Sluit venster x

Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen. Geen antwoord is onjuist. En de test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Mieke van Oortmerssen

Home > Inwoners > Trouwportaal > Trouwambtenaren > Mieke van Oortmerssen

Mieke van Oortmerssen

Trouwambtenaar Mieke van Oortmerssen

Graag stel ik mij als buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Staphorst aan u voor: mijn naam is Mieke van Oortmerssen.

Na een verblijf van twintig jaar in het Verre Oosten, het Midden Oosten en Afrika, waar ik werkzaam was voor een multinational, ben ik in 1995 in Staphorst gaan wonen, een karakteristiek dorp met een prettig woonklimaat.

In 1997 werd ik benoemd tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van Staphorst, een functie, die ik nog steeds met veel plezier vervul. Als trouwambtenaar van onze gemeente mag ik het burgerlijk huwelijk verzorgen tijdens een ceremonie op het gemeentehuis of op een bijzondere locatie elders in de gemeente.

Zo’n trouwceremonie wordt altijd zorgvuldig voorbereid samen met het bruidspaar. Het voorgesprek vindt doorgaans plaats bij het bruidspaar thuis, bij één van de ouders of op het gemeentehuis. Tijdens dat gesprek wordt de trouwceremonie doorgesproken en krijgt het bruidspaar alle gelegenheid om hun wensen en ideeën voor de huwelijksvoltrekking naar voren te brengen. Dat is belangrijk, want het is altijd mijn bedoeling om de trouwceremonie helemaal af te stemmen op het bruidspaar.

De een wil een korte ceremonie, de ander houdt het graag zakelijk, een derde kiest voor romantisch, een vierde wil graag wat humor in de trouwzaal. Met alle informatie, die ik tijdens een voorgesprek krijg, probeer ik een zo persoonlijk mogelijke speech te maken in een sfeer, die bij het bruidspaar past.

Natuurlijk komt het ook wel eens voor dat een bruidspaar weinig of geen ideeën heeft voor hun huwelijksvoltrekking en eigenlijk niet goed weet welke mogelijkheden er zijn voor de invulling van de ceremonie. Dat hoeft geen probleem te zijn, want ik heb in de loop der jaren veel ervaring opgedaan en kan allerlei suggesties doen, die kunnen helpen om van elke trouwceremonie een onvergetelijke en vooral ook leuke, ontspannen gebeurtenis te maken, waar het bruidspaar later met veel plezier op terug zal kunnen kijken.


Mieke is per 1 november 2022 niet meer beschikbaar als BABS


Koppelbox