Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Hulp bieden? Initiatieven waar u bij aan kunt sluiten

Home > Inwoners > Coronavirus & samenleving > Hulp bieden? Initiatieven waar u bij aan kunt sluiten

Hulp bieden? Initiatieven waar u bij aan kunt sluiten

Stichting Welzijn Staphorst (SWS)

Stichting Welzijn Staphorst heeft besloten om al haar ontmoetingsactiviteiten tot nader orde te annuleren in verband met het corona virus. Ook ANWB AutoMaatje is per direct gestopt. Het bezorgen van Tafeltje Dekje maaltijden zal, met de nodige hygiënemaatregelen, wél doorgaan.

Stichting Welzijn Staphorst roept inwoners van de gemeente Staphorst op om zoveel mogelijk hulp aan te bieden in eigen straat of buurt. Dit kan door bijvoorbeeld een briefje in de brievenbus te gooien met een telefoonnummer. SWS is bereikbaar voor mensen die praktische hulp nodig hebben in tijden van corona en geen familie of buren hebben die kunnen helpen.

Wilt u praktische en noodzakelijke hulp (bijvoorbeeld boodschappen doen, hond uitlaten) en heeft u geen mensen in uw buurt die u kunnen helpen? Bel dan SWS op telefoonnummer (0522) 46 51 43 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur). SWS werkt hierin samen met onder andere Evert Slager, die de Facebookgroep ‘Corona hulp Staphorst’ heeft gestart en waar inmiddels al ruim 1200 inwoners zich hebben aangemeld. Website: sws-staphorst.nl.

Ready2help van het Rode Kruis

Nu het coronavirus COVID-19 zich ook in ons land heeft verspreid, mobiliseert het Rode Kruis haar netwerk van burgerhulpverleners Ready2Help. Dat netwerk, bestaande uit ruim 70.000 mensen, is in het leven geroepen voor situaties precies zoals deze. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Ze verspreiden flyers op een aantal zichtbare plekken bij jou in de buurt, bieden aan boodschappen te doen en checken of je oude buurman nog genoeg medicijnen in huis heeft. Mensen met een beperkt sociaal netwerk hebben nu extra hulp nodig. Wil jij ook helpen? Aanmelden kan via de website van het Rode Kruis.

Wehelpen.nl

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander.

Stichting Present

Iedereen die zich als vrijwilliger wil inzetten kan bij Present terecht. Stichting Present slaat een brug tussen mensen die iets te bieden hebben en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Eén tegen eenzaamheid

Ouderen lopen meer risico om geraakt te worden door het nieuwe coronavirus. Dat leidt tot minder sociaal contact en soms ook dat ze praktische hulp missen. Als een persoonlijk bezoekje er niet in zit, laat toch van je horen. Of misschien juist wat vaker. Het coronavirus kunnen we niet stoppen, het eenzaamheidsvirus wel. Website: eentegeneenzaamheid.nl.