Inloopochtend Natuurbeschermingsvereniging

Home > Inwoners > Evenementenkalender > Inloopochtend Natuurbeschermingsvereniging

Inloopochtend Natuurbeschermingsvereniging

RSS
Dit item is verlopen op 19-05-2019.

Wat is een ‘weduwen-maker’? Waar zijn de allerbeste bosbessenplekjes? Wat bloeit er nog allemaal volop, midden in de winter? Van welke boom ruikt de schors héél bijzonder lekker? Waarom moet je vlierbessen met de dauw erop plukken?

Op onze zaterdagse inloop ochtenden krijg je heel veel te horen en te zien! Niet alleen via onze eigen vrijwilligers die meegaan, maar ook bijna elke deelnemer heeft wel iets boeiends te vertellen  over de natuur. We leren van elkaar!

Lijkt het je wat? Je hoeft je niet op te geven, je kunt gewoon langs komen. Om 10.00 wordt gestart met een wandeling door het bos. Onderweg is er twee of drie keer een korte pauze, als er iets bijzonders te zien is. Iets, waar je in je eentje misschien makkelijk aan voorbij loopt.

Zo leer je veel bomen herkennen aan de schors en aan de verschillende soorten dennenappels en sparrenappels. Er worden bijzondere kruiden gevonden en zelfs planten, die nog in bloei staan. Verder worden er reeën gezien en vleermuiskasten en leer je doorgezaagde boomstammen ‘lezen’. En nog veel meer!

Na de wandeling is er koffie met koek en kan er nagepraat worden, voor wie dat wil. Gesprekken gaan van hot naar her, maar uiteraard ook over de mooie flora en fauna die is gezien. Ook komen bij de deelnemers spontaan vele ideeën op, bijvoorbeeld voor een wildplukwandeling, met soep na afloop, een ‘vogelgeluiden’ wandeling, een insectenwandeling, een klussenochtend, enz.

Kom vooral een keer meedoen! Gewoon, mee het bos in, en al dan niet nog even blijven voor de koffie. En misschien heb je zelfs wel ideeën voor de inloop! Leden en niet-leden van Natuurbeschermingsvereniging "IJhorst-Staphorst e.o.” kunnen hieraan meedoen.

Locatie: Inforuimte van Staatsbosbeheer, Vijverweg 5 in Punthorst
Startdatum van het evenement 18-05-2019
Starttijd: 10:00
Eindtijd: 11:30

Wysiwyg

delen op sociale media

Contact

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl

Postbus 2
7950 AA Staphorst

Openingstijden

Gemeentehuis:
Binnenweg 26
7951 DE Staphorst

Gemeentewerf:
Gemeenteweg 36
7951 CN Staphorst