Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Actuele berichten

Home > Inwoners > Actuele berichten

Actuele berichten

RSS
 • Roker? Doe mee met Stoptober!

  (22-09-2020)

  Vanaf 1 oktober 2020 start de uitdaging om 28 dagen niet te roken. In de afgelopen jaren zijn al meer dan 320.000 stoppers u voorgegaan. Zij bewezen met elkaar dat Stoptober werkt. Doet u ook mee?

 • GGD doet onderzoek naar gezondheid volwassenen en ouderen

  (22-09-2020)

  Dit najaar onderzoekt de GGD de gezondheid van de volwassenen en ouderen in Nederland. De GGD Gezondheidsmeter vindt elke vier jaar plaats. Met de uitkomsten kijkt de GGD samen met de betreffende gemeente wat er nodig is om de gezondheid en leefstijl van inwoners te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan betere fiets- en wandelpaden in de omgeving of voorzieningen in de wijk.

 • Workshop Energieneutraal Verbouwen

  (21-09-2020)

  Hebt u plannen om uw huis te verbouwen of energiezuiniger te maken? Laat u inspireren tijdens de workshop 'Energieneutraal Verbouwen' op dinsdag 6 oktober van 19.30 tot 21.30 uur in Hotel Waanders in Staphorst.

 • Vrachtverkeer naar industrieterreinen niet meer door centrum

  (21-09-2020)

  De borden staan er! Vanaf 1 september zijn de Industrieweg en de Westerparallelweg vanaf de Gemeenteweg afgesloten voor vrachtverkeer. Dat zijn de noordelijke toegangswegen naar de bedrijventerreinen.

 • Informatiebijeenkomst: Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?

  (21-09-2020)

  Hebt u vragen over het verduurzamen van uw huis? Bezoek dan de informatiebijeenkomst Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar? op dinsdag 29 september 2020 van 20.00 uur tot 21.30 uur. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de gemeente Staphorst in samenwerking met IJhorst Energie en vindt plaats in zaal ‘De Burcht’ op camping De Vossenburcht in IJhorst.

 • Fietscontrole voor basisschoolleerlingen van start

  (18-09-2020)

  Een veilige fiets is de basis om veilig te kunnen fietsen. Van 21 september tot en met 14 oktober vindt de jaarlijkse fietscontrole plaats bij alle basisscholen in onze gemeente. Veilig Verkeer Nederland afdeling Staphorst zal de fietsen van basisschoolleerlingen controleren aan de hand van de fietscheck.

 • Herinnering: invullen vragenlijst tevredenheid afvalinzameling

  (16-09-2020)

  Heeft u een vragenlijst over de tevredenheid van de afvalinzameling ontvangen? Vergeet dan niet om deze vragenlijst voor maandag 5 oktober in te vullen! Onderzoeksbureau Integron voert dit onderzoek voor de gemeente en ROVA uit. Met de resultaten van dit onderzoek krijgt de gemeente inzicht in de tevredenheid over het beleid over afval en grondstoffen en over de inzameling van de verschillende afvalstromen.

 • Noodverordening Veiligheidsregio IJsselland per 15 september

  (15-09-2020)

  Op dinsdag 15 september 2020 is de nieuwe noodveroordening COVID-19 voor Veiligheidsregio IJsselland in werking getreden. Met het vaststellen van deze nieuwe noodverordening is de vorige versie van 21 augustus komen te vervallen.

 • Van even snel een batterij opladen naar brand…

  (15-09-2020)

  U legt uw mobiele telefoon ’s nachts aan de oplader, zodat deze de volgende dag een volle batterij heeft. Herkenbaar? Toch zitten daar wel behoorlijke risico’s aan vast, waarschijnlijk zonder dat u zich dat beseft.

 • Wat vindt u van de Geestelijke Gezondheidszorg (Ggz)?

  (14-09-2020)

  Als gemeente vinden we het van groot belang dat de Geestelijke Gezondheidszorg (Ggz) om mensen blijft draaien. Juist nu de zorg verandert. Steeds meer mensen met (ernstige) psychische aandoeningen wonen langer zelfstandig thuis en nemen zo veel mogelijk deel aan de maatschappij. Via een online vragenlijst horen we graag van (ex)cliënten en hun naasten wat er goed gaat en beter kan.

 • Open Monumentendag 2020

  (10-09-2020)

  De Open Monumentendag is dit jaar afgelast in verband met corona. Staphorst kent in totaal driehonderd beschermde rijksmonumenten en circa tweehonderdvijfenzeventig gemeentelijke monumenten.

 • Verklein de kans op brand veroorzaakt door elektrische apparatuur

  (08-09-2020)

  Een wasdroger, magnetron, strijkijzer of föhn… Bijna alle elektrische apparaten worden warm. Het is belangrijk dat deze warmte weg kan. Maar stof zorgt er vaak voor dat de warmte het apparaat niet kan verlaten. Onvoorzichtig gebruik van elektrische apparatuur is een van de meest voorkomende oorzaken van een woningbrand!

 • In thuisquarantaine door corona (thuisblijven)

  (07-09-2020)

  Om verspreiding van het coronavirus te voorkomen kan het nodig zijn dat u thuis blijft en geen bezoek ontvangt. Dit heet in (thuis)quarantaine gaan. U blijft bijvoorbeeld thuis als u klachten heeft die passen bij corona, zoals een loopneus of koorts. Hoe lang u in quarantaine gaat en wat de regels zijn verschilt per situatie.

 • Werving nieuwe burgemeester Staphorst van start

  (04-09-2020)

  Commissaris van de Koning Andries Heidema heeft besloten de procedure voor de werving en benoeming van een nieuwe burgemeester voor de gemeente Staphorst op te starten. Ruim voor de zomer van 2021 wordt de voordracht van de nieuwe burgemeester verwacht.

 • Onderzoek naar tevredenheid afvalinzameling

  (02-09-2020)

  Rond maandag 7 september 2020 valt bij een deel van de inwoners in onze gemeente een vragenlijst over de tevredenheid naar de afvalinzameling op de mat.

 • Staphorst één van de duurzaamste gemeenten van Nederland

  (02-09-2020)

  De gemeente Staphorst is een van de duurzaamste gemeenten van Nederland. Dat blijkt uit de Duurzaamheidsindex Nederlandse Gemeenten die onlangs is gepubliceerd door energiebedrijf Vattenfall. In deze index staat Staphorst op de vijfde plaats.

 • Fixi: ons nieuwe meldingensysteem voor openbare ruimte

  (01-09-2020)

  Vanaf 1 september gaan we werken met een nieuw meldingensysteem voor onze openbare ruimte. U kunt eenvoudig een melding maken voor bijvoorbeeld loszittende stoeptegels, overhangend groen en volle bladkorven.

 • Nieuw coronamaatregel: maximaal 6 gasten thuis

  (31-08-2020)

  Het gaat niet goed met de ontwikkelingen rond het coronavirus in ons land. In de afgelopen maand is het aantal besmettingen en ziekenhuisopnamen verder toegenomen.

 • Schuldhulpverlening voor ondernemers

  (28-08-2020)

  Hebt u als ondernemer financiële problemen en twijfelt u of u wel door kunt gaan met uw onderneming? Dan kan de overheid u waarschijnlijk helpen.

 • Doe mee aan de Overijsselse praktijktest van CoronaMelder

  (17-08-2020)

  Het coronavirus is er nog steeds, ook in Overijssel. Om de kans op verspreiding te beperken, is op 17 augustus de praktijktest van CoronaMelder gestart.

 • Maatregelen vanwege het coronavirus

  (07-08-2020)

  Op donderdag 6 augustus vertelden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op televisie over corona en de extra regels. De belangrijkste maatregelen leggen we hieronder uit.

 • Vanaf 6 augustus Nationaal Hitteplan actief

  (05-08-2020)

  Het is warm vandaag. En het wordt nog veel warmer de komende dagen. Voor veel mensen betekent dat genieten op het strand of in de tuin. Voor anderen is het niet zo fijn en voor groepen kwetsbare mensen brengt het hete weer zelfs risico’s met zich mee. Daarom activeert het RIVM vanaf 6 augustus 2020 het Nationaal Hitteplan.

 • Testen op het coronavirus

  (13-07-2020)

  Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die passen bij het nieuwe coronavirus COVID-19 zich laten testen. Dat is nodig om de maatregelen te kunnen versoepelen en de verspreiding van het virus in Nederland tegen te gaan.

 • Steunmaatregelen voor ondernemers vanwege corona - versie 10 juli 2020

  (10-07-2020)

  Hier vindt u de lokale, regionale en landelijke ondersteuning voor ondernemers in de gemeente Staphorst bij elkaar. En daarna links naar meer informatie. Deze pagina wordt regelmatig geactualiseerd en is bijgewerkt op 10 juli 2020. U kunt ook een pdf-bestand van deze uitgave downloaden (pdf, 919 kb).

 • Werknemers en werkzoekenden groeien door opleiding en bijscholing in Regio Zwolle

  (10-07-2020)

  Werknemers en werkzoekenden in Regio Zwolle kunnen zich gratis laten (bij)scholen. Negentien gemeenten en de 4 provincies in Regio Zwolle hebben dit gezamenlijk besloten vanuit hun deelname aan de Human Capital Agenda.

 • Wekelijkse ondernemerspeiling Regio Zwolle

  (14-05-2020)

  De maatregelen om corona terug te dringen leggen een enorme druk op ondernemers in onze regio. Ondernemersorganisaties, overheden en onderwijsinstellingen hebben – onder regie van de Economic Board Regio Zwolle – samen besloten de Regio Zwolle Brigade op te richten om ondernemers te helpen door de crisis te komen.

 • Waar kunt u terecht met vragen over het coronavirus?

  (08-04-2020)

  Nu we weten dat de maatregelen vanwege corona nog wel even duren, kunt u vragen hebben of u zorgen maken. Daarom zetten we hier nog even weer op een rijtje waar u met uw vragen terecht kunt.

 • Thuis in beweging met deze websites en apps

  (30-03-2020)

  Door de corona maatregelen zitten velen van ons thuis. Een noodzakelijke maatregel om verspreiding van het virus tegen te gaan. Voldoende bewegen en sporten is hierdoor een uitdaging geworden. Terwijl algemeen bekend is dat het juist heel belangrijk is voor de algehele gezondheid. Door te bewegen en sporten voelt u zich niet alleen fitter, maar draagt het ook positief bij aan uw weerstand.

Archief

Wysiwyg