Als college brengen we met regelmaat werkbezoeken. Vaak is dat bij een van onze ondernemers die hun bedrijf laten zien. Prachtig om te horen hoe in het verleden op kleine schaal is begonnen en hoe het bedrijf in de loop van de jaren is uitgebreid. Meestal zijn er nog grotere ambities en plannen om verder te ontwikkelen. Ondernemend Staphorst zit vol energie en zet Staphorst positief op de kaart.

De afgelopen keer ging ons werkbezoek niet naar een ondernemer maar wel naar een plek waar Staphorst ook positief op de kaart wordt gezet. Het Stedelijk Museum in Meppel. Dit museum had ons uitgenodigd om de expositie met schilderijen van Stien Eelsingh te bewonderen. Stien Eelsingh was een kleurrijke vrouw die leefde in het Staphorst van de vorige eeuw. In haar schilderijen is veel van het dagelijks leven en tradities uitgebeeld. Mooi om te zien hoe de werken van Stien Eelsingh een vaste plek hebben gekregen in dit museum.

In het gemeentehuis hangen meerdere schilderijen van Stien Eelsingh. Ook in ons ‘eigen’ Museum Staphorst zijn met regelmaat verschillende schilderijen van Stien Eelsingh te zien. Maar als u een keer in Meppel door de Hoofdstraat loopt, is het zeker aan te bevelen om een kijkje te nemen in de Stien Eelsinghkamer van het Stedelijk Museum.

Wethouder Alwin Mussche