Sluit venster x

Denkt u mee over de menustructuur van de nieuwe gemeentelijke website? Vul hiervoor de test in via https://bit.ly/3HVB1Z9. U krijgt een aantal vragen. Geen antwoord is onjuist. En de test is volledig anoniem. Met uw antwoorden helpt u ons om de website zo overzichtelijk mogelijk voor u in te richten.

Klaas Slager

Home > Inwoners > Trouwportaal > Trouwambtenaren > Klaas Slager

Klaas Slager

Dit item is verlopen op 04-07-2022.
Klaas Slager

De trouwdag is de dag waar al zolang naar is uitgezien en wat veel voorbereiding kost. Wat is het fijn om zo samen die dag van begin tot eind te plannen.

De datum is bepaald op het gemeentehuis of alternatieve locatie. De verdere zaken zijn geregeld, de trouwjurk en het trouwkostuum worden gekozen en wat er verder aan te pas komt, de trouwkaarten, de trouwringen, de trouwauto, de fotograaf en de ceremoniemeester(s) en niet te vergeten: het bruidsboeket. Samen staan jullie die bijzondere dag centraal. Het is gewoon jullie dag! En dan kan er ook nog een BABS (Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand) gekozen worden die jullie huwelijk mag gaan voltrekken.

Graag wil ik in die functie op jullie trouwdag iets voor jullie betekenen en er zo voor jullie als bruidspaar zijn op een wijze, zoals jullie dat samen leuk vinden. Als geboren en getogen Staphorster woon ik momenteel aan de Gemeenteweg. Mijn naam is Klaas Slager en na een huwelijksleven van 37 jaar is mijn geliefde vrouw op 2 januari 2011 helaas overleden. Wij hebben 7 kinderen, waarvan er 6 getrouwd zijn en we zijn inmiddels al meer dan 15 kleinkinderen rijker. Als agrariër ben ik nog steeds actief en op het maatschappelijke en sociale vlak heb ik mijn bezigheden in onze dorpsgemeenschap. Omdat ik graag met mensen omga vind ik het altijd fijn om het voorgesprek met een bruidspaar te voeren in een ongedwongen sfeer om het verloop van de ceremonie te bespreken waarin het echt om het bruidspaar gaat en zij hun wensen kunnen aangeven (soms onder het genot van de gebruikelijke rozijnen).

In mijn toespraak zal ik het gewicht van het moment benadrukken maar er is ook ruimte voor gepaste humor. Na het jawoord, wat onder getuigend oor en oog is gegeven, feliciteer ik het bruidspaar met meestal ouder(s) en grootouders en verder familie en vrienden. Ik wens hen een goede en gezegende huwelijksdienst in de kerk toe als dat aan de orde is en anders een heel fijne voortzetting van de grote dag! Verder spreek ik de wens en bede uit dat Hij die het huwelijk heeft ingesteld hen met Zijn zegen zal volgen in het huwelijksleven, om er zo samen in alle omstandigheden voor elkaar te zijn.

Koppelbox