Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Hulp halen bij vrijwilligers

Home > Inwoners > Coronavirus & samenleving > Hulp halen bij vrijwilligers

Hulp halen bij vrijwilligers

Carinova Vrijwillige Thuiszorg

Als Vrijwillige Thuiszorg wordt hulp geboden in de vorm van een vaste vrijwilliger aan iemand met dementie, een lichamelijke en/of verstandelijke handicap of een chronische ziekte. Zoekt u een vrijwilliger of een buddy? Of wilt u eerst nog wat meer informatie? Neem contact op met de Vrijwillige Thuiszorg van Carinova. Heeft u een vraag? Of een opmerking? U kunt contact opnemen via:

Stichting Welzijn Staphorst (SWS)

Stichting Welzijn Staphorst heeft besloten om al haar ontmoetingsactiviteiten tot nader orde te annuleren in verband met het corona virus. Ook ANWB AutoMaatje is per direct gestopt. Het bezorgen van Tafeltje Dekje maaltijden zal, met de nodige hygiënemaatregelen, wél doorgaan.

Stichting Welzijn Staphorst roept inwoners van de gemeente Staphorst op om zoveel mogelijk hulp aan te bieden in eigen straat of buurt. Dit kan door bijvoorbeeld een briefje in de brievenbus te gooien met een telefoonnummer. SWS is bereikbaar voor mensen die praktische hulp nodig hebben in tijden van corona en geen familie of buren hebben die kunnen helpen.

Wilt u praktische en noodzakelijke hulp (bijvoorbeeld boodschappen doen, hond uitlaten) en heeft u geen mensen in uw buurt die u kunnen helpen? Bel dan SWS op telefoonnummer (0522) 46 51 43 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur). SWS werkt hierin samen met onder andere Evert Slager, die de Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’ heeft gestart en waar inmiddels al ruim 1200 inwoners zich hebben aangemeld. Website: sws-staphorst.nl.

Niet alleen.nl

Hulp welke geboden wordt door een lokale organisatie of kerk. Aanmelden kan via nietalleen.nl. Ook kan er gebeld worden met: 0800 - 1322.

• maandag t/m vrijdag: van 09.00 - 21.00 uur
  • zaterdag en zondag: van 09.00 - 20.00 uur

Platform Samen Voor Elkaar

Het platform Samen Voor Elkaar Overijssel (in het verleden ASK Overijssel) richt zich al jaren op lokale initiatieven in heel Overijssel. De komende periode wordt extra aandacht gegeven aan initiatieven in Overijssel in relatie tot de coronacrisis. Als inspiratie voor elkaar. Als steuntje in de rug voor elkaar. Als steuntje in de rug voor mensen die het extra moeilijk hebben in welke vorm dan ook. Om elkaar verder te helpen. Want Samen krijgen we het Voor Elkaar! Hoe kun je helpen? Wil je anderen in je regio of provincie op een idee brengen voor een lokaal initiatief? Plaats je initiatief op het platform en help anderen.

Wehelpen.nl

Met wehelpen.nl kun je laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Aanmelden kan via wehelpen.nl.

Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft een speciaal telefoonnummer in het leven geroepen voor mensen in thuisisolatie/quarantaine: 070 - 44 55 888 (voor een luisterend oor, advies of extra hulp).

Eén tegen eenzaamheid

Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker. Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Website: eentegeneenzaamheid.nl.