Ze staan er weer, de gebruikelijke verkiezingsborden met de posters van de politieke partijen die mee doen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Woensdag 16 maart is het zover. In een drietal stembureaus kunt u zelfs maandag 14 en dinsdag 15 maart al terecht om uw stem uit te brengen. Dat kan in de Sporthal in Staphorst, De Levensbron in Rouveen en in de gymzaal IJhorst.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen kiest u de leden van de gemeenteraad. Daardoor heeft u indirect invloed op de keuzes die er in onze gemeente worden gemaakt. Wellicht weet u al op welke partij en welke kandidaat van deze partij u gaat stemmen. Mocht u nog twijfelen dan kan de StemWijzer u misschien helpen. Dit is een stemhulp waarbij u aan de hand van stellingen partijen met elkaar kunt vergelijken. Kijk op staphorst.nl/verkiezingen voor meer informatie. Daarnaast wordt er door de individuele partijen natuurlijk het één en ander georganiseerd om u over de diverse standpunten te informeren en op vrijdag 11 maart is er een verkiezingsdebat wat door DNO Media wordt georganiseerd en uitgezonden.

Van oudsher is de opkomst bij de verkiezingen in onze gemeente Staphorst hoog. Dat geeft aan dat u zich betrokken en verantwoordelijk voelt bij en voor onze samenleving en dat is mooi. Stemmen is een recht en ik roep u op om daar gebruik van te maken. Ik wens u veel wijsheid bij het maken van uw keuze.

Burgemeester Jan ten Kate