Vanaf donderdag 1 juni 2023 is het in de gemeente Staphorst mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. Inwoners kunnen het rijbewijs dan al na twee werkdagen ophalen in het gemeentehuis.

Wethouder Lucas Mulder: “Het is een extra service voor onze inwoners. Wanneer mensen hun rijbewijs willen verlengen blijven ze natuurlijk ook gewoon welkom aan de balie in het gemeentehuis.” Online aanvragen is alleen mogelijk bij het verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor naar het gemeentehuis.

Erkende fotograaf

Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl.

Hoe werkt het?

De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunnen inwoners met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen ligt het rijbewijs klaar in het gemeentehuis.

Autobestuurder steekt duim omhoog