Van 29 september tot en met 6 oktober is de Samen-voor-elkaar-Week in het kader van Eén tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid. Zo ook in Staphorst.

Jongerenwerk SAAM, Carinova mantelzorgondersteuning, kerken en vluchtelingenwerk hebben samen met Stichting Welzijn Staphorst (SWS) de handen ineen geslagen om in de gemeente Staphorst een reeks activiteiten te organiseren rondom dit thema, waar de gemeente subsidie voor beschikbaar stelt.

Uit onderzoek is gebleken dat 40% van de Staphorster wel eens een vorm van eenzaamheid ervaart, zowel jong als oud. In Staphorst zijn er speciale activiteiten waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen. Iedereen kan deelnemen aan de Week tegen Eenzaamheid door het bezoeken of organiseren van een activiteit. Want eenzaamheid aanpakken begint met in contact komen.

Eenzaamheid, zullen we dat sámen oppakken?

Op woensdag 5 oktober gaat wethouder Alwin Mussche samen met diverse betrokken partijen een manifest ondertekenen. In 2021 is een plan van aanpak vastgesteld en een meerjarig uitvoeringsplan opgesteld dat op 5 oktober wordt gepresenteerd aan verschillende netwerkpartners. Dit alles heeft als doel een manifest af te sluiten waarbij de gezamenlijke signalering en aanpak van eenzaamheid centraal staat.

Overzicht van activiteiten in onze gemeente(externe link)

Neem alvast een kijkje voor de activiteiten waar u bij aanwezig wilt zijn. Gedurende de week is er op sociale media aandacht voor dit thema door jongerenwerkers, SWS en kerken. Wat u kunt doen? Kijk eens op: www.eentegeneenzaamheid.nl(externe link).

Logo Een tegen eenzaamheid
Logo Gezond Meedoen Staphorst!