Heeft u een Nederlandse paspoort of identiteitskaart en dit document verloopt in 2024? Dit is het geval bij meer personen dan normaal. Het kan dus druk worden bij de gemeente, zeker in de periode vóór de zomervakantie.

In deze periode kunnen de wachttijden voor het aanvragen van een nieuw identiteitsdocument oplopen. Vraag daarom ruim op tijd een nieuw paspoort of identiteitskaart aan. Hiermee kunt u de drukte voor zijn en bent u er zeker van dat u tijdig een nieuw identiteitsdocument heeft, zeker als u het nodig heeft voor bijvoorbeeld een vakantie.

Maak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart een afspraak. Dat kan, bij voorkeur, online of telefonisch door te bellen naar (0522) 46 75 59. Een afspraak kunt u voor de volgende werkdag maken. U kunt niet zonder afspraak een nieuw paspoort of identiteitskaart aanvragen.

Waarom verlopen er nu zoveel extra paspoorten en identiteitskaarten?

Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig. Velen hebben toen gewacht op het nieuwe document omdat het langer geldig is. Men hoefde pas na 10 jaar voor een nieuw document terug te komen in plaats van na 5 jaar. De vraag naar nieuwe paspoorten en identiteitskaarten was de afgelopen vijf jaar daarom erg laag.