Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Zorg, werk, welzijn

Home > Inwoners > Zorg, werk, welzijn

Zorg, werk, welzijn

Wegwijs in Staphorst

Iedereen heeft wel eens ondersteuning nodig. Vaak kunnen familie, vrienden of buren helpen met een oplossing. Soms lukt dat niet en is professionele ondersteuning nodig. Het kan in ons ingewikkelde maatschappij best lastig zijn om de juiste ondersteuning te vinden. In de afbeelding hieronder nemen we u graag mee in de stappen die u kunt zetten voor passende ondersteuning in de gemeente Staphorst.

Infographic Wegwijs in Staphorst

Team Samenleving

In de gemeente Staphorst werken scholen, huisartsen en maatschappelijke organisaties samen om inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun ondersteuningsvragen. Op https://staphorst.nl/socialekaart ziet u per thema welke organisaties ondersteuning kunnen bieden aan inwoners van de gemeente Staphorst. Het kan zijn dat u specialistische, langdurige of financiële ondersteuning nodig heeft. Dan kunt u het beste contact opnemen met Team Samenleving. Dit team is er voor alle inwoners van de gemeente Staphorst. Een consulent van Team Samenleving kan inwoners ondersteunen bij vragen over zorg & welzijn, jeugd & onderwijs en werk & inkomen. De consulent helpt de inwoner, samen met familie of vrienden, een goede oplossing te vinden. Zo organiseren we samen de juiste hulp voor iedereen.

Werkwijze Team Samenleving

 1. Uw vraag
  De dienstverlening van Team Samenleving start bij uw vraag. Uw vraag kunt u kenbaar maken door contact op te nemen met Team Samenleving. Dit kan door (0522) 46 74 66 te bellen of door een bericht te sturen naar teamsamenleving@staphorst.nl. Het is goed mogelijk dat de consulent van Team Samenleving u direct al tips en adviezen kan geven waarmee u zelf aan de slag kunt. Is er meer nodig? Dan volgt een gesprek, bij u thuis of op een andere plek waar u dat prettig vindt.
   
 2. Het gesprek
  Met de consulent bespreekt u wat er speelt en waaraan u behoefte heeft. Ook bespreekt u samen wat u zelf kunt en wat familie, vrienden en buren kunnen betekenen en of er (daarnaast) andere ondersteuning nodig is. U mag altijd iemand meenemen naar het gesprek. Zoals een familielid of vriend. Weet u niet wie? Dan is onafhankelijke cliëntondersteuning een optie.
   
 3. Definitieve plan
  U maakt samen met de consulent van Team Samenleving het definitieve plan. Daarvan ontvangt u een kopie. In het definitieve plan staat:
  - uw ondersteuningsvraag;
  - wat u wilt bereiken, op welke manier en wanneer;
  - de afspraken over wie wat doet en wanneer.

  Heeft de consulent met u vastgesteld dat er professionele ondersteuning nodig is? Dan staat in het plan ook
  - welke ondersteuning u of uw gezin/huishouden krijgt;
  - welke aanbieder de ondersteuning gaat bieden en wanneer;
  - in welke vorm u de ondersteuning ontvangt.
   
 4. Actie
  In het plan staat wat er gaat gebeuren. Het kan zijn dat u zelf aan de slag gaat, of dat u ondersteuning krijgt van uw omgeving of Team Samenleving. Een combinatie is ook mogelijk. Is er besloten dat u of uw gezin professionele ondersteuning krijgt? Dan krijgt u een beschikking. Hierin staat wat u precies ontvangt en wat de voorwaarden zijn. In het plan staat ook hoe en wanneer er geëvalueerd wordt. Samen wordt dan bekeken of de doelen worden bereikt.
   
 5. Eindgesprek
  Als de ondersteuning bijna is afgerond, volgt een eindgesprek. U kijkt dan samen met de consulent Team Samenleving en de aanbieder of de ondersteuning voldoende was of moet worden voortgezet of aangepast.

Contactgegevens

U kunt ons telefonisch bereiken via het telefoonnummer (0522) 46 74 66. Via de mail kunt u een bericht sturen naar teamsamenleving@staphorst.nl.
 

Meer informatie

Wysiwyg

delen op sociale media