Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Profielschets nieuwe burgemeester gemeente Staphorst

  (24-11-2020)

  Op 24 november 2020 heeft de gemeenteraad de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld en overgedragen aan de commissaris van de Koning. De commissaris van de Koning stelt vervolgens de vacature voor een nieuwe burgemeester voor gemeente Staphorst open.

 • Geluidsmaatregelen bekend voor hoogst belaste woningen langs het spoor

  (24-11-2020)

  In 2012 is in de Wet milieubeheer geregeld dat woningen waar het geluid van spoorwegen of rijkswegen hard is, gesaneerd worden. Saneren wil zeggen: zorgen dat het geluid in de woningen afneemt tot binnen de wettelijke grenzen. In het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) werkt ProRail aan stillere spoorwegen, Rijkswaterstaat aan stillere wegen. Dit doen zij in opdracht van het Ministerie van IenW.

 • ‘AAN in het donker’ herinnert aan nut goede fietsverlichting

  (20-11-2020)

  Hebt u goede fietsverlichting? Valt u goed op in het donker en kunnen andere weggebruikers u op tijd zien? Op dinsdag 17 november hield het team van ‘AAN in het donker’ een fietsverlichtingsactie in Staphorst.

 • Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland per 18 november

  (19-11-2020)

  Op woensdag 18 november is de nieuwe noodverordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening komt de versie van 7 november te vervallen.

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder, maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen

  (19-11-2020)

  Het aantal coronabesmettingen daalt. Dat is goed nieuws. We houden ons goed aan de maatregelen, en dat heeft effect. Maar we zijn er nog niet. Daarom is het van belang dat we de gedeeltelijke lockdown voortzetten. We blijven het aantal contactmomenten en reisbewegingen beperken. We blijven de basisregels toepassen. En proberen elkaar door deze lastige periode heen te helpen.

 • Tien werknemers Reestmond krijgen vaste baan bij gemeente Staphorst

  (19-11-2020)

  Tien medewerkers van Reestmond treden per 1 januari 2021 in vaste dienst bij de gemeente Staphorst. Reestmond voert voor de gemeenten Meppel, Westerveld en Staphorst de Wet Sociale Werkvoorziening uit. Binnen het bestuur van Reestmond is afgesproken om medewerkers die verantwoordelijk zijn voor het groenonderhoud zoveel mogelijk een rechtstreekse arbeidsplaats bij de aangesloten gemeenten aan te bieden. Een deel van die werknemers gaat nu in Staphorst aan de slag met het groenonderhoud.

 • Emile, Tess en Vince winnen kleurplatenactie Energiekrant

  (17-11-2020)

  In september verspreidde de gemeente Staphorst een echte Energiekrant. De krant van 28 pagina’s stond boordevol met informatie, tips en verhalen over energiebesparing en duurzame opwekking. Natuurlijk gaat zo’n krant over de toekomst, en per definitie dus over de jeugd.

 • Hoe maakt u uw huis aardgasvrij? Volg onze webinar op 30 november 2020

  (17-11-2020)

  Hoe kunt u uw huis verwarmen zonder aardgas? Daarover komt u veel te weten tijdens onze één uur durende webinar: ‘Hoe verwarm ik mijn huis zonder aardgas?’

 • Week tegen Kindermishandeling 2020

  (16-11-2020)

  Achter veel voordeuren is niets wat het lijkt. Kindermishandeling, verwaarlozing, huiselijk geweld. Je ziet het niet maar het is er wel. Kijk verder dan de voordeur. Er is maar 1 persoon nodig om het verschil te kunnen maken en u kunt deze persoon zijn!

 • Eerste ontwerp saneringsplan rijkswegen gepubliceerd

  (16-11-2020)

  Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. Het eerste van de drie plannen voor deze regio is nu ter inzage gelegd.

 • Fietscontroles basisscholen - resultaat 2020

  (10-11-2020)

  In de periode van 21 september tot 10 oktober zijn de fietsen nagekeken van de leerlingen van groep 4 (of 7), 6 en 8 van alle bassischolen. De fietscontrole is een actie van de gemeente Staphorst in samenwerking met de basisscholen en de afdeling Staphorst van Veilig Verkeer Nederland. Tijdens deze actie worden de technische staat van de fietsen van de leerlingen beoordeeld. De nadruk ligt op het ‘zien’ en ‘gezien worden’.

 • Buurtbemiddeling: een gezamenlijke aanpak voor en door inwoners

  (09-11-2020)

  In elke buurt kan het voorkomen dat bewoners zich ergeren aan het gedrag van hun buren. En als mensen het niet met elkaar kunnen uitpraten, kan een burenruzie zelfs uit de hand lopen. Dit is voor beide partijen vervelend. Met buurtbemiddeling kan in veel gevallen erger worden voorkomen. Vanaf 1 januari 2021 is buurtbemiddeling mogelijk in de gemeente Staphorst en Dalfsen.

 • Ga voor PUUR rookvrij

  (06-11-2020)

  Van alle rokers wil 80% stoppen met roken. Stoppen met roken kan moeilijk zijn, soms lukt het niet in één keer. Met begeleiding vergroot je de kans om succesvol te stoppen. De Rijksoverheid is een nieuwe campagne gestart: ‘PUUR rookvrij’, om rokers aan te zetten tot een serieuze stoppoging, net zo lang tot ze definitief gestopt zijn.

 • Laat u testen bij corona gerelateerde klachten

  (06-11-2020)

  Landelijk dalen de cijfers inmiddels licht, maar we zijn er nog lang niet. Het blijft van belang om ons aan de maatregelen te houden en te laten testen in het geval van klachten. U kunt zich laten testen bij de GGD als u klachten heeft die bij het coronavirus passen.

 • Werkzaamheden fietspad J.B. Kanlaan in volle gang

  (03-11-2020)

  Wethouder Alwin Mussche nam eind oktober een kijkje bij de werkzaamheden aan de Mr. J.B. Kanlaan. Dat deed hij samen met de voorzitter van de Dorpsraad Punthorst, Roelof Tuin.

 • Zien drinken doet drinken - Kinderen kopiëren uw drinkgedrag

  (03-11-2020)

  Goed nieuws! Als opvoeder heeft u meer invloed dan u denkt om te voorkomen dat uw kind jong alcohol gaat drinken. Het voorbeeldgedrag van ouders en van andere volwassenen in de omgeving van een kind, doet ertoe. Geen alcohol drinken in het bijzijn van kinderen en jongeren verkleint de kans dat ze op jonge leeftijd beginnen met alcoholgebruik.

 • Gratis mondkapjes voor minima huishoudens

  (02-11-2020)

  Onlangs is het dringende advies afgegeven om mondkapjes te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes. Omdat we het als gemeente belangrijk vinden dat iedere inwoner dit advies kan opvolgen, gaan we uitwasbare mondkapjes verstrekken aan inwoners met een minimum inkomen.

 • Aandacht voor elkaar

  (30-10-2020)

  De coronacrisis raakt ons allemaal. We kunnen niet meer gewoon werken, niet zomaar afspreken met familie en vrienden, winkelen, sporten of uitgaan. Iedereen wordt coronamoe. Niemand kan er iets aan doen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

 • Iedereen doet wat

  (27-10-2020)

  Iedereen kan wat doen voor het klimaat. De overheid, bedrijven en uzelf, iedereen doet wat. Dat kan iets groots zijn of juist klein. Goedkoop of duur.

 • Bladruimen in de gemeente Staphorst

  (26-10-2020)

  Net als andere jaren plaatst de gemeente op diverse plaatsen bladkorven voor het blad van de gemeentelijke bomen. Er is een beperkt aantal korven beschikbaar waardoor niet in elke straat een bladkorf geplaatst kan worden. Door de hele gemeente zijn zo'n 35 bladkorven geplaatst.

 • Provincie en gemeente Staphorst gaan een energiegebied ontwikkelen met duurzame en circulaire bedrijvigheid

  (26-10-2020)

  Wethouder Lucas Mulder van gemeente Staphorst en Gedeputeerde Monique van Haaf hebben maandag 26 oktober hun handtekening gezet onder een intentieovereenkomst over de ontwikkeling van een energiegebied rond de Uithofsweg in Staphorst. In dit energiegebied gaan duurzame en circulaire ondernemers en ontwikkelaars een plek krijgen die een substantiële bijdrage gaan leveren aan de energietransitie.

 • Voorkom dat u onbewust een ander besmet: maak gebruik van de CoronaMelder-app

  (19-10-2020)

  Het coronavirus is er nog. Daarom is het raadzaam om de CoronaMelder-app te gebruiken. De app informeert u als u mogelijk bent besmet. Zo kunt u ook weer voorkomen dat u onbewust een ander besmet.

 • Hotel Waanders beschikbaar voor quarantaine niet-besmette personen

  (16-10-2020)

  Hotel Waanders in Staphorst stelt per direct kamers beschikbaar voor inwoners uit Veiligheidsregio IJsselland die in quarantaine moeten maar hier zelf niet voor kunnen zorgen. Het gaat dan niet om mensen die zelf besmet zijn met het corona virus. Maar bijvoorbeeld mensen die minder zelfredzaam zijn, arbeidsmigranten, toeristen of huisgenoten van mensen die wél een besmetting hebben opgelopen. Het hotel komt hiermee tegemoet aan een belangrijke zorgvraag in de regio.

 • Een mijlpaal voor IJhorst: handtekeningen woningbouw Poeleweg

  (14-10-2020)

  Dinsdagmiddag 13 oktober werden de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw aan de Poeleweg in IJhorst.

 • Vergunningsaanvragen kleine windmolens kunnen worden ingediend

  (06-10-2020)

  De gemeenteraad van Staphorst heeft op 23 juni 2020 een bestemmingsplan vastgesteld dat kleinschalige windmolens toestaat. Deze zijn mogelijk in het buitengebied en op bedrijventerreinen.

 • Investeer in jong talent! Meer praktijk voor havisten

  (05-10-2020)

  Als gemeente spelen we een belangrijke rol in de samenwerking tussen scholen en bedrijven. We faciliteren scholen in het leggen van contacten en helpen bij het vinden van voldoende stageplekken.

 • Mondkapje op bij bezoek gemeentehuis

  (02-10-2020)

  Wij verzoeken bezoekers van het gemeentehuis om een mondkapje te dragen.

 • Maatregelen vanwege het coronavirus

  (07-08-2020)

  Op donderdag 6 augustus vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de extra regels. De belangrijkste maatregelen leggen we hieronder uit.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers

  (10-07-2020)

  Hier vindt u de lokale, regionale en landelijke ondersteuning vanwege corona voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd. U kunt ook een pdf-bestand van deze uitgave downloaden (pdf, 919 kb).

Archief

Wysiwyg