Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Fietsen op alle basisscholen gecontroleerd

(20-11-2017)

Een goede fiets met werkende verlichting is belangrijk om veilig door het verkeer te komen. Helemaal nu de dagen weer korter worden en we in het donker op de fiets stappen.

• Werkgeversdienstverlening in Staphorst

(17-11-2017)

De gemeente Staphorst heeft op vrijdag 17 november ondernemers in het zonnetje gezet vanwege de Dag van de Ondernemers. De gemeente Staphorst koos voor ondernemers die extra aandacht hebben voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

• Leden gezocht voor nieuwe Adviesraad Sociaal Domein

(14-11-2017)

De gemeente Staphorst zoekt leden voor de nieuwe Adviesraad Sociaal Domein. Gezocht worden enthousiaste mensen die vanuit hun betrokkenheid, persoonlijke ervaring, interesse en netwerk willen meedenken en adviseren over de aandachtsgebieden in het sociaal domein.

• Neem eens een kijkje in de ‘keuken’ van de gemeente Staphorst

(13-11-2017)

Veel inwoners kennen de gemeente enkel van het ophalen van paspoorten en rijbewijzen, van de gemeentelijke belastingen of het aanvragen van een omgevingsvergunning. Graag willen gemeenteraad en college u ontmoeten, en laten zien wie de gemeente nog meer is en wat de gemeente voor u kan betekenen.

• Aandacht voor mantelzorgers in Staphorst

(10-11-2017)

De gemeente Staphorst deelt, in samenwerking met Carinova, dit jaar 194 mantelzorgcomplimenten uit aan mantelzorgers. Hieronder vallen ook 16 jonge mantelzorgers, die maximaal 18 jaar oud zijn. De mantelzorgcomplimenten zijn deze week uitgereikt in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

• Sportkampioenen gezocht!

(10-11-2017)

De gemeente Staphorst is op zoek naar sporters die een NK, EK of WK titel hebben behaald in 2017. Bent u of kent u zo iemand, laat het dan aan ons weten.

• Kinderen ontbijten met burgemeester Segers in gemeentehuis

(09-11-2017)

Groep 3b/4b van de Willem de Zwijgerschool in Staphorst kwam donderdag 9 november naar het gemeentehuis om met burgemeester Segers te ontbijten. Dit burgemeestersontbijt werd gehouden in het kader van de week van het Nationaal Schoolontbijt.

• Doe mee met pmd!

(07-11-2017)

Vijf afvalinzamelaars, waaronder ROVA, zijn een communicatiecampagne gestart om de kwaliteit van de ingezamelde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (pmd) te verbeteren.

• Dorpsraad Rouveen overhandigt enquêtes aan wethouder Jaspers Faijer

(25-10-2017)

Dorpsraad Rouveen heeft de resultaten van de enquête over een supermarkt in Rouveen overhandigd aan wethouder Jaspers Faijer. De wethouder geeft aan ‘de resultaten goed te gaan bekijken en de mogelijkheden te gaan onderzoeken’.

• Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

(18-10-2017)

In de donkere maanden worden de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties.

• Peuterspeelzalen gaan zich richten op voorschoolse educatie

(18-10-2017)

De peuterspeelzalen in Staphorst krijgen vanaf 1 januari 2018 te maken met een belangrijke wetswijziging. Hierdoor dienen peuterspeelzalen en kinderopvang voortaan verder te gaan als kinderopvang. De gemeente Staphorst gaat anders om met de wetswijziging en bouwt de peutergroepen om tot peutergroepen voor voorschoolse educatie.

• Bladruimen in de gemeente Staphorst

(13-10-2017)

Net als andere jaren is onze buitendienst in de herfst druk bezig met bladruimen.

• Staphorst wederom duurzaamste gemeente van Nederland

(22-09-2017)

De gemeente Staphorst hoort weer bij de duurzaamste gemeenten van Nederland. Dit jaar staat de gemeente op een eerste plek. Dat blijkt uit de Gemeentelijke Duurzaamheidsindex (GDI-2017).

• Wetswijziging huwelijk & partnerschap

(21-09-2017)

Als u een huwelijk of partnerschap aangaat na 1 januari 2018 zal dit niet meer automatisch in gemeenschap van goederen zijn, maar geldt de beperkte gemeenschap van goederen.

• Extra carpoolplaats langs de A28

(13-06-2017)

Gemeente Staphorst en Beter Benutten Zwolle Kampen starten op 19 juni een carpoolpilot.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.