Informatie over WOZ

Home > Inwoners > Belastingportaal > Informatie over WOZ

Informatie over WOZ

Huisje van geld

Wat is de de WOZ-waarde van mijn woning?

Kijk in het belastingportaal onder uw belastinggegevens raadplegen.

Bent u het niet eens met de WOZ-waarde?

Neem dan eerst contact met ons op. Dat kan voorkomen dat u een bezwaarschrift moet schrijven. Tijdens het telefonisch contact nemen we samen de WOZ-waarde door. Mocht er iets niet kloppen dan zal het ambtshalve worden aangepast. Bent u het dan nog niet eens met de waarde dan kunt u binnen de termijn van zes weken na dagtekening van de beschikking alsnog bezwaar indienen.

Uitleg taxatieverslag

U kunt de WOZ-waarde zelf controleren met het taxatieverslag van de gemeente.

No-cure No Pay bezwaren:
WOZ-waarde te hoog? Wij maken gratis bezwaar voor u!

Er zijn diverse bedrijven met deze slogan actief. Misschien hebt u er wel eens iets over gelezen op internet of in een reclamefolder. Het klinkt mooi, maar hoe werkt het nu eigenlijk? Lees meer informatie over no-cure no-pay bezwaren.

Huidige WOZ-waarde

De WOZ-waarde van uw pand kunt u terugvinden op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen gecombineerd met de WOZ-beschikking. Deze ontvangt u jaarlijks aan het eind van de maand januari. Bewaar dit document goed, het wordt slechts eenmaal per jaar verstrekt. U kunt het nodig hebben voor uw belastingaangifte, financiering of verzekering. De WOZ-waarde van het vorig jaar kunt u opvragen via uw belastinggegevens raadplegen.

Belang WOZ-waarde

Iedereen heeft belang bij een juiste WOZ-waarde, omdat deze ook steeds breder gebruikt wordt voor bijvoorbeeld hypothecaire leningen, verzekeringen, waterschapslasten, eigenwoningforfait. Ben u het niet eens met de waarde? Neem dan telefonisch contact met ons op via (0522) 46 74 34!

WOZ-beschikking gebruiker

Als u kunt aantonen als gebruiker belang te hebben bij de WOZ-waarde kunt u bezwaar maken. Dit kan bijvoorbeeld zijn in verband met verklaring van erfrecht of wanneer de huur afhankelijk is van de woz-waarde.