Wat is het?

Onder oud papier valt alles wat van papier en karton is. Denk aan kranten en reclamefolders, maar ook aan verpakkingen. Drankenkartons horen er niet bij, daar zit een plastic of aluminium laagje in. Drankenkartons zoals sap- en zuivelpakken kunt u aanbieden bij het pmd-afval.

Wat moet ik doen?

Op de inzameldag moet u de container 's ochtends vóór 07.00 uur met gesloten deksel aan de straat of op de centrale aanbiedplaats neerzetten. Op dat tijdstip start de ROVA met de inzameling. Op de inzameldag moet uw minicontainer om 20.00 uur van de openbare weg gehaald zijn.

Let op:

  • De containers horen bij het huis; u mag ze dus niet meenemen als u verhuist. Wilt u de container dan wel leeg en schoon achterlaten?
  • Binnen 3 maanden na verhuizing kunt u gratis uw container laten omwisselen voor een grotere of kleinere. Na 3 maanden dient u hiervoor kosten te betalen.
  • Beschilder of beplak de minicontainers niet onnodig.

Hoe werkt het?

U kunt uw oud papier en karton in de blauwe container deponeren. Als u geen papier-container heeft (hoogbouw of gestapelde bouw), dan kunt u het oud papier en karton bij het restafval doen.

ROVA ledigt de blauwe container eens per 4 weken. Op de afvalkalender(externe link) of in de ROVA-app(externe link) kunt u zien wanneer dat gebeurt.

Papier en karton wordt tot pulp vermalen, het pulp wordt gedroogd en daar worden weer nieuwe rollen papier van gemaakt. Meer dan 75% van het nieuwe papier wordt al van oud papier gemaakt.