Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Controle fietsverlichting op basisscholen 2018

  (11-12-2018)

  In de periode van 27 september t/m 15 oktober zijn de fietsen gecontroleerd op al de tien basisscholen. Bij de CNS en de Berkenhorst kwamen de groepen 6, 7 en 8 aan bod en op de andere scholen de groepen 4, 6 en 8.

 • Afvalinzamelkalender 2019 beschikbaar

  (07-12-2018)

  De gemeente en ROVA vinden het belangrijk om de inzameling van afval en grondstoffen zo goed mogelijk voor u te organiseren. Hierdoor kan de afvalinzameling in 2019 voor uw adres wijzigen. Op www.rova.nl/inzamelkalender ziet u eenvoudig en snel wat er voor u wijzigt.

 • Sportkampioenen gezocht!

  (06-12-2018)

  De gemeente Staphorst is op zoek naar sporters die een NK, EK of WK titel hebben behaald in 2018. Bent u of kent u zo iemand, laat het dan aan ons weten.

 • Geslaagde ‘Light it up!’ fietsverlichtingsactie

  (05-12-2018)

  Op vrijdagavond 23 november vond een geslaagde ‘Light it up!’ fietsverlichtingsactie plaats op de Oude Rijksweg nabij de kruising met het Geerligsland. Het campagneteam deelde maar liefst 250 lampjes uit! Ook wethouder Mussche van verkeer ging gesprekken aan met fietsers. De meeste fietsers reageerden positief op de actie.

 • Tweede bijeenkomst Levensboomlocatie Rouveen

  (04-12-2018)

  Of u nu inwoner bent van onze gemeente, of ondernemer of anderzijds betrokken bent; iedereen mocht een idee inleveren voor de invulling van de Levensboomlocatie in Rouveen.

 • Doorstart woningbouw wijk De Slagen in Staphorst

  (03-12-2018)

  Staphorst Ontwikkeling BV en gemeente Staphorst hebben overeenstemming bereikt over een tweetal onderwerpen. Het gaat om de afronding van de huidige wijk en het ontwikkelen van de tweede fase in De Slagen.

 • Woonstichting VechtHorst, TOEK en gemeente Staphorst ondertekenen afspraken over sociale huurwoningen

  (03-12-2018)

  Woonstichting VechtHorst, huurdersvereniging Twee Onder Een Kap (TOEK) en gemeente Staphorst hebben op maandag 3 december 2018 de jaarafspraken voor 2019 ondertekend. Hierin staan concrete afspraken over onder andere verduurzaming en regulier periodiek onderhoud van sociale huurwoningen.

 • Koninklijke onderscheiding voor brandweervrijwilligers Jouk Boer en Thijs Kooiker

  (01-12-2018)

  Jouk Boer en Thijs Kooiker uit Staphorst zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit ter gelegenheid van hun afscheid als vrijwilliger bij de Brandweer IJsselland, post Staphorst.

 • Ziektekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen

  (30-11-2018)

  De gemeente Staphorst vindt dat iedereen recht heeft op goede gezondheidszorg, ook als u een laag inkomen of een uitkering heeft. Daarom levert de gemeente voor sommige groepen een financiële bijdrage in de ziektekostenverzekering.

 • Gemeente Staphorst wint mooiwaartstrofee

  (30-11-2018)

  Op donderdag 28 november nam wethouder Lucas Mulder de Mooiwaarts wisseltrofee in ontvangst, vanwege de nieuwe en vooral vernieuwende werkwijze EPOS (Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst).

 • Inrichting openbaar groen Wilgenlaan Rouveen

  (27-11-2018)

  Wanneer de wegen en de trottoirs klaar zijn, start begin 2019 de aanleg van het openbaar groen in de Wilgenlaan en het laatste gedeelte van de Beukenlaan. De plannen hiervoor zijn klaar en kunnen worden ingezien.

 • Ervenproject Vledders en Leijerhooilanden

  (26-11-2018)

  Landschap Overijssel  is beheerder van ‘Vledders en Leijerhooilanden’, een natuurgebied bij IJhorst, tussen de Heerenweg, Schotsweg en Burgemeester Van Wijngaardenstraat. Het plan is om hier de natuur uit oude tijden terug te brengen.

 • Beste idee basisschoolleerlingen voor Levensboomlocatie: kinderboerderij met woningen

  (23-11-2018)

  Een stuk grond, midden in Rouveen, is leeg. Wat zien kinderen graag gebeuren met de Levensboomlocatie? Deze vraag stelde de gemeente aan alle basisschoolleerlingen in de gemeente.

 • Gemeentebegroting voor 2019 unaniem door de raad goedgekeurd en vastgesteld

  (20-11-2018)

  Tijdens de raadsvergadering op dinsdag 13 november 2018 is de gemeentebegroting voor 2019, zoals voorgesteld door het college van B en W op 9 oktober 2018, unaniem door de raad goedgekeurd en vastgesteld. De raad stemde ook in met de meerjarenraming van de gemeentebegroting voor 2020-2022.

 • Resultaten enquête dienstverlening

  (20-11-2018)

  Als gemeente hebben we afgelopen zomer een onderzoek uitgevoerd naar de gemeentelijke dienstverlening. Door middel van een enquête hebben 170 inwoners hun mening gegeven over onder andere openingstijden, website, balies en telefonische bereikbaarheid. De resultaten worden gebruikt voor het verbeteren van onze gemeentelijke dienstverlening.

 • Sportief en Ondernemend Staphorst

  (16-11-2018)

  Ruim 35 sportieve ondernemers en ambtenaren trotseerden vrijdagochtend 16 november de vrieskou en stonden om 7.00 uur op het Marktplein klaar voor dé bootcamp. Aansluitend stond er een overheerlijk ontbijt klaar in de patio van het gemeentehuis.

 • Kunnen we eigenlijk wel een poosje zonder water of elektriciteit?

  (08-11-2018)

  Verwarming, water uit de kraan, stroom, internet; we vinden het de gewoonste zaak van de wereld. Een kleine storing ervaren we al als vervelend. Helemaal als er één of meer voorzieningen langer uitvallen. Daarom is het goed om eens stil te staan bij de vraag of we voorbereid zijn op langdurige verstoringen van onze vitale voorzieningen zoals drinkwater, elektriciteit, gas,  telecom en ICT.

 • Landelijke erkenning: Wij werken Mantelzorgvriendelijk

  (06-11-2018)

  Burgemeester Segers reikte eind oktober de landelijke erkenning ‘Wij werken Mantelzorgvriendelijk’ uit aan Boer Staphorst. Zij zijn het eerste bedrijf in Staphorst dat een mantelzorgvriendelijk personeelsklimaat heeft gecreëerd en hiermee de erkenning in ontvangst heeft genomen. Voor 2019 stelt gemeente Staphorst opnieuw subsidie beschikbaar om dit voor meerdere organisaties te realiseren.

 • Kinderen ontbijten met burgemeester Segers

  (06-11-2018)

  Op dinsdag 6 november hebben de kinderen van groep 6a van de Koning Willem-Alexanderschool uit Staphorst samen met burgemeester Segers ontbeten in het gemeentehuis. Het jaarlijkse Burgemeestersontbijt is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen een week lang samen gezond ontbijten. Ongeveer 2.500 basisscholen doen hier aan mee.

 • Nieuw: de Berichtenbox app

  (05-11-2018)

  Post van de overheid direct lezen op uw mobiel of tablet? Dat kan met de Berichtenbox app van MijnOverheid.

 • Kinderburgemeesters op bezoek bij burgemeester Segers

  (02-11-2018)

  David Lassche en Rhodé Kin werden afgelopen zomer benoemd als kinderburgemeester van het Huttendorp in Rouveen en Staphorst. Maar daar bleef het niet bij. Op persoonlijke uitnodiging van burgemeester Segers mochten zij maandag 29 oktober een middag meelopen met de burgemeester.

 • Avondje weg? Licht aan en deur op slot!

  (18-10-2018)

  In de donkere maanden worden de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien 's avonds aan onverlichte huizen dat de bewoners niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat, waardoor er minder goed zicht is op verdachte situaties.

 • Bladruimen in de gemeente Staphorst

  (16-10-2018)

  Net als andere jaren is onze buitendienst in de herfst druk bezig met bladruimen.

 • Vreugdevuren rond de jaarwisseling

  (16-10-2018)

  In de gemeente Staphorst is het een traditie om vreugdevuren te ontsteken. Vooral rond de jaarwisseling en Pasen kent deze traditie brede belangstelling.

Archief

Wysiwyg