Altijd wat te doen in Staphorst

Dit is een oud bericht.

Het is voorjaar, het weer wordt mooier (althans, dat hopen we nog steeds) en iedereen heeft weer zin om er op uit te gaan. Dit is ook de periode van de feestdagen, veel vrije dagen, waarop van alles wordt georganiseerd in onze gemeente. We zien het als college ook aan de uitnodigingen. Van het schoolvoetbaltoernooi, aubades tijdens Koningsdag, tot een openluchtspel van toneelvereniging De Rieverst. Een enorme verscheidenheid aan activiteiten. Ik kan met recht zeggen dat er in onze gemeente voor ieder wat wils te beleven valt.

Als het gaat over waar we als Staphorst groots in zijn, gaat het vaak over de bedrijventerreinen, het aantal ondernemers in onze gemeente. En dat is zeker iets waar we trots op mogen zijn! Maar dat ondernemerschap zit ook in het organiseren van allerlei activiteiten voor de samenleving. Als we zien hoeveel vergunningen er aangevraagd worden voor evenementen dan is dat aantal echt fors in vergelijking tot andere gemeentes. Dat toont ook de levendigheid en de saamhorigheid in onze dorpen. Samen wat op touw zetten waar iedereen plezier aan kan beleven. Want voor al die evenementen zijn heel veel vrijwilligers nodig. Zelf vinden ze dat vaak normaal, want dat doe je toch gewoon. Of het nu ‘gewoon’ of ‘bijzonder’ is, het is in ieder geval superfijn dat zij hun tijd en energie inzetten voor de samenleving. Zonder hen zou er een stuk minder levendigheid zijn in onze dorpen.

Ik noemde al even het grote aantal ondernemers dat Staphorst telt. Laten we hen ook absoluut niet vergeten als we het hebben over het mogelijk maken van alle evenementen. Want zonder alle ondernemers die belangeloos sponsoren, zouden de evenementen niet georganiseerd kunnen worden. Zo dragen we allemaal ons steentje bij om een samen-leving te zijn. Vrijwilligers, ondernemers, maar ook de bezoekers van alle evenementen. Want daar doen we het uiteindelijk voor: het gezamenlijk creëren van een prachtige belevenis.

Wethouder Herriët Brinkman