Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Mijn woning is nog niet gereed, is de WOZ-waarde ook te hoog?

Home > Inwoners > Belastingloket, veelgestelde vragen > Algemene vragen over de WOZ > Mijn woning is nog niet gereed, is de WOZ-waarde ook te hoog?

Mijn woning is nog niet gereed, is de WOZ-waarde ook te hoog?

Een woning in aanbouw moet worden gewaardeerd naar de toestand op 1 januari van het belastingjaar, en naar waardepeil van 1 januari van het jaar daarvoor. De waardepeildatum ligt altijd een jaar voor de ingangsdatum van het belastingjaar waarvoor de WOZ waarde is vastgesteld. De waarde wordt berekend op basis van de stichtingkosten maal het percentage dat het object gereed is. Hierbij wordt de waarde van de grond opgeteld. Stichtingskosten betreffen de van te voren vastgestelde kosten door een aannemer, projectontwikkelaar of de gemeente. Er wordt geen rekening gehouden met het feit dat de bouwkosten lager zijn als u bijv. de werkzaamheden in eigen beheer uitvoert. Stichtingskosten is iets anders dat de waarde in het economische verkeer.