Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

Home > Inwoners > Opvang vluchtelingen Oekraïne > Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

Hulp aan vluchtelingen uit Oekraïne

We gaan ten westen van de Staphorster Kerkweg vluchtelingen opvangen. De direct omwonenden zijn dinsdag 22 maart 2022 tijdens een inloopbijeenkomst en per brief geïnformeerd. Op 4 april 2022 zijn units geplaatst en opgeleverd waar de vluchtelingen opgevangen worden.

Samen met onder andere ondernemers, verenigingen en vrijwilligers werken we aan alle randzaken. Denk aan inrichting, ontvangst en thema’s zoals welzijn/gezondheid, werk/inkomen, onderwijs/jeugd. De units zijn geschikt voor opvang van 30 tot 40 vluchtelingen. We hopen daar binnen enkele weken vluchtelingen te kunnen opvangen.

Statement burgemeester

Dinsdag 8 maart stond burgemeester Jan ten Kate namens de gemeenteraad en het college bij aanvang van de gemeenteraad stil bij de oorlog. Hier leest u het statement van de burgemeester.

Een betrokken samenleving

Veel inwoners laten zien zich betrokken te voelen bij de situatie in Oekraïne. Er ontstaan veel verschillende initiatieven en ook zijn er veel inwoners die contact opnemen met de gemeente om opvang- en slaapplekken aanbieden. Dit inventariseren we. Ook zijn er inwoners die aanbieden vrijwilligerswerk te willen doen waar nodig. Ook met de kerken is de gemeente hierover in gesprek. Burgemeester Jan ten Kate: “De betrokkenheid is hartverwarmend. Wij waarderen deze initiatieven zeer en gaan kijken hoe we dit als gemeente kunnen ondersteunen.“

Wilt u iets betekenen?

De gemeente heeft een speciaal telefoonnummer en e-mailadres ingericht waar u met uw vragen of opmerkingen terecht kunt. En hoewel er op dit moment nog veel onduidelijk is, doen we ons best om samen met u te zoeken naar antwoorden of mogelijkheden.

Zie ook: