheden zijn vrijdag 18 mei officieel ingeluid door Bert Boerman, gedeputeerde Mobiliteit, Water en Sociaal van provincie Overijssel en Bert Krale, wethouder gemeente Staphorst. Zij deden dit door het afgraven van het eerste stuk grond.

 • Volg een workshop ‘Levensreddend handelen’

  (17-05-2018)

  Misschien wilt u wel helpen bij een incident of ongeluk, maar weet u niet hoe? Volg daarom nu een workshop ‘Levensreddend handelen’. Deze is op maandagavond 28 mei in het Dienstencentrum in Staphorst. Veiligheidsregio IJsselland biedt deze workshops gratis aan.

 • Ga verstandig om met uw geld – voorkom schulden

  (16-05-2018)

  Financiële problemen geven veel zorgen en zijn vaak onnodig. Vaak ontstaan deze problemen omdat mensen een slecht overzicht hebben van hun financiële situatie en van het beschikbare budget. We willen u helpen wanneer u advies nodig heeft om kosten te besparen, maar ook wanneer u hulp nodig heeft omdat u in problemen bent geraakt of dreigt te raken.

 • Wegafsluitingen in Staphorst-Noord op tweede pinksterdag

  (15-05-2018)

  Op maandag 21 mei wordt er een motorsportevenement gehouden op het evenemententerrein De Tippe in Staphorst. Hiervoor worden tussen 07.00 en 21.00 uur enkele wegen afgesloten.

 • ZomerOndernemer in gemeente Staphorst? Start je eigen bedrijf!

  (15-05-2018)

  ZomerOndernemer is een project waarbij jongeren tussen de 15 en 22 jaar hun eigen bedrijf starten tijdens de zomervakantie. Zij krijgen steun van professionele begeleiders die hen onder andere training, advies en tips geven.

 • Afvalinzameling 21 mei verplaatst naar 23 mei

  (14-05-2018)

  In verband met tweede pinksterdag wijzigt de afvalinzameling. Als uw inzameldag op maandag 21 mei valt, wordt uw inzameldag verplaatst naar woensdag 23 mei. Het kan voorkomen dat op een ander tijdstip wordt ingezameld dan u gewend bent. Wij vragen u daarom de container op de dag van inzameling vóór 07.00 uur aan de straat neer te zetten.

 • Mag ik bij jou... Informatieavond pleegzorg op donderdag 24 mei

  (14-05-2018)

  Ook in de gemeente Staphorst zijn er kinderen en jongeren die soms tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Ontdek wat u voor deze kinderen kunt betekenen en kom vrijblijvend naar de informatieavond over pleegzorg. Deze is op 24 mei en wordt georganiseerd door Trias pleegzorg samen met stichting Timon en de gemeente Staphorst.

 • Website De Groene Menukaart Staphorst online

  (09-05-2018)

  Tijdens de informatieavond verduurzaming monumenten is de website De Groene Menukaart Staphorst gelanceerd door Annemieke Traag, gedeputeerde Energie en Milieu van de provincie Overijssel. Op de website www.degroenemenukaart.nl is een traditionele Staphorster boerderij te zien. U kunt hier maar liefst vijftig besparingsmogelijkheden op bekijken en vergelijken.

 • Uitnodiging afscheidsreceptie wethouder De Jong

  (08-05-2018)

  Na een ambtsperiode van 12 jaar neemt wethouder De Jong afscheid van de gemeente Staphorst. Als gemeentebestuur hebben wij grote waardering voor zijn jarenlange inzet.

 • Kindergemeenteraad in Staphorst

  (07-05-2018)

  Hoe werkt de gemeente? Welke partijen zijn er in Staphorst en wat doet een wethouder? De SGP jongeren (SGPj) en de gemeente zetten zich samen in om kinderen op dit soort vragen antwoord te geven.

 • Wilde narcissenproject geslaagd

  (04-05-2018)

  In februari zijn wilde narcissen geplant in de buurt van Hamingen, in Lankhorst en bij de Hoogenkamp in IJhorst. In het voorjaar hebben ze gebloeid.

 • Restauratieregeling voor rijksmonumenten

  (03-05-2018)

  Bent u eigenaar van een rijksmonument? Dan kunt u weer subsidie aanvragen voor restauratie én voor het plegen van energiebesparende maatregelen in combinatie met restauratie.

 • Woensdag 30 mei: Ondernemersavond ‘Ondernemen doe je samen’

  (02-05-2018)

  Staphorst kent een sterke ondernemersgeest, het barst van de ondernemerschap met kleine én grote bedrijven. Voor deze bedrijven organiseert gemeente Staphorst op woensdag 30 mei een ondernemersavond met als thema ‘Ondernemen doe je samen’.

 • Inloopspreekuur Mantelzorgondersteuning Staphorst

  (01-05-2018)

  Mantelzorgondersteuning Staphorst houdt iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur een vrije inloop spreekuur. U bent van harte welkom in het wijkgebouw van Carinova, Hoogeweg 30 in Staphorst.

 • Gedecoreerden toosten op jarige koning

  (30-04-2018)

  Op 27 april vieren we in ons land de verjaardag van onze koning. Ook in de gemeente Staphorst gebeurt dat op verschillende manieren. Aan de traditionele festiviteiten heeft de gemeente Staphorst dit jaar een nieuwe feestelijke activiteit toegevoegd: een bijeenkomst voor alle gedecoreerden in onze gemeente.

 • Monument Zwarteveenweg onthuld

  (26-04-2018)

  Op 6 maart 1944 stortte een B17 bommenwerper neer in een weiland aan de Zwarteveenweg. Ter herinnering aan de vijf Amerikaanse vliegeniers die hierbij omkwamen, is op initiatief van Henk Smit in de berm een monument geplaatst.

 • Vier inwoners krijgen Koninklijke onderscheiding

  (26-04-2018)

  Ter gelegenheid van Koningsdag is aan vier inwoners van de gemeente Staphorst een Koninklijke onderscheiding toegekend. Henk Korterink is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Berend Paarhuis, Gerrit Stegeman en Nanny Zwolle zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Gemeente Staphorst kleurt groen

  (25-04-2018)

  De provincie Overijssel heeft als taak om toezicht te houden op gemeenten. Dat heet het interbestuurlijk toezicht (IBT). Met behulp van een stoplichtenmodel geeft de provincie een totaalbeeld van de gemeenten. De kleur van het totaalbeeld in Staphorst is groen.

 • Waar zijn de naamborden in Rouveen?

  (20-04-2018)

  De laatste tijd verdwijnen er steeds meer plaatsnaamborden en straatnaambordjes in de omgeving van Rouveen.

 • Definitieve gunning Wmo- en Leerlingenvervoer naar DVG

  (17-04-2018)

  Gemeente Staphorst heeft samen met Kampen en Zwartewaterland het Wmo- en leerlingenvervoer definitief gegund aan De Vier Gewesten (DVG).

 • Arie van de Pol informateur in Staphorst

  (05-04-2018)

  Arie van de Pol is door de fractievoorzitters benoemd tot informateur in Staphorst. Op 3 april is dit besluit door de fractievoorzitters en hun secondanten genomen. Arie begint op 5 april met zijn werkzaamheden en zal de mogelijkheden tot een raadsakkoord verkennen.

 • Eerste woning kopen? Informeer naar de Starterslening!

  (03-04-2018)

  Als u voor het eerst een huis koopt, kan dat een forse investering zijn. Om u bij de financiering te ondersteunen, biedt de gemeente Staphorst een starterslening aan.