Wij hebben weer ruimte voor een Trainee Fysieke Leefomgeving, die zin heeft in:

 • een 2 jarig traineeship
 • 3 verschillende opdrachten
 • 1 begeleider
 • 199 collega’s
 • 24-36 uur per week of ergens daar tussenin
 • ruimte voor professionele en persoonlijke ontwikkeling.

En dit alles met maatschappelijke impact op de buitenruimte in de gemeente Staphorst.

Waar ga jij je talenten voor inzetten?

De drie opdrachten die op jou liggen te wachten zijn:

Opdracht 1

Beleid inzake plaatsing van antennes en mobiele communicatie ontwikkelen
Vanuit het ministerie is een leidraad en voorbeeldnota beschikbaar gesteld en deze geven concrete en praktische handvatten bij het opstellen van gemeentelijk antennebeleid. Het beleid zal vervolgens besluitvormend door het college moeten worden aangeboden bij de gemeenteraad.

Opdracht 2

Handboek EPOS actualiseren ter voorbereiding op de Omgevingswet
In Staphorst werken bij met de werkwijze Efficiënte Procesinrichting Omgevingsrecht Staphorst. Het handboek hiervan zal gelet op de inwerkingtreding van de Omgevingswet op 1 januari 2024 moeten worden geactualiseerd. Daarnaast zal het Omgevingsplein (website EPOS) ook moeten worden geactualiseerd.

Opdracht 3

(Gedeeltelijk) Herzien gemeentelijk bomenbeleidsplan 2016-2030
Dit beleidsplan is ondersteunend aan de bomenverordening en moet op onderdelen worden herzien. Het zelfde geldt voor de verordening; het leidende document. Procesmatig ga je hiermee aan de slag. Input krijg je vanuit onze medewerkers die werkzaam zijn in de groenvoorzieningen en ook van onze juristen. Na de besluitvorming door college en de Raad is jouw opdracht voltooid.

Wil je een vierde opdracht doen binnen deze twee jaar of een uitstapje maken naar een andere afdeling? Ook dat is mogelijk. Zo geven we jou de kans je verder te ontwikkelen binnen dit vakgebied en te ontdekken wat bij jou past, waar je kwaliteiten liggen en in welke functie of rol die het meeste tot hun recht komen.

Waar kom je te werken?

Werken binnen onze kleine maar groeiende organisatie betekent dat je betrokken bent bij het hele proces of vraagstuk, samen met je collega’s. Dat zijn innovatieve flexibele aanpakkers, denkers en doeners.

Binnen de afdeling Fysieke Leefomgeving zijn er 3 teams:

 • Vergunningen, veiligheid, toezicht en handhaving
 • Omgevingsbeleid
 • Openbare ruimte

Waar staat Staphorst voor?

Gemeente Staphorst is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent ons wel en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij zeker waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente.

Waar een kleine gemeente groots in kan zijn… Want wist je dat onlangs de eerste Startblock woningen van Overijssel juist in Staphorst zijn geplaatst? Nieuwe betaalbare woonruimte waar grote behoefte aan is. En zo werken we iedere dag weer voor onze inwoners en de gebruikers van de openbare ruimte.

Wat hebben we je nog meer te bieden?

 • Een 2 jarig dienstverband.
 • Een bruto salaris tussen de € 2.878,- en € 4.052,- per maand.
 • Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget van 17,05% dat je in kunt zetten voor reiskostenvergoeding, een fiets of het kopen van extra verlofdagen.
 • Een budget dat je in kunt zetten voor het bevorderen van je persoonlijke gezondheid.
 • Een tegemoetkoming in je zorgverzekering.
 • Een maatwerk traineeship dat we gezamenlijk vorm geven. De genoemde opdrachten vormen de basis en deze vullen we aan met afspraken naar aanleiding van jouw wensen voor scholing/training/coaching.

Wat vragen we van jou?

 • Een (bijna) afgeronde HBO opleiding.
 • Een gezonde dosis nieuwsgierigheid.
 • Samenwerken is binnen onze gemeente belangrijk dus daar moet je wel van houden en voor open staan.

Interesse?

Laat het ons uiterlijk maandag 5 juni 2023 weten via vacatures@staphorst.nl. We ontvangen graag je CV en een korte motivatie. De gesprekken staan gepland op woensdag 14 juni 2023.

Wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met Jeannet Ordelman, manager Fysieke Leefomgeving, via (0522) 46 75 43.

Deze vacature is zowel intern als extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid genieten interne kandidaten de voorkeur.

Zien we jou binnenkort in Staphorst?

Of ben jij niet onze nieuwe trainee, maar ken je iemand die daar juist geknipt voor is, geef deze tip door!

Wij hechten er in Staphorst aan zelf de invulling van vacatures te organiseren, spontane hulp van bureaus wordt in dit stadium dus niet op prijs gesteld.