Sluit venster x

Ondanks de maatregelen vanwege het coronavirus proberen wij u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

Alleen op afspraak geopend

Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken. Denk er dan aan dat u een mondkapje meeneemt en opdoet tijdens uw bezoek aan het gemeentehuis.

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Trouwzaal gemeentehuis Staphorst

Home > Inwoners > Trouwportaal > Trouwlocatie > Trouwzaal gemeentehuis Staphorst

Trouwzaal gemeentehuis Staphorst


Bij een huwelijk mogen maximaal 20 personen (inclusief bruidspaar, getuigen, foto-/videograaf en de BABS) aanwezig zijn. Het maximum aantal personen kan lager zijn: dit wordt per huwelijk bekeken, afhankelijk van de locatie en gezinssituaties van de genodigden.De trouwzaal bevindt zich op de benedenverdieping van het gemeentehuis aan de Binnenweg 26 te Staphorst.

De trouwzaal van de gemeente Staphorst

De glasappliqué ramen in de trouwzaal zijn ontworpen en vervaardigd door de heer W. van Oyen te Amsterdam. In het centrale raam wordt een bijbelse voorstelling uit het eerste bijbelboek Genesis weergegeven, namelijk de schepping van hemel en aarde.

Toegangsdeur van de hal naar de trouwzaalToegangsdeur vanuit de trouwzaal naar de hal

De toegangsdeuren tot de trouwzaal zijn ontworpen en gemaakt door het houtsnijbedrijf van vader en zoon H. en A. Timmerman te Staphorst. Een viertal prachtige panelen, met de hand uitgesneden, stellen de vier stadia van het mensenleven voor. Ook kan er een verband worden gelegd met de vier jaargetijden.

Koppelbox