Peutergroepen en Voorschoolse Educatie

De eerste jaren zijn heel belangrijk voor uw kind. Spelenderwijs ontdekt het de wereld en de taal. Dat kan thuis, maar ook door te leren van anderen. Bijvoorbeeld bij een peutergroep of de kinderopvang.

Wat zijn peutergroepen?

Voor alle kinderen van 2,5 tot 4 jaar zijn er in de gemeente Staphorst peutergroepen met extra aandacht voor taal en de verder ontwikkeling. Het speelgoed, de liedjes, de voorleesboeken en spelletjes zijn speciaal voor de ontwikkeling van peuters gemaakt. Zo krijgt uw kind een goede start voor de basisschool.

De peutergroepen vindt u op verschillende plekken in de gemeente. Iedere peuter kan hier twee dagdelen in de week naartoe. De kosten zijn afhankelijk van uw inkomen (het maakt niet uit of u wel of niet werkt).

Heeft uw kind wat extra hulp nodig?

Soms gaat de taalontwikkeling niet vanzelf. Een kind heeft dan wat extra hulp nodig. Dit kan via een speciaal programma binnen de peutergroepen: Voorschoolse Educatie (VE). Het programma voor VE is in totaal 16 uur in de week, verspreid over meerdere dagen. U betaalt hiervoor hetzelfde bedrag als voor de gewone peutergroep. De gemeente betaalt de extra uren.

Hoe meldt u uw kind aan voor Voorschoolse Educatie?

Het consultatiebureau beslist of uw kind Voorschoolse Educatie kan gebruiken. U krijgt dan van hen de brief ‘Verklaring voor deelname aan VE’. Hiermee kunt u uw kind aanmelden voor een peutergroep met Voorschoolse Educatie.

Peutergroepen met Voorschoolse Educatie in de gemeente Staphorst

Meer weten?

De peutergroep kan u meer informatie geven over Voorschoolse Educatie en de gemeentelijke bijdrage. Wilt u weten of uw kind aanmerking komt voor Voorschoolse Educatie? Neem dan contact op met het consultatiebureau.