Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur). Wanneer u ons belt, krijgt u een telefonisch keuzemenu.

Informatie over uw DigiD

Home > Inwoners > Formulieren > Formulieren Algemeen > Informatie over uw DigiD

Informatie over uw DigiD

DigiD-logo

DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan nagaan.

Waarom DigiD?

Gaat u naar het gemeentehuis, dan zult u zich in veel gevallen moeten legitimeren met uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs. Op internet kunt u dat doen door in te loggen met uw DigiD. Zo weten we dat we ook echt met u te maken hebben.

Hoe werkt DigiD?

Stel, u wilt op deze website een uittreksel aanvragen. U wordt dan automatisch doorgeleid naar de inlogpagina van DigiD. Daar vult u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt u automatisch terug op de website van de gemeente, waar u het uittreksel aan kunt vragen.

DigiD aanvragen

Heeft u nog geen DigiD? Deze kunt u via de website van DigiD aanvragen.