Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Home > Inwoners > Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

In de gemeente Staphorst vinden wij dat elke burger moet kunnen meedoen in de samenleving en zo lang mogelijk zelfstandig moet kunnen functioneren. Belangrijk hierin is de eigen verantwoordelijkheid en de zorg voor elkaar!

Aanmelden voor Wmo

Als het u (even) niet lukt om voor u zelf te zorgen of om mee te doen in uw dorp, dan kunt u zich melden bij het Wmo-loket. U kunt bij het Wmo-loket terecht voor alle ondersteuningsvragen die u heeft. De Wmo-consulent gaat met u in gesprek en zoekt samen met u vanuit uw ondersteuningsbehoefte naar een oplossing.

Heeft u ondersteuning nodig, dan kunt u hiervoor een Wmo-aanmeldformulier invullen en terugsturen. Op het aanmeldformulier vermeldt u op welke leefgebieden u ondersteuning nodig heeft. Wilt u liever persoonlijk contact? Het Wmo-loket in het gemeentehuis is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur, of telefonisch te bereiken op (0522) 46 74 87. Ook kunt u uw vraag per e-mail stellen: wmo@staphorst.nl.

Het gesprek

Als wij uw aanmeldformulier hebben ontvangen dan nemen wij binnen 5 werkdagen contact met u op voor het maken van een afspraak. Bij voorkeur maken wij een afspraak bij u thuis om samen uw persoonlijke situatie in beeld te brengen.