Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Aanmelden voor gratis online opleidingscursus

  (03-06-2020)

  Zit u door de coronacrisis gedwongen thuis, dreigt u werkloos te raken of draait u als zzp’er minder omzet? Dan willen we u als gemeente helpen om aan uw toekomst te werken. Wij bieden 25 inwoners uit de gemeente Staphorst drie maanden lang het online cursusaanbod van RegioOpleiders gratis aan. Dit aanbod geldt ook als u al wat langer op zoek bent naar werk en/of een uitkering krijgt.

 • Laat uw huisnummer zien

  (03-06-2020)

  Spoed, alarm, 112. De brandweer of ambulance is gealarmeerd en onderweg, maar kan die uw huis in noodgevallen vinden? Soms kan maar moeilijk het huisnummer gevonden worden en daardoor gaat er kostbare tijd verloren.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege corona - versie 2 juni 2020

  (02-06-2020)

  Hier vindt u alle lokale, regionale en landelijke ondersteuning voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd en is bijgewerkt op 2 juni 2020. U kunt ook een pdf-bestand van deze uitgave downloaden (pdf, 569 kb).

 • CycloMedia maakt opnames van de openbare ruimte

  (02-06-2020)

  Op dit moment worden in onze gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • NL-Alert controlebericht op 8 juni

  (02-06-2020)

  Maandag 8 juni rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Het NL-Alert controlebericht ontvang je op uw mobiel.

 • Uitnodiging: denk mee over verkeersdrukte en oplossingen in Rouveen

  (29-05-2020)

  Het verkeer in het dorp Rouveen wordt steeds drukker. Ook rijden er steeds meer  verschillende soorten verkeer door elkaar waardoor de wegen onoverzichtelijker en gevaarlijker worden.

 • Gebruik geen plastic folie of plakband tegen eikenprocessierupsen, maar doe melding bij de gemeente

  (29-05-2020)

  Onze medewerkers constateren dat er op meerdere plekken in de gemeente inwoners actief zijn met het aanbrengen van plastic folie, lijmbanden of plakstrips tegen de eikenprocessierups. De gemeente Staphorst vraagt de mensen die dit folie hebben aangebracht, het weer te verwijderen. Het helpt namelijk niets en werkt in sommige gevallen averechts. Het omwikkelen van de eikenbomen zit de bestrijders zelfs vaak in de weg.

 • Nieuwe noodverordening voor Veiligheidsregio IJsselland

  (29-05-2020)

  Op maandag 1 juni 2020 om 12.00 uur treedt de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de vorige te vervallen.

 • Online informatiebijeenkomst: Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?

  (28-05-2020)

  Op woensdag 10 juni houdt de gemeente Staphorst - in samenwerking met Wij Duurzaam Staphorst -  de eerste online informatiebijeenkomst: ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ De bijeenkomst begint om 20.00 uur.

 • Maatregelen gemeente Staphorst vanwege het coronavirus - update 28 mei

  (28-05-2020)

  “Het zijn gekke tijden. Er is onzekerheid over de gezondheidsrisico’s die we lopen vanwege het coronavirus. De overheid kondigt allerlei maatregelen aan die ons dagelijks leven inperken. Niet naar school, niet naar de sport, niet naar je vrienden, niet naar opa en oma. Dus maar weer bellen of appen om met elkaar in contact te blijven. Om 1,5 meter afstand te houden is best ingewikkeld en voelt vreemd. Is het niet voor onszelf, dan wel voor de buurvrouw, je collega, vriend of vriendin of oom en tante.”

 • Basisscholen en kinderopvang weer gedeeltelijk open, hoe verloopt het in Staphorst?

  (26-05-2020)

  Ruim twee weken geleden, op 11 mei, zijn de basisscholen en kinderopvang weer gedeeltelijk open gegaan. Een mooie ontwikkeling, waarin we zien en merken dat dit goed verloopt binnen onze gemeente. Het zal opnieuw wennen zijn aan deze nieuwe situatie. Maar tegelijkertijd is het prettig dat kinderen weer opvang en onderwijs op school krijgen aangeboden.

 • Bedankt dat uw container goed bereikbaar aan de weg staat

  (25-05-2020)

  Doordat meer mensen thuis zijn of thuiswerken, zien we dat extra containers aan de weg worden gezet en meer auto’s in de straten geparkeerd staan. Dit maakt de afvalinzameling voor onze chauffeurs lastiger.

 • Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aanvragen? Maak online een afspraak

  (25-05-2020)

  Ondanks de corona maatregelen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Komt u naar het gemeentehuis? Maak dan eerst een afspraak. Ook ná de corona-crisis blijven we op afspraak werken.

 • Versoepelde coronamaatregelen: “Ik reken op de inwoners van Veiligheidsregio IJsselland”

  (20-05-2020)

  Het kabinet heeft dinsdagavond bekend gemaakt dat de geplande versoepelingen van de maatregelen per 1 juni doorgaan. "We hebben ruimte, en die hebben we met elkaar verdiend" sprak Mark Rutte. Dat is goed nieuws, want in onze samenleving zetten we met elkaar stappen die ervoor zorgen dat we ons deze versoepelingen langzamerhand steeds meer kunnen permitteren. Maar met een prachtig Hemelvaartweekend op komst geldt eigenlijk maar één boodschap: het is nog geen 1 juni. We zijn er nog niet.

 • Cliëntervaringsonderzoek Jeugdhulp en Wmo

  (20-05-2020)

  Heeft u in 2019 jeugdhulp ontvangen of gebruik gemaakt van een voorziening op basis van de Wmo? Dan ontvangt u binnenkort een brief waarin we u uitnodigen deel te nemen aan een onderzoek. We zijn benieuwd naar uw ervaring met deze ondersteuning.

 • Column wethouder Mulder: Afstand nemen en houden

  (19-05-2020)

  De crisis 2020 heeft gevolgen, ook voor onze vakantiebestemming. We moeten onderling meer afstand houden. Echter, de afstanden naar vakantiebestemmingen zullen fors verminderen. Globaal genomen zal er veel minder gevlogen, en ook minder ver gereisd worden

 • Wekelijkse ondernemerspeiling Regio Zwolle

  (14-05-2020)

  De maatregelen om corona terug te dringen leggen een enorme druk op ondernemers in onze regio. Ondernemersorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen hebben – onder regie van de Economic Board Regio Zwolle – samen besloten de Regio Zwolle Brigade op te richten om ondernemers te helpen door de crisis te komen.

 • Tussenevaluatie Vitaal en Veilig Thuis Staphorst

  (13-05-2020)

  Gemeente Staphorst vindt samen met vele andere professionele en vrijwilligersorganisaties het belangrijk dat inwoners op een prettige en veilige manier kunnen (blijven) wonen in hun woning. Hiervoor is samen met Stichting Welzijn Staphorst en Stichting Vitaliteit en Veiligheid Voor Senioren vorig jaar het project Vitaal & Veilig Thuis Staphorst (VVT) opgestart.

 • Gemeente doet aangifte wegens vernieling 33 bomen

  (12-05-2020)

  De gemeente Staphorst heeft aangifte gedaan wegens vernieling aan 33 bomen aan de  JJ Gorterlaan, de Scholenweg en de Uithofsweg.

 • Start aanleg vrijliggend fietspad J.J. Gorterlaan

  (12-05-2020)

  Op maandag 25 mei start de aanleg van een vrijliggende fietspad langs de J.J. Gorterlaan. De werkzaamheden zullen naar verwachting duren tot en met 24 juli.

 • Groen licht voor water- en natuurplannen

  (11-05-2020)

  Waterschap Drents Overijselse Delta heeft plannen om gebieden in de gemeente Staphorst te herinrichten. Het gaat om de Vledders en Leijerhooilanden, Spoortippe en Punthorst.

 • Waarschuwing voor blauwalg in Zoeggat Kerkenland

  (08-05-2020)

  Er is blauwalg geconstateerd in het Zoeggat Kerkenland. Dat wil zeggen dat zwemmen op die plek gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Dit meldt het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

 • Kranslegging Dodenherdenking 4 mei 2020

  (04-05-2020)

  In beslotenheid legden burgemeester G.J. Kok en een vertegenwoordiger van de Stichting 4 mei Staphorst op maandag 4 mei een krans en bloemen bij het monument op het Marktplein.

 • Protocol sporten kinderen en jongeren in gemeente Staphorst

  (01-05-2020)

  De volgende regels gelden vanaf 29 april 2020:

 • Gemeente Staphorst partner in Regionale EnergieStrategie

  (28-04-2020)

  De concept-RES van West-Overijssel is vrijdag 24 april gepresenteerd. De gemeente Staphorst is één van de partners in deze Regionale EnergieStrategie (RES). Hierin is vastgelegd dat in 2030 de helft van de elektriciteit moet worden opgewekt met zonne- en windenergie. Dat is drie keer zoveel als nu. Wethouder Alwin Mussche: "We houden ons hiermee aan het landelijke klimaatakkoord en werken dat uit. Er moet nog veel gebeuren, maar gelukkig zijn we in Staphorst al een heel eind."

 • Brief burgemeester: hoe om te gaan met uitvaarten in Coronatijd?

  (28-04-2020)

  Corona brengt het leven, onze gezondheid en helaas ook de dood heel dicht bij elkaar. Bij inwoners die in deze periode te maken krijgen met een overlijden, zijn er veel vragen hoe daar mee om te gaan. Bij verlies en rouw is het niet altijd makkelijk om keuzes te maken. Samen met de predikanten en uitvaartondernemers in onze gemeente is besproken hoe we dit met elkaar het beste kunnen doen.

 • Oproep: stuur ons uw foto’s!

  (25-04-2020)

  We leven in een tijd waar we later met verbazing op terug zullen kijken. Lege straten, lege scholen, lege sportvelden, waarschuwingsborden, mensen die zingen op straat of vanaf balkons, of die hun ouders bezoeken met een hoogwerker. En natuurlijk inventieve ondernemers die oplossingen bedenken om het gewone leven zoveel mogelijk te laten doorgaan.

 • Corona statistieken

  (17-04-2020)

  Regelmatig krijgen wij de vraag hoeveel mensen in onze gemeente vanwege corona ziek, besmet of overleden zijn. Als gemeente houden wij deze gegevens niet bij. De RIVM doet dit wel op landelijk niveau en de GGD IJsselland op regionaal niveau. Daar kunt u ook informatie over gemeente Staphorst uit afleiden.

 • Waarom wind- en zonne-energie in Staphorst?

  (14-04-2020)

  We gaan in Nederland grootschalig duurzame energie opwekken. Nederland wordt daardoor schoner en stiller. In het Klimaatakkoord is afgesproken dat we in heel Nederland samen ten minste 35 terrawattuur (TWh) aan grootschalige duurzame elektriciteit op land opwekken. Dat is ongeveer een derde van alle elektriciteit die we gebruiken. Voorlopig gaan we daarbij landelijk uit van zon en wind: zonnepanelen en windmolens dus.

 • Wethouder Lucas Mulder over corona

  (09-04-2020)

  Wethouder Mulder staat stil bij scholen en ondernemers in coronatijd en vraagt de inwoners van Staphorst ook met het Paasweekend voor de deur de maatregelen vol te houden en vooral lokaal boodschappen te blijven doen. “Koop in den vreemde niet, wat uw eigen dorp u biedt!”

 • Regio Zwolle Brigade helpt ondernemers uit Corona-crisis

  (08-04-2020)

  Ondernemers in Regio Zwolle krijgen gratis hulp om hun bedrijven gezond door de coronacrisis te loodsen. De steun is gebundeld in de ‘Regio Zwolle Brigade’ en bestaat uit voorlichting over hulpvoorzieningen, een meldpunt onder- en overbezetting en hulp op maat van businessexperts. Deze ondersteuning komt bovenop de financiële hulp van het Rijk. Het doel is het behoud van werk- en innovatiekracht binnen bedrijven in Regio Zwolle.

 • Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

  (08-04-2020)

  Nu we weten dat de maatregelen vanwege corona nog wel even duren, kunt u vragen hebben of u zorgen maken. Daarom zetten we hier nog even weer op een rijtje waar u met uw vragen terecht kunt.

 • Wethouder Alwin Mussche over corona

  (03-04-2020)

  Helaas gaan de coronamaatregelen nog wel even duren. Dat wordt best een uitdaging met het mooie weer op komst. Maar zoals wethouder Alwin Mussche zegt: hou vol, samen komen we hier doorheen!

 • Heeft u gezondheidsklachten? Wat mag dan wel en niet?

  (31-03-2020)
 • Thuis in beweging met deze websites en apps

  (30-03-2020)

  Door de corona maatregelen zitten velen van ons thuis. Een noodzakelijke maatregel om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voldoende bewegen en sporten is hierdoor een uitdaging geworden. Terwijl algemeen bekend is dat het juist heel belangrijk is voor de algehele gezondheid. Door te bewegen en sporten voelt u zich niet alleen fitter, maar draagt het ook positief bij aan uw weerstand.

 • Burgemeester Gerrit Jan Kok over corona

  (27-03-2020)

  In Staphorst zijn veel initiatieven, we doen het goed. De inwoners, de bedrijven en ook de jongeren. Want ja, je zult maar een jongere zijn in deze tijd. "Ik wens u veel gezondheid en kijk om naar elkaar."

 • Burgemeester Gerrit Jan Kok geeft compliment aan jongeren (brief aan jongeren)

  (27-03-2020)

  Beste jongere, sinds maandag 23 maart mogen we niet meer met meer dan 3 mensen samen komen. Kinderen mogen nog wel samen buiten spelen, maar dat geldt alleen voor kinderen tot 12 jaar. Dit staat in de nu geldende noodverordening.

 • Vragen en antwoorden sluiting scholen en kinderopvang

  (18-03-2020)

  Tot 11 mei 2020 zijn alle scholen, peutergroepen, BSO en kinderopvang gesloten. Dit is een van de maatregelen om het coronavirus in te dammen. Op deze pagina de antwoorden op de meest gestelde vragen.

 • Gemeente Staphorst blij met Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’

  (17-03-2020)

  "Omzien naar elkaar is nu meer dan nodig", schreef burgemeester Gerrit Jan Kok over de crisis rond het coronavirus. “Gelukkig doen wij dat in Staphorst", voegde hij daar nog aan toe. En dat klopt! Inmiddels is er zelfs een Facebookgroep voor alle mensen in Staphorst die andere inwoners willen helpen in deze verwarrende tijd. De gemeente Staphorst is uiteraard ontzettend blij dat zoveel van onze inwoners zich belangeloos willen inzetten voor hun medemens.

 • Burgemeester Gerrit Jan Kok: "Zorg voor elkaar" (brief aan inwoners)

  (16-03-2020)

  Burgemeester Gerrit Jan Kok steekt de inwoners van gemeente Staphorst een hart onder de riem.

Archief

Wysiwyg