Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Geen (spoed)paspoorten en identiteitskaarten van 29 juli t/m 1 augustus

  (26-07-2021)

  Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Voor de introductie van het nieuwe model zijn updates voor het aanvraagstation (AS) en Reisdocumenten Aanvraag- en Archiefstation (RAAS) nodig.

 • Brandveilige vakantie: veilig bbq-en

  (14-07-2021)

  Ongelukken tijdens barbecues of een vuurtje stoken komen vaker voor dan de meeste mensen denken. Het blijft bovendien niet altijd beperkt tot een brandwond.

 • Rijbewijs, paspoort of identiteitskaart aanvragen? Maak online een afspraak!

  (13-07-2021)

  Ondanks de corona maatregelen proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Komt u naar het gemeentehuis? Maak dan eerst een afspraak. Ook ná de corona-crisis blijven we op afspraak werken.

 • Woningbouw Poeleweg IJhorst: alle kavels uit fase 1 in één keer onder optie, nog enkele rijwoningen beschikbaar

  (09-07-2021)

  De verkoop van de bouwkavels en rijwoningen aan de Poeleweg in IJhorst gaat in vliegende vaart. Belangstellenden konden zich tot en met 2 juli 2021 inschrijven voor een bouwkavel of rijwoningen in de eerste fase. Op dinsdag 6 juli heeft de toewijzing door middel van loting plaatsgevonden. De beschikbare bouwkavels zijn allemaal in één keer in optie gegeven. Er zijn nog enkele rijenwoningen beschikbaar.

 • Intentieovereenkomst Vechthorst en gemeente Staphorst

  (09-07-2021)

  Met de ondertekening van de intentieovereenkomst hebben woningstichting Vechthorst en de gemeente Staphorst afgesproken om een appartementencomplex op de locatie Berkenlaan 1 te realiseren. De gemeenteraad heeft hiermee ingestemd; de planvorming kan nu van start.

 • Brandveilige vakantie: gebruik van gasflessen

  (07-07-2021)

  Ongelukken zitten vaak in een klein hoekje. Bijvoorbeeld tijdens het barbecueën, een vuurtje stoken of bij het gebruik van gas of elektriciteit. Voordat je het weet, overkomt het jezelf.

 • Bestrijding eikenprocessierups: u hoeft geen extra melding te doen!

  (05-07-2021)

  De eikenprocessierups is er weer en kan voor ongemak zorgen. De gemeente heeft zoekrondes gehouden en weet redelijk waar eikenprocessierupsen zitten. Het zijn er extreem veel dit jaar en er zijn ook grondnesten gevonden. De gemeente is volop bezig met de bestrijding, maar kan de overlast nooit 100% wegnemen. We zullen met deze plaag moeten leren omgaan.

 • Kijk de online bijeenkomst over woningverduurzaming terug

  (05-07-2021)

  De zomer is een goed moment om na te denken over het verduurzamen van uw woning. Een duurzame woning is energiezuinig en comfortabel. Maar hoe pakt u het verduurzamen van uw woning aan?

 • CycloMedia maakt opnames van de openbare ruimte

  (30-06-2021)

  Tot eind augustus worden in onze gemeente foto’s gemaakt door CycloMedia, een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het grootschalig en systematisch in beeld brengen van de omgeving.

 • Ondertekening intentieverklaring project De Levensboom

  (30-06-2021)

  Op woensdagochtend 30 juni hebben de betrokken partijen de intentieverklaring voor invulling van de Levensboomlocatie in Rouveen getekend.

 • Op zoek naar nieuw perspectief op de arbeidsmarkt?

  (28-06-2021)

  Bent u op zoek naar nieuw perspectief op de arbeidsmarkt? Dan wilt u misschien gebruik maken van de mogelijkheden die Groei Vooruit biedt.

 • Consortium ET+ helpt ondernemers om te kiezen voor groen en duurzaam

  (22-06-2021)

  Je bedrijf verduurzamen wordt een stuk makkelijker gemaakt in gemeente Staphorst. Consortium ET+, bestaande uit Staphorster bedrijven en Energiecoöperatie Wij Duurzaam Staphorst, timmeren actief aan de weg om te helpen met duurzaam ondernemerschap. Door steun van Provincie Overijssel en gemeente Staphorst kunnen bedrijven gebruik maken van kennis en kunde van ET+ voor een energie-efficiënte en meer duurzame bedrijfsvoering.

 • Kinderen doen praktisch fietsexamen

  (21-06-2021)

  Op maandag 21 juni werd het praktische fietsexamen gehouden voor basisschoolkinderen van groep 7 in de gemeente Staphorst. Wethouder Mussche gaf om 8.30 uur het startsein bij de Sporthal in Staphorst.

 • Veilig zwemmen in natuurwater

  (15-06-2021)

  Onze regio is zeer waterrijk en er zijn veel recreatiegebieden met eigen zwembaden of oppervlaktewater waarin gezwommen mag worden. Volop waterpret dus!

 • Is uw monumentale pand klaar voor een duurzame toekomst?

  (11-06-2021)

  De gemeente Staphorst behoort met in totaal bijna 600 rijks- en gemeentelijke monumenten tot de grote monumentengemeenten van Nederland. Het is belangrijk dat ook monumenten duurzaam worden. Bijvoorbeeld door energie te besparen of energie op te wekken.

 • Testen op corona blijft belangrijk

  (11-06-2021)

  De besmettingscijfers in Staphorst zijn de afgelopen dagen weer erg hoog. Daarom vragen we u zich te laten testen, bij zelfs de mildste klachten. Door snel te testen, kunnen we het virus sneller opsporen. Wanneer we weten dat we positief getest zijn kunnen we de juiste maatregelen nemen en zorgen we ervoor dat we anderen niet kunnen besmetten.

 • Zomernota 2021: voort op ingeslagen weg

  (11-06-2021)

  Met de zomernota presenteert de gemeente Staphorst de kaders voor de begroting 2022. Bij het opstellen van de begroting 2022 blijken er nog veel onzekerheden te zijn. Deze onzekerheden zitten met name in de Rijksbijdrage, zoals de herverdeling van het gemeentefonds en het ontbreken van structurele financiering van gemeentelijke taken.

 • Veilig op pad met de motor

  (09-06-2021)

  Motorrijden is mooi. Maar helaas ben je als motorrijder ook heel kwetsbaar in het verkeer. Deze 7 handige tips helpen om veilig op pad te gaan!

 • Controle hondenbelasting

  (07-06-2021)

  In de zomermaanden vindt de controle voor de hondenbelasting plaats. Wanneer u één of meerdere hond(en) heeft, bent u verplicht om dit bij de gemeente te melden. In de praktijk wordt dit niet altijd nagekomen. Daarom is het noodzakelijk dat er een controle plaatsvindt.

 • Coronasteunmaatregel sociaal domein

  (01-06-2021)

  Heeft uw organisatie ernstige financiële problemen door de coronacrisis? Dan kunt u bij de gemeente een beroep doen op de Coronasteunmaatregel sociaal domein. Aanvragen kan tot en met 31 december 2021.

 • TONK (Tijdelijke regeling ondersteuning noodzakelijke kosten)

  (26-03-2021)

  Heeft u in 2020 te maken gehad met een daling van uw inkomen vanwege de coronacrisis? En komt u daardoor in problemen met het betalen van uw vaste woonlasten? Dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming.

Archief

Wysiwyg