Het gemeentehuis is alleen op afspraak geopend. U kunt hiervoor een afspraak maken.

Blijft de WOZ-beschikking ook geldig als ik ga verbouwen?

Home > Inwoners > Belastingloket, veelgestelde vragen > Algemene vragen over de WOZ > Blijft de WOZ-beschikking ook geldig als ik ga verbouwen?

Blijft de WOZ-beschikking ook geldig als ik ga verbouwen?

Na een verbouwing, aanbouw, sloop, of andere wijziging beoordeelt de gemeente of de waarde is gestegen of gedaald. Als de wijziging plaatsvindt in het lopende belastingjaar dan heeft dat geen gevolgen voor de al vastgestelde WOZ beschikking. Met de waardeverandering wordt in de WOZ-beschikking voor het volgende jaar rekening gehouden.

De waarde wordt bepaald naar de waardepeildatum. Met wijzigingen tussen de waardepeildatum en het begin van het belastingjaar wordt bij de waardevaststelling wel rekening gehouden. U komt dan ook veelal de toestandspeildatum tegen op de aanslag.