Functie:

  • Raadslid CDA

Nevenfuncties:

  • Planner bij Boer Staphorst (bezoldigd)

E-mailadres

Ik woon in de buurtschap de Leijen. Als raadslid voor het CDA in de gemeente Staphorst houd ik mij vooral bezig met dingen die spelen op het gebied van ruimtelijk ordening, verkeer en vervoer en de agrarische sector.

Ik ben raadslid geworden omdat ik het min of meer een morele plicht vond om een steentje bij te dragen aan onze samenleving. Ook vind ik het te makkelijk om steeds vanaf de zijlijn te blijven roeptoeteren. Door mijn grote sociale netwerk blijf ik goed op de hoogte over wat er speelt in onze gemeente. Dingen die (niet) gebeuren, die stroef lopen en die beter kunnen en waar kansen liggen.

Als raadslid wordt je veel voorgelegd waar je een besluit over moet nemen. Lastig hierin vind ik dat het soms wordt gepresenteerd alsof je als gemeente nog veel beleidsvrijheid hebt, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. Denk bijvoorbeeld aan klimaatdoelstellingen en vluchtelingenopvang. Belangrijk vind ik dat wij als raad in ieder geval durven besluiten te nemen en durven verantwoordelijkheid te nemen. Immers is dat een vereiste om als zelfstandige gemeente te kunnen blijven bestaan. En juist daar wil ik mij sterk voor maken. Dat Staphorst Staphorst kan blijven zijn.