NK Marathon Inline-skaten

Home > Inwoners > Evenementenkalender > NK Marathon Inline-skaten

NK Marathon Inline-skaten

Inline-skaten, beter bekend als skeeleren, is internationaal erkend als topsport. De KNSB wijst elk jaar de locatie aan voor het NK Marathon Inline-skaten, steeds in een andere provincie. De aanwezigheid van goede skeelerfaciliteiten en een goede skeelerorganisatie zijn belangrijke voorwaarden. Skeelervereniging Staphorst organiseert al 25 jaar skeelerwedstrijden en heeft al twee keer eerder naar tevredenheid een NK georganiseerd.

De marathon is het koningsnummer binnen de diverse disciplines van het inline-skaten. Bij dit NK zijn wedstrijden voor dames en heren (42 km), voor Masters (42 km) en voor junioren A en B (21 km meisjes en jongens). In totaal doen zo’n driehonderd inline-skaters mee. Het evenement is gratis toegankelijk.

Het is een officieel nationaal kampioenschap met landelijke uitstraling. Diverse toppers uit het marathonschaatsen en lange baan schaatsen nemen deel aan het NK. Skeelervereniging Staphorst en de KNSB grijpen het NK aan om de skeelersport te promoten bij onder meer de basisscholen in de regio.

Locatie: Evenemententerrein De Tippe, Viaductweg 1, Staphorst
Startdatum van het evenement 15-06-2019