Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Voorkom nare geurtjes en ongedierte in de gft-container

  (18-07-2018)

  Een flink deel van ons afval thuis bestaat uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Denk hierbij aan koffiedik, oud brood of snijresten van eten, zoals aardappelschillen en stronken van bijvoorbeeld bloemkool. Maar ook botjes en overgebleven gekookte groenten mogen in de gft-container.

 • Tips voor veilig barbecueën

  (17-07-2018)

  De vakantieperiode is begonnen! En als het meezit hoort mooi weer daar bij. Veel mensen steken dan graag de barbecue aan, thuis in de tuin of op vakantie bij de tent of caravan.

 • Op vakantie? Licht de buren in

  (16-07-2018)

  De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Maak het inbrekers niet te makkelijk!

 • Bij brand snel naar buiten? Maak een vluchtplan!

  (12-07-2018)

  Wat doet u als er thuis brand uitbreekt? Praat u daar wel eens over met uw gezinsleden of huisgenoten? Zelfs in de kleinste ruimtes, die u door en door kent, raakt u bij rookontwikkeling uw oriëntatie kwijt. Realiseert u zich dat tot dat de brandweer er is u zelf zult moeten optreden. Dat gaat beter als u van tevoren een vluchtplan maakt, met afspraken over hoe u en uw huisgenoten bij brand kunnen vluchten. Het kan uw redding zijn!

 • Koning Willem Alexanderschool besteedt cheque kindergemeenteraad

  (10-07-2018)

  Met ruime meerderheid van stemmen werd het voorstel van de fractie Koning Willem Alexanderschool tijdens de kindergemeenteraad aangenomen. Met het voorstel voor aanschaf water balls in het zwembad wonnen zij een waardecheque van 750 euro. Dit bedrag is inmiddels besteed. Vanwege ontbrekende veiligheidscertificering van de water balls is er door de kinderen gekozen voor een alternatief: een stormbaan voor in het zwembad.

 • Online aangifte doen van geboorte

  (10-07-2018)

  Aangifte van geboorte doen in gemeente Staphorst kan vanaf nu ook online. De kersverse ouder hoeft alleen voor een handtekening naar het gemeentehuis te komen. Online aangifte doen is gemakkelijk en gaat een stuk sneller.

 • Cliëntervaringsonderzoek Wmo

  (09-07-2018)

  Afgelopen maanden heeft het jaarlijkse onderzoek plaatsgevonden naar de ervaringen van inwoners die ondersteuning ontvangen vanuit de Wmo.

 • Extra verzorging voor jonge aanplant

  (06-07-2018)

  Elk jaar worden er veel bomen door de gemeente geplant. De boompjes krijgen het eerste jaar regelmatig water om ze goed te laten wortelen.

 • Gemeente Staphorst genomineerd voor Aan de slag Trofee

  (06-07-2018)

  De gemeente Staphorst is voortvarend aan de slag gegaan met de Omgevingvisie en EPOS, een nieuwe werkwijze voor het aanvragen van vergunningen. Daar is landelijk veel waardering voor en daarom is Staphorst één van de zes genomineerden van de Aan de slag Trofee.

 • Coalitie presenteert akkoord aan gemeenteraad

  (03-07-2018)

  Informateur Arie van de Pol heeft namens SGP, ChristenUnie en CDA op dinsdag 3 juli het coalitieakkoord aan de gemeenteraad gepresenteerd. Ook zijn vervolgens Lucas Mulder (SGP), Alwin Mussche (ChristenUnie) en Bert Krale (CDA) benoemd tot wethouder.

 • Buitengewoon opsporingsambtenaren houden toezicht

  (02-07-2018)

  Parkeren buiten de vakken of in de groenstrook, hondenpoep op straat en het blokkeren van brandgangen. Een greep uit de punten waarop BOA’s controleren. BOA’s zijn buitengewoon opsporingsambtenaren. Ze zijn sinds eind 2017 werkzaam binnen de gemeente Staphorst.

 • Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

  (22-06-2018)

  Op 20 juni is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan een inwoner van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

 • Geef hulpdiensten de ruimte

  (19-06-2018)

  Op een vervelende vakantiefile zit natuurlijk niemand te wachten. Vaak worden deze files veroorzaakt door een ernstige aanrijding, waardoor de hulpdiensten in actie komen. Bij dit werk telt iedere seconde en dat vraagt enige alertheid van ons allemaal.

 • Geen teksten op het wegdek

  (18-06-2018)

  Bij evenementen worden steeds vaker teksten aangebracht op het wegdek om deelnemers aan te moedigen. Leuk bedacht, maar toch ongewenst. Vaak is de verf niet direct afbreekbaar en blijven de teksten lang zichtbaar. Bovendien is het aanbrengen van teksten op het wegdek verboden in verband met de verkeersveiligheid.

 • Gevarieerde en inspirerende Regio Zwolle Dag in Staphorst

  (15-06-2018)

  Staphorst was op 13 juni de gastgemeente voor de Regio Zwolle Dag, die tweemaal per jaar wordt georganiseerd. Op deze dag ontmoeten bestuurders en partners van Regio Zwolle elkaar op locatie. Ondernemer van het jaar 2017, Martin van der Sluis van PlasmaMade, had met de gemeente zijn bedrijfshal tijdelijk omgetoverd tot congreszaal. Tijdens de dag stond de zogeheten Nieuwe Agenda centraal: hoe kunnen organisaties in de regio elkaar versterken op vraagstukken als economie, menselijk kapitaal, leefomgeving, bereikbaarheid en energie?

 • Ondertekening Participatieverklaring

  (15-06-2018)

  In een feestelijke bijeenkomst op 14 juni 2018 hebben 11 inwoners van de gemeente Staphorst de zogenaamde Participatieverklaring ondertekend. Burgemeester Segers feliciteerde iedereen met het bereiken van deze mijlpaal.

 • Laat uw huis brandveilig achter als u op vakantie gaat

  (12-06-2018)

  Wat een nachtmerrie: terug moeten komen van vakantie omdat er brand is geweest in uw woning. Of u nu een paar dagen of een paar weken weg bent, als u brand wilt voorkomen, kunt u een aantal dingen doen:

 • Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

  (08-06-2018)

  Van juni tot halverwege juli worden de meeste aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten ingediend. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten dan gebruikelijk is. Door het reisdocument op tijd te regelen, kunt u dit voorkomen.

 • Eikenprocessierups

  (07-06-2018)

  Ook in Staphorst komt de eikenprocessierups weer voor. Mensen en dieren die in aanraking komen met de zogenoemde 'brandharen' van deze rups kunnen gezondheidsklachten krijgen. Bij mensen uit dat zich door jeuk of irritatie aan ogen, huid of luchtwegen.

 • Dempen van sloten

  (06-06-2018)

  Sloten, beken en watergangen zorgen voor een goede toe- en afvoer van het water. Het voorkomt veeninklinking en is typerend voor het slagenpatroon van het Staphorster landschap.

 • 112, daar red je ook op vakantie levens mee

  (05-06-2018)

  Een incident is erg vervelend en onderweg naar of op een vakantieadres des te vervelender. Gelukkig hebben alle landen van de Europese Unie (EU) én 60 extra landen hetzelfde alarmnummer: 1-1-2. Net als in Nederland is dit noodnummer gratis en te bereiken vanaf vaste en mobiele telefoons.

 • Controle hondenbelasting

  (05-06-2018)

  Binnenkort vindt de jaarlijkse controle voor de hondenbelasting plaats. U bent verplicht aangifte te doen als u in het bezit bent van één of meerdere hond(en). In de praktijk wordt dit niet altijd nagekomen. Daarom is het noodzakelijk dat jaarlijks een controle plaatsvindt.

 • Werkzaamheden snelfietsroute Zwolle-Staphorst-Meppel gestart

  (05-06-2018)

  Wethouder Krale heeft samen met Gert Brunink, directeur van Schagen Infra, het startsein gegeven voor de aanleg van de snelfietsroute tussen Zwolle, Staphorst en Meppel. Op dinsdagmiddag 5 juni onthulden ze samen het bouwbord, waarop de werkzaamheden worden aangekondigd.

 • Wat vindt u van de dienstverlening van de gemeente?

  (04-06-2018)

  We horen graag uw mening!

 • TenderNed aanbesteding Wmo begeleiding

  (31-05-2018)

  De gemeenten Staphorst, Meppel, De Wolden en Hoogeveen bereiden samen de aanbesteding Wmo begeleiding voor. De aanbesteding verloopt geheel via TenderNed.

Archief

Wysiwyg

delen op sociale media