Functie:

  • Raadslid ChristenUnie

Nevenfuncties:

  • Ondernemer bij G&A en DubbelGaaf.nl (bezoldigd)
  • Gastdocent stichting Future NL (onbezoldigd)

E-mailadres:

Sinds 2018 geniet ik als dorpsgenoot het grote voorrecht om raadslid te mogen zijn voor de ChristenUnie en u te mogen vertegenwoordigen in het gemeentebestuur. Dat is bijzonder eervol en ook een grote verantwoordelijkheid.

Ik ben geboren en getogen in Rouveen, getrouwd en vader van twee kinderen. Na mijn studie Agrarische Bedrijfskunde aan de Christelijke Agrarische Hogeschool in Dronten ben ik samen met een compagnon een onderneming gestart in de gemeente Staphorst. Het is belangrijk dat er in onze gemeenteraad ook ondernemers zitten en gelukkig is dat het geval: een flink deel van de raad is zelfstandig ondernemer.

Het mooiste van het raadslid zijn vind ik het contact met de inwoners: een werkbezoek, een telefoongesprek, een e-mail, een toevallige ontmoeting in de supermarkt, het contact met de Jongerenraad, de Kindergemeenteraad en het contact met dorps- en wijkraden: het begint met een goed gesprek en naar elkaar luisteren.

Sinds de verkiezingen van 2022 ben ik verantwoordelijk voor de portefeuille Sociaal Domein. Hieronder verstaan we alle inspanningen die de gemeente verricht rond werk, participatie en zelfredzaamheid, zorg en jeugd. De ‘zachte’ kant van de samenleving dus. Een andere belangrijke portefeuille (en passie) van mij is Platteland, Natuur en Landbouw. Op beide beleidsterreinen zijn veel ontwikkelingen en uitdagingen: een flinke klus om dit als gemeentebestuur in goede banen te leiden.

Mocht u het hierover willen hebben met mij, neem dan vooral contact op: mijn contactgegevens staan op de website van de gemeente Staphorst.