Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • SGP, CU en CDA presenteren het coalitieakkoord ‘Bouwen en verbinden’

  (19-05-2022)

  Donderdag 19 mei presenteerden SGP, CU en CDA tijdens de raadsvergadering het coalitieakkoord op hoofdlijnen. Het akkoord voor de nieuwe bestuursperiode 2022-2026 heeft als thema ‘Bouwen en verbinden’. Roelof Slager, fractievoorzitter van de grootste partij: “Samen met inwoners, ondernemers en andere partners willen we verder bouwen aan onze gemeente. Wat ons verbindt is uniek. Een samensmelting van historie, gemeenschapszin, oog voor elkaar en onze (ondernemers)mentaliteit. Dit zijn belangrijke waarden die wij koesteren.”

 • Kennispoort Regio Zwolle

  (18-05-2022)

  Kennispoort Regio Zwolle helpt alle ondernemers in Regio Zwolle met innoveren, vernieuwend te ondernemen en met internationaal zakendoen. Een team van adviseurs geeft onafhankelijk, kosteloos en praktisch advies.

 • Eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel Staphorst

  (18-05-2022)

  Woensdag 18 mei zette wethouder Lucas Mulder, samen met Eddy Veenstra (directeur N.V. RENDO Holding), Bert Vos (directeur joint venture RENDO Fiber), Piet Grootenboer (directeur DELTA Netwerk) en Dirk Slot (aannemer BAM Telecom) de eerste schop in de grond. Hiermee is het officiële startsein gegeven voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in de kern Staphorst.

 • Vrijwilligers hulp aan Oekraïners

  (17-05-2022)

  Er zijn veel vrijwilligers nodig rondom de opvang van de Oekraïners. Op de website welkominstaphorst.nl vindt u een overzicht van de vrijwilligersvacatures.

 • Wat als ... er geen water uit de kraan komt?

  (17-05-2022)

  Schoon drinkwater, we vinden het de normaalste zaak van de wereld. Het uitvallen van drinkwatervoorzieningen kan flinke overlast geven. Bij mensen thuis, in ziekenhuizen of zorginstellingen en bij bedrijven. De overheid en drinkwaterbedrijven hebben noodplannen klaarliggen. Maar het is ook belangrijk om te weten hoe u zelf goed voorbereid bent.

 • Militaire oefening 16 t/m 20 mei

  (16-05-2022)

  Van 16 mei tot en met 20 mei oefenen militairen in Zuidwest-Drenthe en Overijssel. Ze worden daarbij getest op hun fysieke gesteldheid.

 • SGP, CU en CDA presenteren coalitieakkoord aan gemeenteraad

  (14-05-2022)

  Donderdag 19 mei presenteren SGP, ChristenUnie en CDA het coalitieakkoord op hoofdlijnen aan de gemeenteraad. Dit gebeurt in een extra raadsvergadering om 19.30 uur. In het coalitieakkoord staan de ambities voor de nieuwe bestuursperiode 2022-2026. Afgelopen maand spraken de partijen met elkaar onder leiding van formateur Gerald de Haan. Tijdens de extra raadsvergadering doet de heer De Haan hierover verslag.

 • Modder op de weg? Gas los!

  (13-05-2022)

  Landbouwvoertuigen rijden momenteel af en aan door het buitengebied om het land klaar te maken. Hierdoor kan er modder op de weg achterblijven. Oppassen dus!

 • Voorkom dat gft-afval gaat stinken

  (13-05-2022)

  Als het buiten warm is kan het afval in de container voor groente-, fruit- en tuinafval gaan stinken. Dat is vervelend, maar er is iets tegen te doen.

 • Verslag commissie bezwaarschriften over 2021

  (11-05-2022)

  Inwoners die het niet eens zijn met een besluit van de gemeente kunnen binnen 6 weken bezwaar maken. Vorig jaar is er minder bezwaar gemaakt dan in 2020. In totaal dienden 30 inwoners een bezwaar in, waarvan een derde kon worden opgelost met een mediationgesprek.

 • Wat als ... de stroom uitvalt?

  (10-05-2022)

  Stroomuitval leidt tot ongemakken die groter worden als de storing langer duurt. Bij een grote stroomstoring zitten duizenden huishoudens tegelijk zonder elektriciteit. Ook de verwarming en het water kunnen uitvallen.

 • Dodenherdenking Staphorst (foto's)

  (04-05-2022)

  Op woensdag 4 mei werd in Staphorst de jaarlijkse Dodenherdenking gehouden. Met heel veel Staphorsters samen op het marktplein werden alle slachtoffers herdacht van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties/vredesoperaties waarbij Nederland betrokken was na de Tweede Wereldoorlog.

 • Geen stroom, geen water, geen gas, geen internet?

  (03-05-2022)

  ​Water, verwarming, licht, internet; we vinden het de normaalste zaak van de wereld. Vitale voorzieningen horen bij het dagelijks leven, maar we zijn er ook van afhankelijk. Het uitvallen van één of meer voorzieningen kan flinke overlast geven. Deze maand willen we hier meer aandacht aan geven.

 • Bijeenkomst gedecoreerden op Koningsdag

  (28-04-2022)

  Op Koningsdag is een bijeenkomst gehouden voor alle inwoners aan wie in de afgelopen jaren een Koninklijke onderscheiding is toegekend.

 • Vijf weetjes over kinderopvangtoeslag

  (27-04-2022)

  In een jaar kan veel veranderen. Misschien krijgt u binnenkort een nieuwe baan en verandert uw inkomen. Passen opa en oma meer op, waardoor u minder kinderopvang nodig heeft. Of brengt u een broertje of zusje naar de opvang. Check in dat geval uw aanvraaggegevens en geef wijzigingen door via Mijn toeslagen of de app Kinderopvangtoeslag. Want zo ontvangt u de toeslag waar u recht op heeft. Niet te veel en niet te weinig.

 • Ruimte voor een Vlinderveld op begraafplaats Rouveen

  (26-04-2022)

  Vorig jaar heeft de raad een motie ingediend om in de gemeente een Vlinderveld te realiseren. Een Vlinderveld is een gedenkplek voor prematuur geboren kinderen. Op deze plek kunnen kinderen worden begraven, die voor de 24e week van de zwangerschap zijn geboren en overleden.

 • Rouvener Gert van Tol benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

  (26-04-2022)

  Ter gelegenheid van Koningsdag is aan de heer G. van Tol uit Rouveen een Koninklijke onderscheiding toegekend. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Ervaar het openbaar vervoer met een proefreis

  (25-04-2022)

  Speciaal voor de oudere inwoners van gemeente Staphorst is er op woensdag 25 mei 2022 een proefreis ‘Ervaar het openbaar vervoer’.

 • Aanpak eikenprocessierups start in mei

  (22-04-2022)

  De laatste jaren is er rond eiken kans op overlast van de eikenprocessierups. Door warm voorjaarsweer, de veelheid aan eiken en het gebrek aan natuurlijke vijanden, hebben de rupsen zich de laatste jaren kunnen uitbreiden. De brandhaartjes van de rups kunnen gezondheidsklachten als jeuk en huiduitslag veroorzaken, daarom bestrijdt de gemeente Staphorst de eikenprocessierups. Dat doen we op verschillende manieren: de preventieve en reactieve bestrijding.

 • DNO Media zoekt vrijwilligers in gemeente Staphorst

  (22-04-2022)

  Sinds enkele jaren verzorgt DNO Media radio en tv uitzendingen voor de gemeenten De Wolden en Staphorst. Als publieke media instelling schenkt het aandacht aan cultuur, religie, politiek, sport en educatie in het verzorgingsgebied.

 • Voortgang formatieproces coalitie gemeente Staphorst

  (14-04-2022)

  Donderdagavond 14 april presenteerde informateur Gerrit Jan Kok zijn advies voor de nieuw te vormen coalitie in de gemeente Staphorst. Dit gebeurde tijdens een openbare raadsbijeenkomst. Uit de door hem gevoerde gesprekken bleek dat een coalitie SGP, ChristenUnie en CDA een goede optie is. Zijn advies is om de volgende fase van formatie in te gaan met deze partijen.

 • Ondertekening voor behoud van het landschap gemeente Staphorst

  (05-04-2022)

  Op maandag 4 april 2022 ondertekende wethouder Alwin Mussche voor de nieuwe dienstenbundel van de Stichting Groene en Blauwe Diensten Overijssel (SGBDO). Hiermee stelt de gemeente Staphorst grondeigenaren in staat om de aanleg, herstel en beheer van landschapselementen in het landelijk gebied van gemeente Staphorst te realiseren.

 • Praktisch verkeersexamen basisschoolleerlingen

  (04-04-2022)

  Wethouder Mussche gaf op maandagochtend 4 april het startsein voor het jaarlijkse fietsverkeersexamen. Aan het eind van de dag bleken alle 235 basisschoolleerlingen die meededen geslaagd te zijn.

 • Energietoeslag voor lage inkomens

  (30-03-2022)

  De energieprijzen zijn fors gestegen. Veel huishoudens in Nederland moeten hogere energierekeningen betalen. Het Rijk heeft besloten om alle huishoudens gedeeltelijk te compenseren. Daarnaast krijgen huishoudens met een laag inkomen die voldoen aan de voorwaarden een extra vergoeding via een eenmalig geldbedrag. Een aanvraag voor de energietoeslag kunt u online indienen. Inwoners met een bijstandsuitkering ontvangen het geld vanzelf op hun rekening.

 • Young Leaders succesvol ingezet door Saam Welzijn

  (28-03-2022)

  In de zomer van 2020 hebben we als gemeente een subsidie verleend aan Saam Welzijn voor het project Young Leaders. Young Leaders is een pedagogisch activeringsprogramma voor jongeren van 14-27 jaar. Het doel is om jongeren te stimuleren in hun ontwikkeling tot zelfbewuste personen die verantwoordelijkheid willen nemen in hun buurt. In de afgelopen jaren is hier met een tweetal groepen succesvol invulling aan gegeven.

Archief

Wysiwyg