Sluit venster x

Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Politie Oost-Nederland

Home > Inwoners > Verkeersveiligheid > Politie Oost-Nederland

Politie Oost-Nederland

De door de gemeente aangestelde Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) en de politie verzorgen de handhaving. De eenheid Oost-Nederland is één van de tien regionale eenheden van de Nederlandse politie.

Deze eenheid is verdeeld in districten, waaronder het district IJsselland. Dit district is weer verdeeld in een aantal robuuste basisteams en ondersteunende diensten, zoals een rechercheteam, flexteam en een team verkeer.

De gemeente Staphorst valt onder het basisteam IJsselland-Noord. Medewerkers van dit basisteam verzorgen onder andere de verkeershandhaving en worden daarbij ondersteund door medewerkers van het team verkeer.

Bij verkeershandhaving wordt prioriteit gegeven aan wegen waar regelmatig letselaanrijdingen plaatsvinden en daarnaast op locaties waar meerdere klachten over verkeersgedrag zijn binnen gekomen.