Sluit venster x

Vanwege het coronavirus zijn de publieksbalies in het gemeentehuis tot en met 6 april gesloten.

Alleen op afspraak geopend

Voor dringende gevallen en voor het inzien van stukken kunt u telefonisch een afspraak maken: (0522) 46 74 00, op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.30 uur (op vrijdag tot 16.00 uur).

Digitaal waar dat kan

De digitale dienstverlening gaat wel door. Wij adviseren u om zoveel mogelijk zaken digitaal te regelen.

Voormelding WOZ-waarde 2020

Home > Inwoners > Belastingloket > Voormelding WOZ-waarde 2020

Voormelding WOZ-waarde 2020

Heeft u een brief ontvangen over de voorlopige WOZ-waarde 2020? Dan kunt u hier inloggen. Houd het registratienummer uit de brief bij de hand. Daarnaast moet u inloggen met de geboortedatum van de geadresseerde.

Controleer WOZ-waarde

Een correcte WOZ-waarde is van groot belang. Controleer daarom de gegevens goed en geef wijzigingen door. U kunt tot 11 november reageren.

Nieuw: taxeren op gebruiksoppervlakte

Tot nu toe taxeerden wij op basis van de bruto-inhoud. Maar alle gemeenten zijn vanaf 2022 verplicht om woningen op basis van de gebruiksoppervlakte te taxeren. Hiervoor is een nieuwe meetinstructie (pdf, 517 kb) vastgesteld.

Naast het voordeel van uniformiteit heeft het gebruik van de gebruiksoppervlakte voor het meten van woningen voor de WOZ meer inhoudelijke voordelen. U zult de gemeten gebruiksoppervlakte meer herkennen, wanneer u deze bijvoorbeeld vergelijkt met informatie via andere bronnen. Het meetvoorschrift dat bijvoorbeeld Funda hanteert is hetzelfde meetvoorschrift dat voor de WOZ-taxaties gebruikt wordt. Verder biedt het hanteren van de gebruiksoppervlakte gemeenten ook meer mogelijkheden om de activiteiten gericht op het bijhouden en kwaliteitsverbetering voor de WOZ-administratie en de Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) meer op elkaar af te stemmen, dan wel verder te integreren.

Vragen over de WOZ-waarde?

Ga naar de veelgestelde vragen of neem contact met ons op: (0522) 46 74 34.