Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Opnieuw aangescherpte corona-controles

  (30-07-2020)

  De politie en gemeenten in IJsselland – waaronder Staphorst - gaan door met aangescherpte controles. Waar vorig weekend het zwaartepunt voornamelijk bij de horeca lag, wordt dit aankomend weekend aangevuld met onder andere recreatiegebieden, offerfeesten en studie-introducties.

 • Ga verstandig om met uw geld – voorkom schulden

  (22-07-2020)

  Financiële problemen geven veel zorgen en zijn vaak onnodig. Vaak ontstaan deze problemen omdat mensen een slecht overzicht hebben van hun financiële situatie en van het beschikbare budget. We willen u helpen wanneer u advies nodig heeft om kosten te besparen, maar ook wanneer u hulp nodig heeft omdat u in problemen bent geraakt of dreigt te raken.

 • Denkt u aan het aan- of afmelden van uw hond?

  (21-07-2020)

  Heeft u een hond aangeschaft? Heeft u geen hond meer? Geef wijzigingen op tijd aan ons door.

 • Geef hulpdiensten de ruimte

  (20-07-2020)

  Op een vervelende vakantiefile zit natuurlijk niemand te wachten. Vaak worden deze files veroorzaakt door een ernstige aanrijding, waardoor de hulpdiensten in actie komen. Bij dit werk telt iedere seconde en dat vraagt enige alertheid van ons allemaal.

 • Collectieve vrijwilligersverzekering

  (20-07-2020)

  In de gemeente Staphorst zijn honderden vrijwilligers actief. Bij de buurt- of sportvereniging, in de zorg, voor de natuur, etc. De gemeente Staphorst is enorm trots op mensen, die zich individueel en in groepsverband belangeloos inzetten voor anderen. Hun inzet is van groot belang voor de samenleving en dat zal ook in de toekomst zo blijven.

 • Trekkerbesluit IJsselland niet verlengd na overleg met boeren

  (20-07-2020)

  Het verbod om met trekkers te demonstreren in de regio IJsselland is vrijdag niet verlengd. Donderdagochtend hebben enkele burgemeesters een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van boeren(organisaties). Ze willen ruimte geven aan de boeren om te demonstreren zodat zij hun boodschap op een veilige manier kunnen laten horen.

 • Op vakantie? Maak het inbrekers niet te makkelijk

  (17-07-2020)

  De zomervakantie is een fijne tijd. Veel mensen gaan op vakantie of een dagje uit. Het is ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Wij willen het inbrekers natuurlijk niet makkelijk maken.

 • Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland per 15 juli

  (15-07-2020)

  Op woensdag 15 juli 2020 is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Deze verordening is grotendeels gelijk aan de verordening van 1 juli, een aantal zaken is verduidelijkt.

 • Miljoenenimpuls voor brede welvaart Regio Zwolle

  (14-07-2020)

  Rijk en Regio Zwolle hebben een akkoord bereikt over de Regio Deal Regio Zwolle. Maandag 13 juli heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit de Regio Deal Regio Zwolle aan de Tweede Kamer aangeboden. Regio Zwolle gaat aan de slag met het grootste investeringsprogramma ooit voor deze regio.

 • Testen op het coronavirus

  (13-07-2020)

  Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het nieuwe coronavirus COVID-19 zich laten testen. Dat is nodig om de maatregelen te kunnen versoepelen en de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege corona - versie 10 juli 2020

  (10-07-2020)

  Hier vindt u de lokale, regionale en landelijke ondersteuning voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd en is bijgewerkt op 10 juli 2020. U kunt ook een pdf-bestand van deze uitgave downloaden (pdf, 919 kb).

 • Werknemers en werkzoekenden groeien door opleiding en bijscholing in Regio Zwolle

  (10-07-2020)

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij)scholen. Negentien gemeenten en de 4 provincies in Regio Zwolle hebben dit gezamenlijk besloten vanuit hun deelname aan de Human Capital Agenda.

 • Route vrachtverkeer naar industrieterreinen aan de Gemeenteweg verandert

  (06-07-2020)

  De gemeente Staphorst gaat een aantal wegen afsluiten voor vrachtverkeer. Daarmee zal er minder vrachtverkeer rijden over de Gemeenteweg in het centrum van Staphorst.

 • Koninklijke onderscheiding alsnog uitgereikt

  (03-07-2020)

  Ter gelegenheid van Koningsdag is de heer Klaas Dunnink uit Staphorst benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In verband met de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus vond er in april geen bijeenkomst plaats. Op vrijdag 3 juli kon burgemeester Kok alsnog hem de onderscheiding overhandigen.

 • Verklaring wethouder Lucas Mulder

  (01-07-2020)

  Uitgesproken tijdens de openbare raadsvergadering van 30 juni 2020.

 • Gemeenteraad Staphorst rondt Bing-onderzoek af

  (01-07-2020)

  De gemeenteraad van Staphorst heeft het door Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (Bing) gehouden integriteitsonderzoek openbaar behandeld in de raadvergadering van 30 juni 2020.

 • Maatregelen gemeente Staphorst vanwege het coronavirus - update 25 juni

  (25-06-2020)

  Op woensdag 24 juni hielden minister president Rutte en minister de Jonge voorlopig de laatste landelijke persconferentie over corona-maatregelen. Dat betekent een nieuw hoofdstuk naar meer ruimte met algemene regels voor binnen en buiten. Die blijven nodig, want het coronavirus is nog niet verdwenen en er is nog geen vaccin. Wel kunnen we weer een stap vooruit zetten in de corona-aanpak. De belangrijkste regels per 1 juli:

 • CycloMedia maakt opnames van de openbare ruimte

  (02-06-2020)

  Tot eind augustus worden in onze gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Wekelijkse ondernemerspeiling Regio Zwolle

  (14-05-2020)

  De maatregelen om corona terug te dringen leggen een enorme druk op ondernemers in onze regio. Ondernemersorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen hebben – onder regie van de Economic Board Regio Zwolle – samen besloten de Regio Zwolle Brigade op te richten om ondernemers te helpen door de crisis te komen.

 • Waarschuwing voor blauwalg in Zoeggat Kerkenland

  (08-05-2020)

  Er is blauwalg geconstateerd in het Zoeggat Kerkenland. Dat wil zeggen dat zwemmen op die plek gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dit meldt het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

 • Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

  (08-04-2020)

  Nu we weten dat de maatregelen vanwege corona nog wel even duren, kunt u vragen hebben of u zorgen maken. Daarom zetten we hier nog even weer op een rijtje waar u met uw vragen terecht kunt.

 • Thuis in beweging met deze websites en apps

  (30-03-2020)

  Door de corona maatregelen zitten velen van ons thuis. Een noodzakelijke maatregel om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voldoende bewegen en sporten is hierdoor een uitdaging geworden. Terwijl algemeen bekend is dat het juist heel belangrijk is voor de algehele gezondheid. Door te bewegen en sporten voelt u zich niet alleen fitter, maar draagt het ook positief bij aan uw weerstand.

Archief

Wysiwyg