Vrage over de WOZ-waarde? Bel ons! U krijgt dan makkelijk en snel meer informatie.
  • Stap 1: download uw taxatieverslag.
  • Stap 2: check welke gegevens gebruikt zijn voor de waardering van uw woning of bedrijf.
  • Stap 3: vergelijk gratis uw WOZ-waarde. U kunt de WOZ-waarde van uw woning vergelijken met andere woningen bij u in de straat, buurt of dorp. Doe de gratis check op www.wozwaardeloket.nl.
  • Stap 4: bent u het niet eens met de WOZ-waarde of heeft u vragen? Bel ons via (0522) 46 74 34 of maak een afspraak. Zijn er aanpassingen nodig? De taxateur wijzigt het meteen. Makkelijk en snel geregeld.

Wilt u toch bezwaar maken?

U maakt het snelst en gratis bezwaar door ons te bellen: (0522) 46 74 34. Telefonische bezwaren handelen we als eerste af.

Bent u niet tevreden over de uitkomst? Maak dan binnen zes weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar tegen de WOZ-waarde. Dit kan:

  • online via een digitaal formulier met uw persoonlijke DigiD-code;
  • via een formulier dat u kunt downloaden, printen, invullen en opsturen;
  • of u schrijft een brief met de reden van uw bezwaar. Zorg er dan voor dat uw naam en adres, datum, het aanslagnummer, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening in de brief staan.

Heeft u informatie over de woning die laat zien dat de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld (bijvoorbeeld een taxatierapport of foto’s van uw woning)? Voeg deze dan als bijlage toe. Zo kunnen we uw bezwaar beter beoordelen.

U krijgt bericht van ons wanneer uw bezwaar tegen de WOZ-waarde bij ons binnen is. We hebben tot het einde van het kalenderjaar de tijd om te beslissen op uw bezwaar. U krijgt de beslissing op uw bezwaar per post of via e-mail.

Wilt u als bedrijf bezwaar maken?

Bent u het niet eens met de WOZ waarde van uw bedrijf of heeft u vragen? Ook dan maakt u het snelst en gratis bezwaar door ons te bellen: (0522) 46 74 34. Telefonische bezwaren handelen we als eerste af. Bent u niet tevreden over de uitkomst? Maak dan binnen zes weken na de datum van het aanslagbiljet bezwaar tegen de WOZ-waarde. Dit kan:

  • via een formulier dat u kunt downloaden, printen, invullen en opsturen;
  • of u schrijft een brief met de reden van uw bezwaar. Zorg er dan voor dat uw naam en adres, datum, het aanslagnummer, de reden waarom u bezwaar maakt en uw handtekening in de brief staan. Stuur binnen zes weken na de datum van het aanslagbiljet uw bezwaar naar Gemeente Staphorst, t.a.v. de heffingsambtenaar, Postbus 2, 7951 AA Staphorst. U kunt de brief als pdf-bestand ook mailen naar woz@staphorst.nl.