Financiële problemen

Maakt u zich zorgen over geld? Of kunt u uw rekeningen niet meer op tijd betalen? Dan kunt u hulp krijgen om te voorkomen dat u in de schulden raakt of om te voorkomen dat er een nog grotere schuldenlast ontstaat. U kunt contact opnemen met de gemeente, via (0522) 46 74 66 of geldzorgen@staphorst.nl.

Het is ook mogelijk om kosteloos contact op te nemen met Humanitas of de Sociaal Raadslieden voor hulp bij het op orde brengen van uw financiële huishouding. Daarnaast kunt u ook een online hulp krijgen door een Geldplan te maken.
 

Met hulp uw financiële huishouding op orde brengen?

Via Thuisadministratie van Humanitas

Wanneer u problemen heeft met uw financiële huishouding, dan kunt u voor hulp ook kosteloos terecht bij het project Thuisadministratie van Humanitas. Naast een professionele coördinator zijn hier vrijwilligers actief die u graag helpen. Daarmee kunt u voorkomen dat er schulden ontstaan of dat die u boven het hoofd groeien. Neem voor hulp contact op met Helma de Groot, projectcoördinator, via 06 - 17 51 19 37 of h.degroot@humanitas.nl.

Via het inloopspreekuur van Sociaal Raadslieden

U kunt ook gratis terecht op het spreekuur van de Sociaal Raadslieden. Dit is een initiatief van de Kern Maatschappelijke Dienstverlening. Het inloopspreekuur is iedere dinsdag tussen 09.30 en 11.30 uur aan de Hoogeweg 30 in Staphorst. U kunt gewoon langskomen en hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Hier helpen ze bij:

  • Ondersteuning bij het invullen van formulieren
  • Advies over financiële tegemoetkomingen/toeslagen
  • Hulp bij het aanvragen van regelingen en voorzieningen
  • Oplossen van problemen met toeslagen en belastingen
  • Creëren van overzicht in inkomsten en uitgaven
  • Hulp bij betalingsachterstanden en/of schulden
  • Advies bij sociaaljuridische vraagstukken

Op een andere manier contact opnemen?

U kunt zich ook aanmelden voor hulp of advies via www.raadsliedenstaphorst.nl. Telefonisch zijn zij te bereiken via 038 - 456 97 00 of via de e-mail info@raadsliedenstaphorst.nl.

Schuldhulpverlening Gemeentelijke Kredietbank

Wanneer u schulden heeft kunt u ook in aanmerking komen voor de Schuldhulpverlening van de Gemeentelijke Kredietbank. Door het inzetten van schuldhulpverlening, inkomensbeheer, beschermingsbewind en kredietverlening kunnen mensen geholpen worden op weg naar een financieel gezonde toekomst zonder stress om de financiën.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van de GKB, of u kunt contact opnemen via 0592 - 36 60 99 of info@degkb.nl.