Zoeggat Kerkenland

Home > Inwoners > Actuele berichten > Zoeggat Kerkenland

Zoeggat Kerkenland

Dit item is verlopen op 15-09-2018.

Als temperaturen stijgen zoeken steeds meer jongeren de zandafgraving aan het Kerkenland op. Veel jongeren hebben de wens om elkaar daar te ontmoeten en te zwemmen. Een paar dingen zijn daarbij wel van belang om te weten.

Achtergelaten afvalParticulier eigendom

De zandafgraving en het naastgelegen weiland zijn particulier eigendom en geen recreatiegebied. De eigenaren hebben geen toestemming gegeven om hier gebruik van te maken. Afval achterlaten en het terrein vernielen is onacceptabel.

Waterkwaliteit

De waterkwaliteit in de zandafgraving wordt niet gecontroleerd en het is daarom geen officieel zwemwater. Er kan dus mogelijk sprake zijn van botulisme of blauwalg. Kijk op zwemwater.nl waar wel officiële zwemlocaties in deze regio zijn.

Vaartuigen

Het is niet toegestaan met gemotoriseerde vaartuigen op de zandafgraving te varen. Motorboten, jetski’s en dergelijke zijn ten strengste verboden en vormen een gevaar voor de zwemmers. Op varendoejesamen.nl is te vinden waar dit wel mag.

Het 'zoeggat' aan het Kerkenland

delen op sociale media