Uittreksel of afschrift Burgerlijke Stand aanvragen

Home > Inwoners > Formulieren > Formulieren Burgerzaken > Uittreksel of afschrift Burgerlijke Stand aanvragen

Uittreksel of afschrift Burgerlijke Stand aanvragen

Let op! voor dit formulier heeft u een digiD-code nodig.

U kunt een uittreksel of afschrift Burgerlijke Stand aanvragen wanneer de gebeurtenis (geboorte, huwelijk, geregistreerd partnerschap, echtscheiding of overlijden) in de gemeente Staphorst heeft plaatsgevonden. Op een afschrift staan alle gegevens van de akte uit de burgerlijke stand. Op een uittreksel staat een deel van de informatie uit de akte. Het uittreksel of afschrift krijgt u binnen drie werkdagen per post toegestuurd. U hoeft hiervoor dus niet naar het gemeentehuis te komen.

Digitaal formulier:

Aanvraag afschrift burgerlijke stand

Voor inwoners van Europa / For European citizens

Bent u woonachtig in het buitenland en daardoor niet in het bezit van de digitale identiteitscode DigiD maar een andere voorziening? Dan kunt u onderstaand formulier gebruiken met de digitale voorziening van het land waar u woont.

Are you an European citizen? You can apply for the documents in english with the digital audentification of your country. The municipality Staphorst works with eIDAS: the European electronic identification and trust services.

Extract and certificate of civil status

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl