Onder elektrische apparatuur valt bijna alles waar een stekker aan zit of waar een batterij in zit. Ook verlichtingsapparatuur valt hieronder. Voorbeelden van verlichtingsapparatuur: tl-buizen, gasontladingslampen, natriumlampen, kerstverlichting en armaturen waarbij de lamp alleen kan functioneren via een trafo of een ander voorschakelapparaat.

Waar kan ik elektrische apparaten inleveren?

Elektrische apparatuur kunt u op verschillende plekken inleveren:

  • Inleveren bij uw leverancier: Bij de aanschaf van elektrische apparaten en verlichtingsapparatuur is de leverancier wettelijk verplicht om een vergelijkbaar product zonder extra kosten in te nemen. Bij de aanschaf van het product betaalt u hiervoor al een verwijderingsbijdrage.
     
  • Inleveren bij de kringloopwinkel: Soms is een afgedankt product (of een onderdeel daarvan) eigenlijk nog zo goed dat iemand anders er nog veel plezier van kan hebben. U kunt hiermee terecht bij kringloopbedrijf Noggus & Noggus.
     
  • Afvalbrengstation ROVA: Als hergebruik niet meer mogelijk is, kunt u het afgedankte product (gratis) brengen bij het afvalbrengstation van ROVA, Rijnlandstraat 2 in Zwolle. U moet zich bij de afvalbrengstation als inwoner van de gemeente Staphorst kunnen legitimeren.

Aanvullende info

Kleine elektrische apparaten en verlichtingsapparatuur die in een draagtas passen, kunnen ook worden ingeleverd bij de chemokar.