Informatie agrarische en incourante objecten

Home > Inwoners > Belastingloket > Informatie agrarische en incourante objecten

Informatie agrarische en incourante objecten

Agrarische en incourante objecten worden met behulp van TIOX gewaardeerd. TIOX is het centrale rekenmodel voor het toepassen van landelijke taxatiewijzers.

TIOX ondersteunt de taxateur bij het waarderen van incourante en bijzondere objecten, waaronder ook agrarische objecten. In dit model zijn de alle waarden verwerkt uit de landelijke taxatiewijzers.

Wanneer u eigenaar en/of gebruiker bent van een agrarisch bedrijf/incourant object, dan zal de waarde hierop afgestemd zijn. Wij moeten de waarde dan gelijk stellen aan de landelijke taxatiewijzers. Dit betekent dat voor elk onderdeel een waarde bepaald is, zoals deze is weergegeven in het TIOX-model. Hierbij is rekening gehouden met verschillen in grootte, bouwjaar, ligging en dergelijke.

U kunt de waarden per onderdeel terugvinden op het taxatieverslag.

De optelling van de waarden per onderdeel in TIOX zal bij WOZ-waarden boven de 1 miljoen afgerond worden op 10-duizend tallen.

Heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op via (0522) 46 74 34.

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522
E. gemeente@staphorst.nl