Sluit venster x

Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen waar u ongeveer 5 tot 10 minuten mee bezig bent. Geen antwoord is onjuist. Goed om te weten: deze test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Verkeersveiligheid

Home > Inwoners > Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Met verkeer heeft iedereen te maken. Of u nu loopt, fietst of met de auto rijdt. Iedereen is weggebruiker. Onze taak is om samen met u te zorgen voor een goede verkeersveiligheid. Honderd procent verkeersveiligheid bestaat helaas niet. Wel kunnen we wegen en kruisingen veilig inrichten en voorlichting geven.

 • Wat kunt u doen?

  Ook u als (mede)weggebruiker kunt zelf al veel doen aan verkeersveiligheid. Wij geven u enkele tips.

 • Verkeersveiligheidsplan voor gedragsbeïnvloeding

  De gemeente heeft een eigen verkeersveiligheidsplan voor gedragsbeïnvloedingsprojecten. Het hoofddoel is om door educatie en voorlichting het gedrag van de weggebruikers positief te beïnvloeden met als resultaat minder slachtoffers in het verkeer.

 • Politie Oost-Nederland

  De door de gemeente aangestelde Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA) en de politie verzorgen de handhaving. De eenheid Oost-Nederland is één van de tien regionale eenheden van de Nederlandse politie.

 • Weginformatie

  Gegevens die te maken hebben met weginformatie zijn onder andere: snelheid, snelheidsdisplays, fysieke verkeersmaatregelen en fietspaden.

 • Verkeersvragen en oplossingen

  Soms kiest de gemeente bewust niet voor bepaalde oplossingen die door inwoners worden aangedragen. Ook kan het gaan om verkeersvragen waar wij als gemeente een standpunt over hebben ingenomen.

 • Gevaarlijke verkeerssituatie melden

  Zijn er in uw straat, buurt of omgeving gevaarlijke verkeerssituaties? Meld dit!

 • Team Verkeersadvisering (TVa)

  Vragen over verkeersveiligheid worden behandeld in het Team Verkeersadvisering (TVa) van de gemeente.