Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Gemeentehuis alleen op afspraak geopend

  (21-09-2021)

  Ook na het versoepelen van de corona maatregelen blijven we op afspraak werken. Komt u naar het gemeentehuis? Maak dan eerst een afspraak. Dit kan eenvoudig via www.staphorst.nl/afspraakmaken.

 • Controle fietsen basisschoolleerlingen

  (21-09-2021)

  Van 23 september tot en met 8 oktober vinden weer de jaarlijkse fietscontroles plaats. De fietsen van verschillende groepen basisschoolleerlingen worden dan beoordeeld door Veilig Verkeer Nederland, afdeling Staphorst.

 • Samenwerken aan een veilig buitengebied

  (20-09-2021)

  Samen met de politie en andere partijen (waaronder ook de andere gemeenten in IJsselland) werkt de gemeente Staphorst aan een veilig buitengebied. Op verschillende plekken in Nederland krijgt de politie signalen over toenemende criminaliteit in het buitengebied. Leegstaande schuren zijn aantrekkelijk voor criminelen. Bijvoorbeeld voor het telen van hennep of het maken van XTC. In de gemeente Staphorst is het relatief veilig, maar om criminaliteit tegen te gaan, vragen we inwoners in het buitengebied de enquête over ‘veiligheid in het buitengebied’ in te vullen. Deze week ontvangen zij hierover een brief.

 • Support je sport!

  (20-09-2021)

  Het verenigingsleven komt weer op gang. Jij doet toch ook mee? Voor je gezondheid, voor de gezelligheid en voor de sportvereniging. De vereniging heeft je juist nu nodig. Loop langs bij de vereniging in je buurt voor de mogelijkheden! Want samen sporten doet iets met je.

 • Statushouders doen mee

  (17-09-2021)

  Twaalf statushouders nemen het komende half jaar deel aan een participatietraject in de gemeente Staphorst. Afgelopen week vond de aftrap plaats in sportschool FamilyFit in Staphorst. De deelnemers maakten kennis met elkaar en kregen uitleg over het programma. De komende maanden krijgen zij begeleiding op maat en doorlopen zij een werkervaringsstage om stappen te zetten naar betaald werk.

 • Hoe verduurzaam ik mijn bedrijf met rendement en gemak?

  (16-09-2021)

  De energietransitie raakt ons allemaal, ook u als ondernemer. Sterker nog, het is verplichte kost. Er bestaat al een energiebesparingsplicht voor bedrijven. En kantoren moeten vanaf 2023 minimaal label C hebben. U loopt er wellicht tegenaan dat u niet goed weet waar u moet beginnen en hoe u de energietransitie prioriteit kunt gaan geven. Waar en hoe kunt u energie besparen, hergebruiken en opwekken in uw bedrijf?

 • Woningbouw Poeleweg vertraagd door beroep tegen bestemmingsplan

  (16-09-2021)

  Aan de Poeleweg in IJhorst worden maximaal 39 nieuwe woningen gebouwd voor verschillende doelgroepen. Om de nieuwbouw mogelijk te maken heeft de gemeenteraad een nieuw bestemmingsplan vastgesteld. Een aantal belanghebbenden is het niet eens met het plan en heeft beroep ingesteld bij de Raad van State in Den Haag. Naar verwachting doet de Raad van State over ongeveer zes maanden uitspraak.

 • Opladers, batterijen en accu’s

  (15-09-2021)

  ’s Avonds in bed check je nog even je laatste appjes, daarna ga je slapen. Je laat de oplader aan de stroom zodat je de volgende dag met een volle batterij weer de dag door komt. Herkenbaar? Toch zitten daar wel behoorlijke risico’s aan vast, waarschijnlijk zonder dat je je dat beseft.

 • Informatieve online ouderbijeenkomsten over scheiding

  (15-09-2021)

  Ouders aanzetten tot bewustwording, zodat ze de ruimte gaan voelen om iets anders te gaan doen dan ze tot nu toe hebben gedaan. Dat is de bedoeling van de 'Online Ouderbijeenkomst over Scheiding' op maandag 11 oktober of dinsdag 16 november, van 19.00 tot 21.00 uur.

 • Wilt u stoppen met roken? Doe dan mee met Stoptober

  (14-09-2021)

  Op 1 oktober begint Stoptober weer. Een landelijke campagne waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen hieraan mee. U ook? Schrijft u zich dan nu in via stoptober.nl en download de gratis Stoptober app.

 • Elektrische apparaten, houd ze in de gaten

  (13-09-2021)

  De wasdroger, wasmachine, magnetron of de televisie: bijna alle elektrische apparaten in huis worden warm. Kunnen de apparaten in uw huis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, want onvoorzichtig gebruik van elektrische apparaten is één van de meest voorkomende oorzaken van een woningbrand.

 • Gratis webinar over woningverduurzaming

  (13-09-2021)

  Kijk naar de online informatiebijeenkomst over woningverduurzaming en vraag een gratis energiebespaartas en basis energieadviesgesprek aan.

 • Ingebruikname van de klokkenstoel

  (11-09-2021)

  Op zaterdagmiddag 11 september is de klokkenstoel bij de kerkheuvel aan de Olde Kerkhofsweg officieel in gebruik genomen door het om 13.30 uur luiden van beide klokken.

 • Werkgeversservicepunt: altijd een aanspreekpunt in de buurt

  (10-09-2021)

  Als een werkgever wil weten hoe de arbeidsmarkt zich gaat ontwikkelen, ondersteuning bij een subsidieaanvraag nodig heeft of op zoek is naar personeel, dan kan hij contact opnemen met Werkgeversservicepunt (WSP) Regio Zwolle. Met 35 professionals, werkzaam bij 13 gemeenten en UWV in de arbeidsmarktregio Zwolle, is er altijd een aanspreekpunt in de buurt.

 • Denk mee over de Cultuurnota 2022 en verder

  (07-09-2021)

  De gemeente Staphorst gaat een nieuwe Cultuurnota ontwikkelen. Kunst, cultuur en erfgoed is voor veel mensen belangrijk. In een Cultuurnota worden randvoorwaarden vastgesteld voor de positie en de rol van de gemeente met betrekking tot activiteiten en ontwikkelingen op cultuurgebied.

 • Veiligheidsregio IJsselland lanceert #VetVeilig the game 2

  (07-09-2021)

  Na het succes van ’De brand’, het eerste scenario van #VetVeilig the game, is er nu een nieuw scenario: ‘De val’! Onder digitale leiding van niemand minder dan arts én presentator van het programma Topdoks, Elbert Smelt, leren kinderen ook nu meer over veiligheid. De interactieve games van #Vet Veilig zijn speciaal ontwikkeld voor scholen om te spelen met leerlingen uit de groepen 7 en 8.

 • Aandacht op de weg: MONO

  (06-09-2021)

  MONO is ongestoord onderweg zijn, zonder afleiding van appjes of social media posts. Zodat mensen hun ogen op de weg houden en niet op hun scherm. Nederland gaat ongestoord onderweg. Rij MONO, fiets MONO.

 • Modder op de weg? Gas los!

  (06-09-2021)

  De oogsttijd breekt weer aan. Daarom rijden landbouwvoertuigen af en aan. Tijdens deze werkzaamheden kan er, zeker als het regent, modder op de weg achterblijven. Dit zorgt voor gladheid, en dat kan gevaarlijk zijn.

 • Gratis webinar Energieneutraal Verbouwen

  (03-09-2021)

  Op 20 september of 7 oktober kunt u als huiseigenaar gratis deelnemen aan een gratis webinar Energieneutraal Verbouwen. Heeft u verbouwplannen of wilt u aan de slag met het energieneutraal maken van uw woning? Dan is dit webinar echt iets voor u.

 • College op bedrijfsbezoek

  (02-09-2021)

  Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst gaat weer een keer per maand gezamenlijk op bedrijfsbezoek in de gemeente. Uiteraard met in achtneming van de huidige coronamaatregelen.

 • Praat mee over de energietransitie!

  (31-08-2021)

  De gemeente Staphorst nodigt u uit om in september weer mee te praten over de energietransitie op 22, 29 of 30 september.

 • Bestemmings- en exploitatieplan bedrijventerrein De Esch IV naar de raad

  (31-08-2021)

  In september liggen de plannen voor de komst van het bedrijventerrein De Esch IV voor aan de gemeenteraad. Het gaat om het gebied tussen de Achthoevenweg, de Oude Achthoevenweg en de J.J. Gorterlaan in Staphorst. Het terrein is ongeveer 18 hectare groot en ligt direct ten oosten van het bestaande bedrijfsterrein langs de A28.  Door uitgebreid vooroverleg met toekomstige gebruikers wordt het plan zonder zienswijzen aangeboden aan de raad.

 • Bereid jezelf voor met een noodpakket

  (24-08-2021)

  Verwarming, water uit de kraan, stroom, internet: we vinden het de normaalste zaak van de wereld. Een kleine storing ervaren we al als vervelend. Laat staan als voorzieningen langer uitvallen.

 • Maak een ICE-contact aan

  (24-08-2021)

  Met een ICE-contact (In Case of Emergency) kunnen hulpdiensten uw naasten gemakkelijk bereiken als u betrokken raakt bij een ongeval of andere noodsituatie.

 • Vloggen over stoppen met roken

  (20-08-2021)

  Wilt u stoppen met roken en zoekt u een goede stok achter de deur? Vlog er dan over!

 • Bespaar geld met energiezuinige apparatuur in huis

  (17-08-2021)

  Bijna 40 procent van de energierekening gaat op aan elektriciteit. Met zuinige apparaten bespaart u veel geld en dit is beter voor het milieu.

 • Brief met informatie over loden waterleidingen

  (11-08-2021)

  In de week van 9 tot en met 13 augustus 2021 worden er brieven verspreid binnen de gemeente Staphorst met informatie over loden leidingen in woningen van vóór 1960. Helaas is begin van deze week de brief ook bij een aantal woningen van ná 1960 bezorgd.

 • Oproep om zelf te checken of er loden waterleidingen zijn

  (09-08-2021)

  Er is al veel over gezegd en geschreven, loden waterleidingen. Een loden leiding laat langzaam looddeeltjes los en die komen in het drinkwater terecht. Vooral voor jonge kinderen kan dit gevaarlijk zijn. Daarom stuurt de gemeente alle bewoners die in een huis van voor 1960 wonen een brief. Daarin staat hoe je zelf kunt controleren of er loden leidingen zijn.

 • Consortium ET+ helpt ondernemers om te kiezen voor groen en duurzaam

  (22-06-2021)

  Je bedrijf verduurzamen wordt een stuk makkelijker gemaakt in gemeente Staphorst. Consortium ET+, bestaande uit Staphorster bedrijven en Energiecoöperatie Wij Duurzaam Staphorst, timmeren actief aan de weg om te helpen met duurzaam ondernemerschap. Door steun van Provincie Overijssel en gemeente Staphorst kunnen bedrijven gebruik maken van kennis en kunde van ET+ voor een energie-efficiënte en meer duurzame bedrijfsvoering.

 • Testen op corona blijft belangrijk

  (11-06-2021)

  De besmettingscijfers in Staphorst zijn de afgelopen dagen weer erg hoog. Daarom vragen we u zich te laten testen, bij zelfs de mildste klachten. Door snel te testen, kunnen we het virus sneller opsporen. Wanneer we weten dat we positief getest zijn kunnen we de juiste maatregelen nemen en zorgen we ervoor dat we anderen niet kunnen besmetten.

 • Coronasteunmaatregel sociaal domein

  (01-06-2021)

  Heeft uw organisatie ernstige financiële problemen door de coronacrisis? Dan kunt u bij de gemeente een beroep doen op de Coronasteunmaatregel sociaal domein. Aanvragen kan tot en met 31 december 2021.

 • TONK (Tijdelijke regeling ondersteuning noodzakelijke kosten)

  (26-03-2021)

  Heeft u in 2020 te maken gehad met een daling van uw inkomen vanwege de coronacrisis? En komt u daardoor in problemen met het betalen van uw vaste woonlasten? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming.

Archief

Wysiwyg