Sluit venster x

Op vrijdagmiddag 12 augustus is het helaas niet mogelijk om online of telefonisch een afspraak te maken. Dit vanwege technisch onderhoud aan het afsprakensysteem. Excuses voor de overlast. Probeert u het op een ander moment?

Uitvoering groenrenovatieplan

Home > Inwoners > Projecten wonen en openbare ruimte > Projecten > Uitvoering groenrenovatieplan

Uitvoering groenrenovatieplan

RSS

In het voorjaar van 2020 is het Groenbeheerplan Staphorst 2020-2025 samengesteld en goedgekeurd door de Gemeenteraad op 12 mei 2020. Hierin is aangegeven hoe gemeente Staphorst het openbaar groen wil omvormen/inrichten en onderhouden.

In dit plan komt naar voren dat op diverse locaties in de gemeente renovatie van het groen staat te gebeuren. Een en ander ingegeven doordat er druk op het budget is komen te staan en daarom is er gekeken of er een duurzamer manier van onderhoud kan plaatsvinden in de toekomst.

Wie doet wat en waar?

De afgelopen periode zijn er twee leveranciers geselecteerd om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren. De keuze is gevallen op Donker Groen om de kern van Staphorst op te pakken en voor alle omliggende dorpen en kernen is gekozen voor Dons hoveniersbedrijf.

Wanneer?

Inmiddels is in week 4 van 2022 een start gemaakt in de kern van Staphorst door Donker Groen. De uitvoering van het project gaat in het voorjaar van 2022 plaatsvinden. Voorafgaand aan de werkzaamheden worden de omwonenden van het project per brief geïnformeerd over de werkzaamheden. Het kan natuurlijk zijn dat er enige vorm van overlast plaatsvindt, maar daar gaan de betrokken partijen alles aan doen om dit tot een minimum te beperken.

Waar?

Op de onderaan deze pagina te downloaden kaarten kunt u zien waar de aanpassingen gaan plaatsvinden.

Meer informatie?

Mocht u alsnog vragen hebben over de genoemde werkzaamheden dan kunt u altijd contact met ons opnemen via gemeente@staphorst.nl of bellen met (0522) 46 74 00.