Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • De scholen zijn weer begonnen

  (20-08-2019)

  U kent ze: de spandoeken en borden langs de weg met de tekst 'De scholen zijn weer begonnen'. Ze moedigen automobilisten en andere weggebruikers aan rekening te houden met kinderen die na de zomervakantie weer naar school gaan.

 • Huttendorp Staphorst van start met benoeming burgemeester

  (20-08-2019)

  Op 20 augustus is de 19e editie van Huttendorp Staphorst van start gegaan. Dit werd bekrachtigd door de benoeming van Anne-Gees Huls als kinderburgemeester van het huttendorp. Zij ontving uit handen van burgemeester Theo Segers de bijbehorende oorkonde én een eigen ambtsketen.

 • Naturalisatieceremonie voor twee inwoners gemeente Staphorst

  (14-08-2019)

  Op 14 augustus is tijdens een naturalisatieceremonie in het gemeentehuis aan twee inwoners van de gemeente Staphorst het Nederlanderschap verleend.

 • Maak kans op een groene voortuin, doe mee aan de actie 'Help, mijn tuin heeft tegels!'

  (13-08-2019)

  Provincie Overijssel wil met de actie ‘Help, mijn tuin heeft tegels!’ tuineigenaren stimuleren om tegels en stenen te vervangen door groen. Een groene tuin is belangrijk in verband met de klimaatverandering: ze vangen regenwater beter op en ze zorgen voor verkoeling bij hitte. Bovendien trekken tuinen met bloemen en planten vlinders, vogels en insecten aan.

 • Geef oplichters geen kans, voorkom identiteitsfraude

  (12-08-2019)

  Identiteitsfraude kan ingrijpende gevolgen hebben. Organisaties nemen hiertegen maatregelen. Maar u kunt zelf ook veel doen om identiteitsfraude te voorkomen.

 • Geef hulpdiensten de ruimte

  (09-08-2019)

  Op een vervelende vakantiefile zit natuurlijk niemand te wachten. Vaak worden deze files veroorzaakt door een ernstige aanrijding, waardoor de hulpdiensten in actie komen. Bij dit werk telt iedere seconde en dat vraagt enige alertheid van ons allemaal. Het grootste voertuig van de hulpdiensten is een brandweerwagen en deze is een stuk breder dan een gemiddelde personenwagen. Zie je de hulpdiensten naderen, blijf dan vooral kalm en maak ruimte zonder het overige verkeer in gevaar te brengen.

 • De buitendienst staat altijd klaar voor inwoners gemeente Staphorst

  (06-08-2019)

  De gemeente Staphorst beschikt over een eigen buitendienst die diverse taken verricht in de openbare ruimte. De buitendienst houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met beheer en onderhoud van de openbare ruimte.

 • 112, daar red je ook op vakantie levens mee

  (02-08-2019)

  Een incident is erg vervelend en onderweg naar of op een vakantieadres des te vervelender. Gelukkig hebben alle landen van de Europese Unie (EU) hetzelfde alarmnummer: 1-1-2. Daarnaast zijn er nog zo’n 60 landen waarvan het alarmnummer overeen komt met ons eigen nummer. Net als in Nederland is dit noodnummer gratis en te bereiken vanaf vaste en mobiele telefoons.

 • Uitzicht belemmerende beplanting

  (31-07-2019)

  Kruisingen op wegen zijn uitwisselingspunten. Het verkeer moet afremmen om te kunnen beoordelen of de kruising veilig kan worden overgestoken. Op veel kruisingen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom, wordt het zicht soms (deels) ontnomen door bijvoorbeeld bosjes, hegjes, bomen en nu ook door maïs. Ook groeit beplanting soms behoorlijk over de erfgrens. Gevolg hiervan is dat het voetpad niet goed begaanbaar meer is.

 • Regelmatig glas op de Gemeenteweg

  (30-07-2019)

  Vrijwel elk weekend komt het voor dat er in het weekend glas op de Gemeenteweg en omliggende straten ligt. Jongeren die naar de horecagelegenheden fietsen nemen niet zelden glaswerk op de fiets mee, om dit vervolgens kapot achter te laten op bijvoorbeeld de Gemeenteweg.

 • Dinsdagavondopenstelling vervalt

  (29-07-2019)

  Van april tot de bouwvakvakantie was de balie Burgerzaken extra geopend. In deze periode is het drukker aan de balie, met name voor het aanvragen van reisdocumenten. Zodra de zomervakantie is begonnen neemt de bezoekersstroom weer af, vandaar dat de extra dinsdagavond openstelling van balie Burgerzaken weer is vervallen.

 • Vanaf 1 augustus: nieuwe vervoerder Mijn Taxi Op Maat

  (29-07-2019)

  Taxi Centrale Zwolle (TCZ) gaat vanaf 1 augustus het leerlingenvervoer, jeugdvervoer en wmo-vervoer uitvoeren. De gemeente Staphorst is een contract met de vervoerder aangegaan voor drie jaar met mogelijkheden om de looptijd te verlengen.

 • Geen gevaar voor de omgeving na brand

  (20-07-2019)

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft geen verhoogde waarden gemeten na de brand bij Huhtamaki Paper Recycling aan de Industrieweg in Staphorst.

 • Afscheid van vijftal leden Jongerenraad

  (16-07-2019)

  Tijdens de gemeenteraad op 9 juli zijn vijf leden van de Jongerenraad Staphorst bedankt voor hun jarenlange inzet. Naast een dankwoord van de burgemeester ontvingen zij een getuigschrift.

 • Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee

  (16-07-2019)

  Een ID is een officieel document waarmee men zich in Nederland kan identificeren. Iedereen ouder dan veertien jaar moet zich kunnen legitimeren en is verplicht een paspoort of ID-kaart te hebben.

 • Op vakantie? Licht de buren in

  (09-07-2019)

  De zomerperiode is een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie zijn of dagje uit. Maar ook de tijd waarin veel inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. Maak het inbrekers niet te makkelijk!

 • Voorkom nare geurtjes en ongedierte in de gft-container

  (08-07-2019)

  Vooral in de zomer bestaat een flink deel van ons afval uit groente-, fruit- en tuinafval (gft). Het warme weer kan er voor zorgen dat het afval in de gft-container gaat stinken. Daarnaast kan een volle gft-container in de zon vliegen aantrekken. De vliegen kunnen eitjes in de container leggen waardoor er uiteindelijk maden in de container kunnen komen.

 • Drieluik over EPOS

  (02-07-2019)

  In huis-aan-huiskrant de Staphorster is een drieluik geplaatst over onze nieuwe en vooral innovatieve werkwijze EPOS.

 • Controle hondenbelasting

  (28-06-2019)

  In de zomermaanden vindt de jaarlijkse controle voor de hondenbelasting plaats. Wanneer u één of meerdere hond(en) heeft, bent u verplicht om dit bij de gemeente te melden. In de praktijk wordt dit niet altijd nagekomen. Daarom is het noodzakelijk dat jaarlijks een controle plaatsvindt.

 • Tips voor veilig barbecueën

  (28-06-2019)

  Veel mensen steken graag de barbecue aan. Tips voor veilig barbecueën zijn:

 • Ga veilig te werk met een onkruidbrander

  (25-06-2019)

  Steeds meer mensen gaan het onkruid in de tuin te lijf met een onkruidbrander, maar doet u dat dan wel veilig?

 • Inwoners gemeente Staphorst scheiden grondstoffen goed

  (25-06-2019)

  De inwoners van gemeente Staphorst hebben in 2018 samen ruim 87% van de grondstoffen, zoals PMD, GFT en papier, gescheiden aangeboden. Van deze ingezamelde grondstoffen kunnen weer nieuwe producten worden gemaakt.

 • CJG en CWO gaan verder als team samenleving

  (18-06-2019)

  Sinds 2015 zijn de gemeenten in Nederland verantwoordelijk voor de uitvoering van de Jeugdwet, de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de Participatiewet.

 • Elektrische laadpaal bij gemeentehuis Staphorst

  (18-06-2019)

  Bij het gemeentehuis is onlangs een elektrische laadpaal geplaatst voor het opladen van elektrische auto’s. Met deze laadpaal wil de gemeente Staphorst het gebruik van elektrische auto’s stimuleren.

 • Proef voorrangsregeling Heerenweg start in september

  (17-06-2019)

  Op 3 juni zou een eenjarige proef starten waarbij de voorrang op de Heerenweg in IJhorst geregeld wordt. Wegens omstandigheden is het niet gelukt om deze datum te halen. De proef begint nu op 2 september 2019.

 • Gemeente Staphorst ondersteunt campagne ‘Kom uit je schuld’

  (27-05-2019)

  Meer dan 1,4 miljoen huishoudens in Nederland hebben een risicovolle of problematische schuld. Het kabinet wil dit aantal graag terugdringen én het taboe op het hebben van schulden doorbreken. Daarom is op 27 mei de campagne ‘Kom uit je schuld’ gestart.

 • Veilig naar een evenement

  (22-05-2019)

  Met de zomer in aantocht gaan veel mensen naar festivals, sportevenementen, zomerfeesten en andere activiteiten. Veiligheid is voor gemeenten en organisatoren een belangrijk aspect bij evenementen. Als je zelf een evenement, festival of feest bezoekt, kun je bijdragen aan de veiligheid.

Archief

Wysiwyg