Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Koning Willem Alexanderschool sleept € 750 in de wacht tijdens de kindergemeenteraad

(14-06-2019)

Tijdens de tweede kindergemeenteraad op 13 juni heeft het voorstel van de Koning Willem Alexanderschool de meerderheid van de stemmen verkregen. Om hun voorstel tot uitvoer te kunnen brengen, ontvingen zij van burgemeester Segers een cheque van 750 euro.

• Asbestscans beschikbaar voor gebouwen waar veel jongeren komen

(14-06-2019)

De provincie Overijssel wil jongeren zoveel mogelijk beschermen tegen blootstelling aan schadelijke asbestvezels en ziet daarom graag dat asbestdaken van locaties waar regelmatig jongeren komen, snel worden aangepakt. Om haar uitspraken kracht bij te zetten, stelt de provincie 100 inventarisaties van asbestdaken beschikbaar, speciaal om eigenaren van die locaties te ondersteunen als eerste stap naar dakvervanging.

• Gemeente Staphorst sluit zich aan bij de actie ‘één tegen eenzaamheid’

(11-06-2019)

Eenzaamheid is een groeiend probleem in Nederland. Tijdens de wethoudersbijeenkomst over eenzaamheid op 22 mei heeft wethouder Mussche zijn handtekening gezet onder de actie ‘één tegen eenzaamheid.’

• CDA Staphorst verlaat coalitie, wethouder Bert Krale stapt op

(11-06-2019)

De CDA-fractie van de gemeente Staphorst heeft dinsdagavond 11 juni tijdens de gemeenteraadsvergadering aangegeven niet langer deel uit te zullen maken van de coalitie. Als gevolg hiervan heeft CDA-wethouder Bert Krale zijn ontslag ingediend.

• Basisschool De Triangel krijgt €750 voor winnende voorstel tijdens kindergemeenteraad

(07-06-2019)

Het bleef het spannend tot het laatste moment tijdens de kindergemeenteraad, maar uiteindelijk wist basisschool De Triangel uit Rouveen met hun voorstel de meerderheid van de stemmen binnen te halen.

• Gemeente Staphorst presenteert jaarrekening over 2018

(06-06-2019)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Staphorst heeft de jaarrekening over 2018 ter vaststelling aangeboden aan de gemeenteraad.

• Predikanten/voorgangers getraind in het praten over zelfmoord

(28-05-2019)

Op 21 maart heeft een groep predikanten/voorgangers in het gemeentehuis van Staphorst deelgenomen aan de ‘Suïcidepreventietraining Gatekeeper’. Gatekeepers zijn mensen die een sleutelrol kunnen vervullen in het begeleiden van mensen met zelfmoordgedachten naar professionele hulp. Tijdens de training leerden de deelnemers onder andere om de signalen van iemand met suïcidale gedachten te herkennen én om zelfmoord bespreekbaar te maken.

• Gemeente Staphorst ondersteunt campagne ‘Kom uit je schuld’

(27-05-2019)

Meer dan 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben een risicovolle of problematische schuld. Het kabinet wil dit aantal graag terugdringen én het taboe op het hebben van schulden doorbreken. Daarom is op 27 mei de campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart.

• Naturalisatieceremonie voor inwoner gemeente Staphorst

(22-05-2019)

Op 22 mei is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan een inwoner van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

• Veilig naar een evenement

(22-05-2019)

Met de zomer in aantocht gaan veel mensen naar festivals, sportevenementen, zomerfeesten en andere activiteiten. Veiligheid is voor gemeenten en organisatoren een belangrijk aspect bij evenementen. Als je zelf een evenement, festival of feest bezoekt, kun je bijdragen aan de veiligheid.

• Vakantie gepland? Regel nu alvast uw reisdocument!

(21-05-2019)

Van juni tot halverwege juli worden de meeste aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten ingediend. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten dan gebruikelijk is. Door het reisdocument op tijd te regelen, kunt u dit voorkomen.

• Informatieavond 'Vaccineren? Kies bewust!' goed bezocht

(21-05-2019)

De allereerste informatieavond van de gemeente Staphorst over vaccineren was een succes. Op 20 mei zagen zo’n 70 geïnteresseerden presentaties van de gemeente, de NPV en de GGD.

• Bestrijding van de eikenprocessierups

(14-05-2019)

Van mei tot augustus kan de eikenprocessierups voor ongemak zorgen. Aanraking met de brandharen veroorzaakt klachten als jeuk, huiduitslag en irritatie aan de ogen of luchtwegen. Daarom kunt u de rupsen beter vermijden.

• In actie komen tegen zwerfvuil? Doe mee met ‘Mooi Schoon'!

(14-05-2019)

Zwerfvuil is ongewenst. Niet alleen is het geen gezicht, het komt regelmatig in de maag van een dier, en daarbij kan het ook nog eens in onze voedselketen terecht komen. In de gemeente Staphorst zijn regelmatig acties tegen zwerfvuil, maar ondanks deze acties komen we toch nog zwerfvuil tegen.

• Jongeren ervaren het ondernemerschap in de zomervakantie

(13-05-2019)

Tijdens de komende zomervakantie kunnen jongeren tussen de 15 en 25 jaar gratis deelnemen aan het project ZomerOndernemer.

• DigiD vervangt beveiligingscertificaten

(09-05-2019)

Op 11 juni 2019 vervangt DigiD certificaten die gebruikt worden om de DigiD-inlogschermen en de website digid.nl te beveiligen. Heeft uw pc, laptop of mobiel apparaat een verouderd besturingssysteem, dan kunt u al vanaf 13 mei niet meer inloggen met uw DigiD-account. U wordt dan door DigiD, middels een melding, verzocht een update van de software uit te voeren.

• Drieluik over EPOS

(26-02-2019)

In huis-aan-huiskrant de Staphorster wordt een drieluik geplaatst over onze nieuwe en vooral innovatieve werkwijze EPOS.