Sluit venster x

Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Alleen op afspraak geopend

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Thuis in beweging met deze websites en apps

  (30-03-2020)

  Door de corona maatregelen zitten velen van ons thuis. Een noodzakelijke maatregel om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voldoende bewegen en sporten is hierdoor een uitdaging geworden. Terwijl algemeen bekend is dat het juist heel belangrijk is voor de algehele gezondheid. Door te bewegen en sporten voelt u zich niet alleen fitter, maar draagt het ook positief bij aan uw weerstand.

 • Kans op snellere uitbreiding brand in natuur

  (27-03-2020)

  Door aanhoudende droogte in de natuur is er vanaf vandaag een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand in Overijssel. De brandweer is daarom extra alert en roept natuurbeheerders, terreineigenaren en inwoners op een brand snel te melden via 112.

 • Proces integriteitsonderzoek Bing met betrekking tot corona maatregelen

  (27-03-2020)

  In december 2019 heeft het presidium van de gemeente Staphorst onderzoeksbureau Bing opdracht gegeven voor een vooronderzoek en aansluitend een feitenonderzoek.

 • Burgemeester Gerrit Jan Kok over corona in Staphorst (filmpje)

  (27-03-2020)

  In Staphorst zijn veel initiatieven, we doen het goed. De inwoners, de bedrijven en ook de jongeren. Want ja, je zult maar een jongere zijn in deze tijd. "Ik wens u veel gezondheid en kijk om naar elkaar."

 • Burgemeester Gerrit Jan Kok geeft compliment aan jongeren (brief aan jongeren)

  (27-03-2020)

  Beste jongere, sinds maandag 23 maart mogen we niet meer met meer dan 3 mensen samen komen. Kinderen mogen nog wel samen buiten spelen, maar dat geldt alleen voor kinderen tot 12 jaar. Dit staat in de nu geldende noodverordening.

 • Nieuwe Noodverordening COVID-19

  (27-03-2020)

  Het Regionaal Beleidsteam (RBT) van de Veiligheidsregio IJsselland is op 27 maart bijeengekomen om de noodverordening die door de Rijksoverheid is aangekondigd vast te stellen voor de regio IJsselland. Deze nieuwe noodverordening is vanmiddag ondertekend door voorzitter Peter Snijders. Met het vaststellen van de nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers in verband met corona

  (24-03-2020)

  Staphorst is een ondernemende gemeente met veel bedrijven en zelfstandigen. Ondernemers die nu allemaal op de een of andere manier geraakt worden. Voor sommige bedrijven zijn dit zware tijden. Er worden investeringen gedaan om medewerkers en klanten veilig en gezond te houden en het vraagt soms grote creativiteit om de werkzaamheden gaande te houden. En soms lukt ook dat niet en sluiten tijdelijk de deuren. Dat is zwaar.

 • Maatregelen Gemeente Staphorst vanwege het coronavirus

  (24-03-2020)

  “Het zijn gekke tijden. Er is onzekerheid over de gezondheidsrisico’s die we lopen vanwege het coronavirus. De overheid kondigt allerlei maatregelen aan die ons dagelijks leven inperken. Niet naar school, niet naar de sport, niet naar je vrienden, niet naar opa en oma. Dus maar weer bellen of appen om met elkaar in contact te blijven. Om 1,5 meter afstand te houden is best ingewikkeld en voelt vreemd. Is het niet voor onszelf, dan wel voor de buurvrouw, je collega, vriend of vriendin of oom en tante.”

  “Kunnen wij dat? Ja, wij kunnen dat. Als burgemeester ga ik er van uit dat ik daar geen boetes voor hoef uit te delen naar inwoners (€ 400,-) of bedrijven (€ 4.000,-). Wij dragen met elkaar deze verantwoordelijkheid in Staphorst. En wij handelen er ook naar. Hoe beter wij ons aan de regels houden, hoe sneller wij het normale leven weer kunnen oppakken. Zeker is in ieder geval dat 2020 voor altijd herinnerd zal worden. Ik wens dat u gezond uit deze crisis komt, vandaar het overzicht van onderstaande maatregelen. Deze werken wij steeds weer actueel bij.”

  Hartelijke groet, burgemeester Gerrit Jan Kok

 • Hulplijn van Maatschappelijk Werk Staphorst

  (23-03-2020)

  Het Maatschappelijk Werk in Staphorst kan worden gebeld door iedereen die zich zorgen maakt over de gevolgen van de corona-maatregelen. Dat is nodig omdat door het coronavirus en de maatregelingen om hiermee om te gaan, voor veel mensen een andere situatie is ontstaan in hun dagelijks leven.

 • Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

  (18-03-2020)

  Op 16 maart zijn alle scholen, peutergroepen, BSO en kinderopvang gesloten. Dit is een van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Met IkPas bepaalde gewoontes doorbreken - 40 dagen geen druppel alcohol

  (17-03-2020)

  Om erachter te komen wat alcohol met je gezondheid doet, zet u met IkPas uw alcoholgebruik 40 dagen op pauze. De 40 dagen actie loopt nog tot en met 5 april!

 • Gemeente Staphorst blij met Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’

  (17-03-2020)

  "Omzien naar elkaar is nu meer dan nodig", schreef burgemeester Gerrit Jan Kok over de crisis rond het coronavirus. “Gelukkig doen wij dat in Staphorst", voegde hij daar nog aan toe. En dat klopt! Inmiddels is er zelfs een Facebookgroep voor alle mensen in Staphorst die andere inwoners willen helpen in deze verwarrende tijd. De gemeente Staphorst is uiteraard ontzettend blij dat zoveel van onze inwoners zich belangeloos willen inzetten voor hun medemens.

 • Burgemeester Gerrit Jan Kok: "Zorg voor elkaar" (brief aan inwoners)

  (16-03-2020)

  Burgemeester Gerrit Jan Kok steekt de inwoners van gemeente Staphorst een hart onder de riem.

 • Een cliëntondersteuner (Co) helpt u op weg

  (12-03-2020)

  Heeft u behoefte aan iemand die met u meedenkt? Die helpt om uw vraag of probleem rondom zorg en ondersteuning onder woorden te brengen? Iemand die naar u en uw naasten luistert? Die u op weg helpt? Iemand die ook mee kan gaan naar gesprekken? Zo iemand is er: de Co of cliëntondersteuner.

 • Nieuwe Woonvisie Staphorst ‘Samen met elkaar’

  (10-03-2020)

  De gemeente Staphorst heeft een nieuwe woonvisie. De visie loopt tot 2024 en is een herijking van de vorige. De woonvisie is met inspraak van jongeren, ouderen, zorg- en bouwpartijen en andere betrokkenen vanuit verschillende invalshoeken en expertises opgesteld. Er is een onderzoek gehouden en de resultaten zijn op de ‘Avond van het Woonvraagstuk’ met inwoners en betrokkenen uitgebreid besproken. Dit is meegenomen in de visie.

 • IkPas is van start gegaan - 40 dagen geen druppel alcohol

  (09-03-2020)

  We zijn inmiddels bijna twee weken onderweg met IkPas. Een actie waarin we inwoners, organisaties en verenigingen aanmoedigen om 40 dagen geen alcohol te drinken. Heeft u zich ook aangemeld voor deze actie? De actie loopt nog tot en met 5 april, u kunt zich aanmelden via www.ikpas.nl/staphorst.

 • Innen van het Wmo abonnementstarief door CAK

  (06-03-2020)

  Vanaf januari 2020 geldt landelijk het abonnementstarief van € 19,- per maand voor Wmo maatwerkvoorzieningen. Het CAK int deze bedragen. Vanaf maart 2020 zou het CAK de beschikkingen en facturen versturen naar alle inwoners met een Wmo voorziening. Helaas is het CAK hier nog niet klaar voor en wordt het uitgesteld.

 • Online aangifte doen van geboorte

  (28-02-2020)

  Een baby geboren? Gefeliciteerd! Om dit officieel bekend te maken, doet u binnen 3 dagen aangifte van de geboorte. U hoeft hiervoor niet meer naar het gemeentehuis te komen: een geboorteaangifte kan ook via de website van de gemeente!

 • Wie kunt u bellen met vragen over het coronavirus?

  (28-02-2020)

  Voor al uw vragen over corona kunt u het landelijk publieksnummer van de rijksoverheid bellen: 0800 - 1351 (tussen 08.00 en 22.00 uur).

 • Hoe voorkomt u een inbraak in uw woning?

  (26-02-2020)

  Een inbraak in uw woning? Dat wilt u niet. Anderen moeten met hun vingers van uw spullen afblijven. En u wilt niet dat iemand anders in uw woning kan komen.

 • Werkgever investeer in jezelf en je mensen

  (25-02-2020)

  Regio Zwolle richt zich op talent ontwikkelen en benutten met als doel economische groei. Om werkgevers te helpen investeren in zichzelf en hun mensen, is 'Upgrade Jezelf' opgericht.

 • Volkstuinen te huur

  (24-02-2020)

  In IJhorst, Staphorst en Rouveen zijn weer enkele volkstuintjes beschikbaar. De tuintjes zijn circa 100m2 groot en de huurprijs bedraagt 12 euro per jaar.

 • Interactieve regiokaart Brandweer IJsselland

  (19-02-2020)

  Hoe zijn de 35 brandweerposten geografisch verspreid in IJsselland, wat voor materieel staat er en hoeveel mensen heeft een post maximaal nodig om goed uit te kunnen rukken?

 • IkPas: 40 dagen geen druppel alcohol

  (18-02-2020)

  Van 26 februari tot en met 5 april ‘40 dagen geen druppel alcohol’. IkPas is een uitdaging aangaan met jezelf. Doet u ook mee? Je drinkt 40 dagen geen alcohol om eens te kijken wat het met je doet. De effecten zijn groot. Door mee te doen aan IkPas drinkt gemiddeld ruim 30% van de deelnemers minder dan voor de pauzeperiode en durft 64% na afloop beter ‘nee’ te zeggen tegen alcohol.

 • Proef carpoolplaats bij Boer Staphorst

  (10-02-2020)

  Om wildparkeren van carpoolers tegen te gaan, heeft de gemeente Staphorst een nieuwe carpoolplaats gemaakt. Er is ruimte gereserveerd op de parkeerplaats bij Boer Staphorst aan de Achthoevenweg 2 in Staphorst.

 • Aanvragen woonhuissubsidie rijksmonumenten vanaf 1 maart tot 30 april

  (07-02-2020)

  Vanaf 1 maart tot en met 30 april kunnen particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie de woonhuissubsidie aanvragen over kosten gemaakt in het voorgaande  jaar. Na 30 april vervalt de mogelijkheid om subsidie aan te vragen over kosten gemaakt in 2019. Kosten die gemaakt worden in 2020 kunnen meegenomen worden in de subsidieaanvraag van volgend jaar.

 • Marianne Kragting nieuwe gemeentesecretaris / algemeen directeur Staphorst

  (18-12-2019)

  Marianne Kragting is met ingang van 16 maart 2020 de gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Staphorst. De 62-jarige Marianne volgt Daan van der Spek op die vanaf september 2019 waarnemend gemeentesecretaris is. Het college stemde dinsdag 17 december in met haar benoeming.

Archief

Wysiwyg