Tijdens het WK Voetbal hebben we in Nederland 17 miljoen bondscoaches. En wanneer we in onze gemeente met nieuwe wegen bezig zijn, hebben we 17.000 verkeerskundigen. Het verschil tussen het voetbal en de wegen is wel dat wanneer je zelf dagelijks hier wandelt, fietst of rijdt je een heel goed beeld krijgt van onze wegen. Je ziet waar het mis gaat en waar verbeteringen nodig zijn. Het mooie in onze gemeente is dat veel mensen het niet alleen zien, maar er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan. Ze zoeken pro-actief contact met de gemeente, denken mee in een werkgroep of nemen deel aan een enquête.

Het fietspad langs de Heerenweg tot aan de Respersweg wordt komend jaar aangelegd omdat dorpsbewoners zich daar sterk voor hebben gemaakt. Afgelopen raadsvergadering heeft de gemeenteraad gesproken over een voorstel tot verbetering van de verkeerssituatie bij Halfweg. Dat gebeurde dankzij een zeer betrokken buurtbewoner die ziet wat er voor zijn huis gebeurt en er al jaren op hamert dat hier wat moet veranderen.

Vanavond (6 december) spreekt de gemeenteraad over een vrijliggend pad langs de Schipgravenweg en andere oplossingen voor verkeersknelpunten in Rouveen. Ook deze oplossingen zijn er gekomen door de wensen en ideeën van dorpsbewoners.

We kunnen niet alle knelpunten met elkaar oplossen. En tussen het eerste idee en de uitvoering zitten vaak jaren. Maar ik denk dat we door deze combinatie van praktijkervaring van buurtbewoners en de expertise van verkeerskundigen samen tot de beste wegenstructuur komen. Ik wil u dus ook vooral oproepen om op verjaardagen te blijven praten over de wegen. En zijn er echt knelpunten in uw buurt: maak er werk van en deel uw zorgen bij uw wijk- of dorpsraad, raadsleden of uw wethouder.

Wethouder Herriët Brinkman