Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

Dit item is verlopen op 31-12-2019.

Heeft u een laag inkomen en wilt u voor lage kosten uitgebreid verzekerd zijn? Maak dan gebruik van de Gemeentepolis, een collectieve zorgverzekering die we als gemeente Staphorst, samen met zorgverzekeraar Zilveren Kruis aanbieden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Als gemeente betalen we een gedeelte van uw zorgverzekering en u profiteert van vele extra’s. De Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering en verschillende aanvullende verzekeringen (gemeentepakketten). U kiest altijd de zorg die bij u past. U kunt zich tot en met 31 december 2019 aanmelden via www.gezondverzekerd.nl.

Kom ik in aanmerking?

U mag deelnemen aan de collectieve zorgverzekering als uw inkomen niet hoger is dan 120% van de netto bijstandsnorm (sociaal minimum). Het gaat hier om de bijstandsnorm inclusief vakantietoeslag. Twijfelt u of u in aanmerking komt voor deelname vraag dit dan na bij de gemeente Staphorst. U kunt terecht bij team samenleving via het telefoonnummer (0522) 46 74 66. Houd uw inkomensgegevens bij de hand.

Poliswijzer.nl

Mocht de collectieve zorgverzekering niet voldoen aan uw verwachtingen, kijk dan eens op www.poliswijzer.nl/staphorst. Dit is een link naar een digitale vergelijker van bijna alle verzekeraars, wellicht vindt u daar een goed(koper) alternatief voor de collectieve zorgverzekering. De vergelijkingstool Poliswijzer.nl is een hulpmiddel voor inwoners bij het zoeken naar een passende en voordelige zorgverzekering.

Bijzondere bijstand

Let op. Indien u in aanmerking wilt komen voor bepaalde vergoedingen uit de bijzondere bijstand, moet u verzekerd zijn voor een algemeen aanvaard 'risicopakket'. Onder een algemeen aanvaardbaar 'risicopakket' wordt een pakket bedoeld vergelijkbaar met de collectieve zorgverzekering die Zilveren Kruis (Optimaal 3 en Tand extra 2 verzekering) door tussenkomst van de gemeente Staphorst aanbiedt. Wanneer aanvragers deze verzekering niet hebben afgesloten geldt deze toch als basis waaraan aanvragen worden gerelateerd.

Meer weten? Neem contact op met de gemeente of kijk op www.gezondverzekerd.nl.

Overzicht waarom de Gemeentepolis?