Zaterdag 12 november houden bijna 50 bedrijven en instellingen open huis. Een mooi initiatief, georganiseerd door lokale ondernemers, Prins Mauritsschool en Pieter Zandt Scholengemeenschap.

De hele zaterdag kunt u, kun jij, de sfeer proeven, de keuze is groot. Technische bedrijven, ICT, zorg, transport en dienstverlening. Als college bezoeken we regelmatig diverse bedrijven en instellingen. Elke keer worden we weer verrast door de veelzijdigheid van onze ondernemers en de betrokkenheid van de medewerkers. Vaak blijkt dat regionaal en internationaal wordt gewerkt aan specifieke kennis en innovatieve producten.

Voor alle bedrijvigheid zijn mensen nodig. Daarom ook een oproep aan onze jongeren. Ga zaterdag kijken of een organisatie of uitdaging bij je past. Er zijn mooie vacatures, ook genoeg mogelijkheden voor stage en de combinatie werken en leren. Bedrijfsleven, onderwijs en de gemeente bieden jou de helpende hand.

Om de nieuwsgierigheid te wekken, een greep uit de vacatures. Software architect, ontwerp iets wat zacht is. Medewerker snijafdeling, wellicht iets bij Slager Dienstverlening. Laseroperator, zorgt voor scherp zicht. Handsloper, werkt zonder machines. QHSE operator, dat schiet me zo niet te binnen. Zetter, zorgt voor de koffie, niet onbelangrijk. En o ja, als we het over koffie hebben, stap binnen bij koffiebranderij Miss Morrison in de piramide. Doe voorzichtig, brand je niet.

Ik wens u en jou veel inspiratie tijdens de Open Bedrijvendag Staphorst.

Wethouder Lucas Mulder