Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

• Inzameling pmd-afval zeer succesvol, kwaliteit kan nóg beter

(27-03-2017)

Sinds ROVA en de gemeente de inzameling van plastic verpakkingen hebben uitgebreid met metalen verpakkingen en drankenkartons is het percentage afval dat wordt gescheiden, fors gestegen.

• Viering zestigste Boomfeestdag groot succes

(22-03-2017)

Op woensdagochtend 22 maart organiseerde Staatsbosbeheer samen met de gemeente voor de zestigste keer de Boomfeestdag. Dit jaar was de gemeente ook de accentgemeente van Overijssel. Daarom bezocht de Commissaris van de Koning, mevrouw Bijleveld-Schouten, dit jaar de viering in Staphorst.

• Advies aan minister over gaswinningsplan De Wijk

(21-03-2017)

De minister van Economische Zaken heeft de gemeenten Meppel, De Wolden, Hoogeveen en Staphorst, de provincies Drenthe en Overijssel en het waterschap Drents Overijsselse Delta gevraagd advies uit te brengen. Ze mogen adviseren over het gaswinningsplan 'De Wijk Fase 2' van de Nederlandse Aardoliemaatschappij (NAM).

• Gemeente vraagt ondernemers naar wensen bedrijventerreinen

(20-03-2017)

De gemeente Staphorst wil graag weten of en welke ondernemers op zoek zijn naar nieuwe bedrijfskavels. Daarvoor houdt de gemeente een enquête.

• Check je snelheid

(20-03-2017)

Af en toe rij je als bestuurder een paar kilometer te hard. Soms onbewust. Bijvoorbeeld als je met het verkeer meerijdt of als je gedachten afdwalen. Maar soms rijden we ook bewust te hard. Vaak is haast of stress dan de oorzaak.

• Burgemeester zet vrijwilligers Reddingsbrigade in het zonnetje

(17-03-2017)

Burgemeester Segers heeft op 15 maart een kijkje genomen bij de wekelijkse zwemlessen van de Reddingsbrigade Staphorst. Ook assisteerde hij bij de lessen aan de jongste groepen.

• Wijziging marktorganisator

(16-03-2017)

Op de zaterdagen 1 april, 6 mei, 3 juni, 1 juli, 5 augustus, 2 september en 7 oktober wordt aan de Burgemeester Van Wijngaardenstraat in IJhorst tussen 08.00 en 13.00 uur een mix van antiek-, rommel-, waren- en streekmarkt gehouden. En op dinsdag 18 april vindt in Staphorst de Jaarmarkt plaats.

• NLdoet: wethouder De Jong rijdt mee op de buurtbus

(10-03-2017)

Op vrijdag 10 maart ging wethouder De Jong mee op de buurtbus IJhorst e.o. in het kader van NLdoet.

• Eerste kopers op Triangellocatie krijgen sleutel

(07-03-2017)

Wethouder Jaspers Faijer en adjunct-directeur Gert Winkelaar van Salverda hebben op 7 maart de eerste kopers de sleutel van hun woning op de Triangellocatie Rouveen overhandigd. Klaas-Jan Poolman en Daniëlle Poolman – Van der Horst nemen hun intrek aan de Seringenhof 70.

• Vreugdevuren tweede paasdag 17 april 2017

(03-03-2017)

In de gemeente Staphorst is het mogelijk om op tweede paasdag een vreugdevuur te houden. Wel moet u hiervoor in het kader van de Wet milieubeheer en de Algemene Plaatselijke Verordening een ontheffing aanvragen.

• Burgerjaarverslag 2016 online beschikbaar

(28-02-2017)

In het burgerjaarverslag blikken we terug op de dienstverlening, burgerparticipatie en werkzaamheden van gemeente Staphorst in het jaar 2016. Het digitale burgerjaarverslag is online beschikbaar op www.staphorst.nl/burgerjaarverslag. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen.

• IkPas: 30 dagen zonder alcohol

(21-02-2017)

Bewuster met alcohol omgaan doen we samen in maart. Doe vanaf 1 maart mee aan IkPas en ga voor 30 dagen zonder alcohol.

• Meedenken over het verkeersplan van de gemeente Staphorst

(21-02-2017)

Hoe ziet de verkeerssituatie in Staphorst er in 2030 uit? Waarom is het nodig om maatregelen te nemen en hoe bepalen we onder welke omstandigheden dit nodig is? Dit soort vragen worden beantwoord in het Verkeersplan. We zijn benieuwd wat inwoners van dit plan vinden. Daarom nodigen wij u graag uit om uw zienswijze over dit plan kenbaar te maken.

• Route bouwverkeer Triangellocatie gewijzigd

(20-02-2017)

De bouw op de Triangellocatie in Rouveen zit in een afrondende fase. Een deel van het projectgebied is inmiddels woonrijp gemaakt. De eerste bewoners wonen er al.

• Tegemoetkoming in de onderhoudskosten van rijksmonumenten die geen woonhuis zijn

(03-02-2017)

U komt als eigenaar van een rijksmonument, dat niet bestemd is als woonhuis, in aanmerking voor instandhoudingssubsidie. Ook archeologische monumenten en groene monumenten vallen onder de regeling.

• Subsidie voor woningisolatie in eigen woning

(10-10-2016)

Het is nu mogelijk om subsidie te krijgen voor energiebesparende maatregelen in uw eigen koopwoning.