Nieuwe subsidies voor isoleren en ventileren van huis

Wilt u uw energierekening omlaag brengen? Dan kan het isoleren en ventileren van uw woning een oplossing zijn. De gemeente Staphorst heeft hier twee nieuwe subsidieregelingen voor. Een energieadviseur kan u adviseren over de beste isolatie – en ventilatiemaatregelen en welke subsidie u mogelijk kunt krijgen.

Maak een gratis afspraak op www.staphorst.nl/isolatiesubsidie.

De twee nieuwe subsidieregelingen zijn voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen (energielabel D, E, F of G, of vergelijkbaar) en een WOZ-waarde lager dan € 429.300,-. Zij kunnen tot maximaal € 1.812,- vergoeding krijgen van de gemeente. Voor inwoners met een laag inkomen is er een vergoeding van maximaal € 4.000,-. De voorwaarden staan op www.staphorst.nl/isolatiesubsidie. Wethouder Jan Carlo Bos: “Met deze subsidies willen we inwoners helpen om hun huis te verduurzamen en hun energierekening te verlagen.”

Voor deze subsidies krijgt de gemeente Staphorst geld vanuit het Nationaal Isolatie Programma (NIP) van de Rijksoverheid. Dit budget kan opraken. Bent u geïnteresseerd in de subsidie? Maak dan tijdig een afspraak met de energieadviseur.

Andere regelingen en subsidies

De energieadviseur kan u ook adviseren over andere regelingen en subsidies voor isolatie en ventilatie. Zo heeft de gemeente Staphorst sinds vorig jaar een subsidieregeling voor doe-het-zelvers die zelf hun huis isoleren. Daarnaast zijn er landelijke regelingen, zoals de ISDE-subsidie. Dus ook voor wie niet aan de voorwaarden voor de twee nieuwe subsidies voldoet is het zinvol een afspraak met een energieadviseur te maken. Op www.staphorstbespaart.nl leest u meer informatie over isolatie- en ventilatiemaatregelen en subsidieregelingen.