Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Verkeersgedrag

Home > Inwoners > Verkeersveiligheid > Verkeersgedrag

Verkeersgedrag

Bij verkeersgedrag gaat het om educatie, voorlichting en handhaving.

Verkeersveiligheidsplan

De gemeente heeft een eigen verkeersveiligheidsplan voor gedragsbeïnvloedingsprojecten. Het hoofddoel is om door educatie en voorlichting het gedrag van de weggebruikers positief te beïnvloeden met als resultaat minder slachtoffers in het verkeer. Het verkeersveiligheidsplan bestaat uit projecten van VVN afdeling Staphorst, scholen (bassischolen en het voortgezet onderwijs) en de gemeente.

Jaarlijks vragen wij aan VVN en de scholen om gewenste verkeersprojecten door te geven. De gemeente stelt op basis hiervan het gemeentelijk verkeersplan op. Dit plan wordt ingediend bij de provincie voor subsidie. De provincie beoordeelt het plan waarbij advies wordt gevraagd aan het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland. Op de website van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Oost Nederland kunt u informatie vinden over verkeersveiligheidsprojecten.

Vrijwilliger van Veilig Verkeer Nederland praat met deelnemer aan het fietsverkeersexamen.De gemeente committeert zich aan de intentieverklaring waarbij een inspanningsverplichting wordt gevraagd om per inwoner (minimaal) € 2,- te besteden aan verkeersveiligheidsprojecten (niet infra).

Het gemeentelijk verkeersveiligheidsplan bevat projecten voor alle leeftijdscategorieën. Een voorbeeld is het jaarlijkse verkeersexamen voor leerlingen van groep 7 van de basisscholen.