Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Melding doen van voorgenomen huwelijk of gp

Home > Inwoners > Trouwportaal > Trouwinformatie > Melding doen van voorgenomen huwelijk of gp

Melding doen van voorgenomen huwelijk of gp

Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren in het gemeentehuis? U kunt meteen beginnen met de melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap.

Om in te loggen heeft u een DigiD-code nodig.Wilt u trouwen of uw partnerschap laten registreren op een andere locatie? Regel dan eerst de alternatieve locatie. Vervolgens kunt u beginnen met de melding van uw voorgenomen huwelijk of geregistreerd partnerschap. De ingevulde formulieren voor een alternatieve locatie (de aanvraag én akkoordverklaring) voegt u toe aan de digitale melding door deze te uploaden.

De gemeente heeft een aantal trouwambtenaren. Maar wilt u dat iemand anders uw huwelijk gaat voltrekken? Vergeet dan niet het aanvraagformulier eenmalige BABS in te vullen!

Digitaal melding doen

Lukt het niet om om digitaal een melding te doen, neem dan contact op met team Burgerzaken, telefoonnummer (0522) 46 75 59.

Geldigheidsduur

De melding kan niet eerder dan een jaar van tevoren worden doorgegeven. De termijn gaat in vanaf de datum van ontvangst van de melding. Wacht u na de melding langer dan 1 jaar met trouwen of geregistreerd partnerschap? Dan moet u opnieuw melding doen van uw voornemen.

Wat moet u uploaden / opsturen:

a. Als het bruidspaar in Nederland is ingeschreven in een BRP

• Identiteitsbewijzen van bruidegom en bruid
  • Kopie legitimatiebewijzen van de getuigen

b. Als geen van de partners of één partner wel en de andere partner niet in Nederland staat ingeschreven in een BRP

• neem dan contact op met team Burgerzaken, telefoonnummer (0522) 46 75 59. Wij zullen u dan informeren over wat er wel/niet mogelijk is en/of wat er moet gebeuren.

Stukken uit het buitenland

Bent u in het buitenland geboren, heeft u in het buitenland gewoond en/of bezit u niet de Nederlandse nationaliteit? Neem dan contact op met team Burgerzaken, telefoonnummer (0522) 46 75 59. Wij kunnen u dan goed informeren over de documenten die u eventueel verder nog nodig heeft.

Wilt u een afspraak maken om melding te doen, is iets niet helemaal duidelijk of u twijfelt over bepaalde zaken, neem dan contact op met team Burgerzaken, telefoonnummer (0522) 46 75 59.

Koppelbox