• Opleidingsniveau: HBO
 • Dienstverband: tijdelijk met uitzicht op vast
 • Uren per week: minimaal 32
 • Maandsalaris: maximaal € 4.052,- bruto
 • Plaatsingsdatum: 24 oktober 2023
 • Sluitingsdatum: 30 november 2023

Op zoek naar een nieuwe uitdagende baan? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Wat ga je doen?

Je speelt als BAG/WOZ medewerker bij de gemeente Staphorst een belangrijke rol in het beheer en de waardering van onroerend goed in deze gemeente. Samen met collega’s zorg je voor het bijhouden en beheren van de basisregistratie Waardering Onroerende Zaken (WOZ) en de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG). Je zorgt ervoor dat deze registraties nauwkeurig en up-to-date blijven.

De werkzaamheden zijn afwisselend, waarbij de nadruk ligt op het controleren en aanpassen van objectkenmerken. Je houdt je bezig met werkzaamheden zoals het verwerken van bouwvergunningen en huisnummerbesluiten, afhandelen van bezwaarschriften, het administratief koppelen van de WOZ- en BAG-gegevens, het inwinnen van informatie aan de hand van inlichtingenformulieren, het analyseren en verwerken van informatie. Je hebt contact met burgers en bedrijven om vragen te beantwoorden en informatie te verstrekken over WOZ en BAG.

Verder voer je werkzaamheden uit die betrekking hebben op het kwaliteitsbeheer, zoals controles van de WOZ taxaties van woningen en bedrijfspanden en de uitwisseling van gegevens. Je denkt mee om processen zo goed en efficiënt mogelijk op elkaar af te stemmen. Doen zich knelpunten voor, dan draag je bij aan een oplossing.

In Staphorst wordt ook de WOZ voor de buurgemeente Zwartewaterland uitgevoerd.

Is dit wat voor jou?

Als afdeling Bestuur- & Managementondersteuning is het ook onze taak om bestuur, management en collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen en adviseren. Zo creëer je een optimale en goede dienstverlening richting onze inwoners, ondernemers en verenigingen. We voeren uiteenlopende taken uit, ondergebracht in de teams: 'Vastgoed, Onderwijshuisvesting en Facilitair'; 'Financiën en HRM'; 'Informatiemanagement, Proces en Control' en 'Publiek en Bestuur'.

De uitvoering van de WOZ/BAG gebeurt binnen het team 'Publiek en Bestuur'. Dit team is o.a. verantwoordelijk voor het beheer de uitvoering van de basisregistraties (BRP, BAG, WOZ, BGT), (GEO)gegevensbeheer, heffen en invorderen van lokale belastingen, communicatie, juridische zaken en het secretariaat. De medewerkers werken collegiaal samen met passie en respect voor ieders vakgebied met als doel het behalen van maximaal gezamenlijk resultaat.

Wat maakt dat deze baan jóuw baan mag worden?

 • HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring als het gaat om de uitvoering van de WOZ/BAG.
 • Kennis van Civision Waarderen, 4WOZ en iObjecten is een pré.
 • Je bent in het bezit van een WOZ-diploma of bereid deze opleiding te volgen.
 • Onze werksfeer kenmerkt zich door collegialiteit, respect en saamhorigheid. We zijn trots op ons werk!
 • Wij betalen je wat je waard bent: deze functie kent momenteel een maximumsalaris van € 4.052 bruto per maand (schaal 8) bij een fulltime dienstverband (36 uur). Jouw inschaling gebeurt aan de hand van je opleiding en ervaring die relevant is voor de functie.
 • De CAO Gemeenten kent naast een passende beloning ook vele extra’s zoals een vrij te besteden individueel keuzebudget van ruim 17%; een budget voor je persoonlijke gezondheid; een tegemoetkoming voor je zorgverzekering en betaald ouderschapsverlof.
 • Niet onbelangrijk onze opleidingsmogelijkheden: jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling heeft jouw én onze aandacht.
 • We stimuleren ook een goede balans tussen werk en privé: we kennen flexibele werktijden, we werken tijd en plaats onafhankelijk dus thuiswerken behoort tot de mogelijkheden. 

Solliciteren?

We houden in Staphorst niet van lange procedures. Mail je cv en een bondige motivatie, waarom we juist met jou verder zouden moeten, uiterlijk 30 november naar: vacatures@staphorst.nl.

Collega's aan het woord

Wat maakt het werken bij gemeente Staphorst zo uniek en kleurrijk? Bekijk de interviews met medewerkers.

Blauw vlak

Waar staat Staphorst voor?

Gemeente Staphorst is uniek, met een eigen karakter. Bijna iedereen kent ons wel en heeft daar een beeld bij. Veelal gebaseerd op haar oorsprong, cultuurhistorie en erfgoed. Daar hechten wij grote waarde aan. Maar Staphorst is meer: het ondernemerschap, de bedrijvigheid, een compleet voorzieningenniveau en de verrassend mooie natuur zijn ook belangrijke kenmerken. Met ruim 17.000 inwoners, waarvan een derde jonger dan 20 jaar, zijn wij een jonge en dynamische gemeente. 

Als gemeentelijke organisatie maken we gebruik van de kracht van die dynamische samenleving. We bewegen flexibel mee en zijn een overheid die, veel meer dan voorschrijvend en controlerend, die voorwaarden wil scheppen voor inwoners en ondernemers. We kijken continue vooruit en richten onze blik op de toekomst.