Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Extra data voor wegbrengen grof tuinafval

(15-10-2019)

De gemeenteraad heeft in het voorjaar een motie aangenomen om in 2020 het aantal wegbrengdagen voor grof tuinafval te verruimen van zes naar tien zaterdagen per jaar.

• Wethouder Mulder leest voor op de Dag van de Duurzaamheid

(11-10-2019)

Op donderdag 10 oktober heeft wethouder Lucas Mulder voorgelezen aan groep 7b/8b van de Koning Willem Alexanderschool. Dit deed hij in het kader van de Dag van de Duurzaamheid voor het onderwijs. De wethouder las het verhaal ‘het voertuig van de toekomst’, een verhaal waarin duurzaamheid wordt uitgelegd aan kinderen.

• Weekmarkt Staphorst deelt uit

(09-10-2019)

Om aan te tonen dat de woensdagmorgenmarkt in Staphorst van alle markten thuis is, organiseren de marktkooplieden elk voor- en najaar een reclameactie. Bezoekers krijgen bij aankopen een stempel. Bij vier verschillende stempels is de kaart vol en met elke volle kaart kunnen bezoekers kans maken op een prijs.

• Start herinrichting Staphorst Noordoost fase 2

(07-10-2019)

Vandaag, maandag 7 oktober, start de firma Klaas Kooiker Aannemersbedrijf BV in het hofje aan de Koningin Julianstraat met de werkzaamheden ten behoeve van de herinrichting van fase 2 in Staphorst Noordoost.

• Gemeentebegroting 2020: wat vindt u belangrijk?

(07-10-2019)

Op donderdag 17 oktober organiseert de gemeenteraad van Staphorst een inloopavond voor inwoners. De avond zal in het teken staan van de begroting.

• VVN Opfriscursus Rijvaardigheid voor 50-plussers

(04-10-2019)

Op dinsdag 22 oktober organiseren gemeente Staphorst, Stichting Welzijn Staphorst (SWS) en Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Staphorst de jaarlijkse Opfriscursus Rijvaardigheid.

• Burgemeester Segers onthult met schoolkinderen toevoeging Afschuttingsweg

(03-10-2019)

Op donderdag 3 oktober in alle vroegte heeft burgemeester Theo Segers samen met kinderen van basisscholen De Triangel en De Levensboom het vernieuwde straatnaambord voor de Afschuttingsweg onthuld. Het straatnaambord heeft nu het onderschrift ‘Jodenweg’ gekregen.

• Wethouder Mussche deelt koeken uit in Week tegen Eenzaamheid

(03-10-2019)

Op woensdag 2 oktober heeft wethouder Alwin Mussche in het kader van de Week tegen Eenzaamheid op de markt lekkernijen uitgedeeld. Hij deed dit samen met Stichting Welzijn Staphorst.

• Ervaar het openbaar vervoer en maak een proefreis!

(03-10-2019)

Tijdens een proefreis op woensdag 23 oktober 2019 laten OV-ambassadeurs senioren oefenen met het reizen met bus en trein.

• Wethouder Mussche doet aftrap Jan Vosdag 2019

(02-10-2019)

Op zaterdag 19 oktober vindt de Jan Vosdag plaats. Tijdens de eerste zaterdag van de herfstvakantie zullen schoolkinderen uit IJhorst zwerfvuil in en rondom IJhorst gaan opruimen.

• Mantelzorgcompliment 2019

(30-09-2019)

De gemeente Staphorst waardeert de inzet door mantelzorgers. In november wordt hiervoor een financieel mantelzorgcompliment uitgedeeld.

• Saskia Voortman nieuwe griffier gemeente Staphorst

(26-09-2019)

Saskia Voortman (38) is benoemd tot nieuwe griffier van de gemeente Staphorst. De gemeenteraad heeft hier in de vergadering van 24 september toe besloten.

• Stoppen met roken? Doe mee met Stoptober!

(26-09-2019)

Op 1 oktober begint de actie Stoptober weer.  Een landelijke campagne waarbij heel Nederland wordt opgeroepen om 28 dagen lang te stoppen met roken. Tienduizenden mensen doen mee aan dit Nationale Stopmoment.  De gemeente Staphorst promoot, evenals GGD IJsselland , deze landelijke campagne van harte.

• Modder op de weg? Gas los!

(25-09-2019)

Ploegen, bemesten, zaaien, maaien: landbouwers zijn druk aan het werk op het land. Hierdoor ligt in het buitengebied soms modder op de weg. Vooral in combinatie met een regenbui leidt dit tot glad wegdek.

• Denk mee: MIRT Onderzoek A28 Amersfoort-Hoogeveen

(24-09-2019)

Rijk en regio doen gezamenlijk een MIRT Onderzoek A28 Amersfoort-Hoogeveen om in beeld te brengen wat de toekomstige problematiek is. In het MIRT Onderzoek wordt bekeken welke opgaven er op korte en langere termijn voor de A28 spelen en wat de onderlinge samenhang van die opgaven is.

• Ter inzage: vervanging speeltoestellen

(19-09-2019)

In het komend najaar worden er verspreid over de gemeente diverse speeltoestellen vervangen. Ter informatie liggen de plannen ter inzage.