Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Neem een kijkje in ons gemeentehuis!

(19-09-2018)

Veel inwoners kennen de gemeente alleen van het ophalen van paspoorten en rijbewijzen, van de gemeentelijke belastingen of het aanvragen van een omgevingsvergunning. Graag willen gemeenteraad en college u ontmoeten. Wij laten u op een informele en ongedwongen wijze zien wie de gemeente nog meer is en wat wij voor u kunnen betekenen.

• Staphorst gaat voor langjarig duurzaam landschapsbeheer

(18-09-2018)

De gemeente Staphorst is een van de zeven gebieden in Overijssel die meedoet aan de pilot langjarig beheer. Via de pilot ontwikkelt Staphorst een nieuwe methode waarmee het langjarige beheer van het landschap wordt geborgd. In een uitvoeringsplan wil Staphorst aan de provincie Overijssel laten zien hoe zij voor herstel, onderhoud en beheer van het landschap zorgt.

• Onderzoek naar tevredenheid afvalinzameling

(17-09-2018)

Een deel van de inwoners in onze gemeente heeft een vragenlijst over de tevredenheid naar de afvalinzameling ontvangen.

• Vervangen speeltoestellen

(13-09-2018)

Op diverse speelplaatsen in de woonkern Staphorst worden op dit moment oudere speeltoestellen en versleten valdempende ondergronden vervangen.

• Elektrische apparaten: houd ze in de gaten

(12-09-2018)

Kunnen de apparaten in uw huis hun warmte kwijt? En zijn ze stofvrij? Het is belangrijk om dit in de gaten te houden.

• Uniforme en herkenbare vormgeving op ondergrondse containers

(27-08-2018)

Op 20 augustus heeft ROVA in de gemeente Staphorst de ondergrondse containers voorzien van nieuwe stickers. Hierbij is rekening gehouden met de landelijke richtlijn die is ontwikkeld voor herkenbare afvalscheiding.

• Geldplan ‘Bijna 18’

(24-08-2018)

Als je binnenkort 18 wordt, verandert er veel in je leven. Je mag dan van alles, zoals stemmen bij verkiezingen en zelf je contracten afsluiten. Maar er móeten ook dingen…

delen op sociale media