Actuele WOZ-waarden van woningen inzien

Home > Inwoners > Belastingloket > Actuele WOZ-waarden van woningen inzien

Actuele WOZ-waarden van woningen inzien

De WOZ-waarden van alle woningen zijn openbaar.
Iedereen kan online de actuele WOZ-waarden van woningen inzien via:

www.woz-waardeloket.nl

Centraal loket

De landelijke voorziening WOZ is een centraal loket waar iedereen de WOZ-waarden van woningen in heel Nederland kan raadplegen. Dit loket is per 1 oktober 2016 open gesteld. Alleen van de gemeenten die zijn aangesloten op de landelijke voorziening WOZ zijn de WOZ–waarden zichtbaar.

Welke informatie is zichtbaar?

Belangrijk om te weten is dat alleen de WOZ-waarde wordt getoond, in een kaart van de omgeving of een luchtfoto, gecombineerd met een aantal gegevens uit de Basisregistraties Adressen en Gebouwen zoals bouwjaar, adres en gebruiksoppervlakte. De andere gegevens die de gemeente heeft gebruikt voor de taxatie, zoals de eigenaar, de verkoopprijs of het taxatieverslag, zijn niet op deze manier te raadplegen. Alleen de WOZ-waarde van woningen kunnen ingezien worden, die van bedrijfspanden niet.