Werk samen met de politie aan veiligheid in uw omgeving. Elke deelnemer van Burgernet maakt de buurt een stukje veiliger. Want hoe meer mensen meedoen, hoe sneller een persoon of voertuig wordt gevonden.

Hoe werkt Burgernet?

Burgernet werkt heel eenvoudig. Als deelnemer ontvangt u via de Burgernetapp een kort bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. Vaak gaat het om een vermissing, diefstal, een overval of een verdachte situatie. Als u iets ziet, kunt u rechtstreeks via de app bellen met de meldkamer van de politie. U krijgt altijd een afloopbericht waarin het resultaat van de actie wordt vermeld, ook als iemand nog niet is gevonden. Een Burgernetactie wordt ook op het regionale Twitteraccount van Burgernet getoond. Als u daarover tips heeft, belt u 112 of u reageert via een direct message op het desbetreffende Twitterkanaal.

AMBER Alert

Via de Burgernetapp ontvangt u ook AMBER Alerts wanneer een vermist kind in levensgevaar is. U herkent een AMBER Alert aan de oranje kleur en de titel AMBER Alert. In tegenstelling tot een normale Burgernetactie wordt een AMBER Alert via zoveel mogelijk manieren getoond: de media, sociale media, reizigersinformatie, betaalautomaten, digiborden etc.

Download de app

De app kunt u (gratis) downloaden in de App-store (iOS) en de PlayStore (Android). Deelname is anoniem, uw gegevens of locatie worden niet bijgehouden.

  • Geef de app toestemming om uw locatie te gebruiken.
  • Ontvang Burgernetacties, zonder aanmelden en waar u ook bent.

Hoe werkt de Burgernetapp?

De app gebruikt de locatie van uw smartphone om u berichten te sturen over incidenten in uw omgeving. Ook als u van huis bent. De berichten kunt u eenvoudig delen via whatsapp of op sociale media. Als u iets ziet dat van belang is, belt u direct met de meldkamer via de ‘bel politie’-knop. U kunt ook een foto meesturen via de app wanneer u denkt de gezochte persoon te zien.

Meedoen aan buurt- onderzoeken?

Bij een buurtonderzoek ontvangt u een e-mail als er bijvoorbeeld bij u in de buurt is ingebroken. Heeft u iets gezien of gehoord, dan kunt u dat doorgeven. Om mee te doen, hebben we wel uw e-mailadres nodig. U kunt dat via de Burgernetapp doorgeven. Ga naar Instellingen / tab Berichtgeving en dan digitaal buurtonderzoek aanvinken.

Klik op de afbeelding voor een vergroting.