Ziektekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Home > Inwoners > Actuele berichten > Ziektekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Ziektekostenverzekering voor inwoners met een laag inkomen

De gemeente Staphorst vindt dat iedereen recht heeft op goede gezondheidszorg, ook als u een laag inkomen of een uitkering heeft. Daarom levert de gemeente voor sommige groepen een financiële bijdrage in de ziektekostenverzekering.

Zorg wordt steeds duurder; wij vinden het belangrijk dat er, financieel gezien, voor iedereen een passende verzekering beschikbaar is. Met dit doel heeft gemeente Staphorst een contract voor een collectieve zorgverzekering afgesloten met Zilveren Kruis. Zilveren Kruis biedt een basisverzekering aan met 3 verschillende aanvullende pakketten. Voor tandheelkundige zorg is ook een aanvullende verzekering beschikbaar.

Bijdrage gemeente

Omdat we vinden dat iedereen recht heeft op toegang tot de meest passende ziektekostenverzekering betaalt gemeente Staphorst mee aan de premie voor de aanvullende verzekering van Zilveren Kruis. De bijdrage is gelijk aan die in 2018 en kan oplopen tot € 270 per jaar.

Wie komt in aanmerking?

De collectieve verzekering is bedoeld voor iedereen met een laag inkomen. Wanneer het gezamenlijk netto maandinkomen lager is dan 120% van het sociaal minimuminkomen komt u in aanmerking voor deelname aan deze verzekering.

Informatie over overstappen?

Wilt u weten welk pakket geschikt voor u is en welke premie u gaat betalen? Kijk dan op www.gezondverzekerd.nl/staphorst. U kunt daar ook een vergelijking maken met uw huidige verzekering. Voor 1 januari 2019 kunt u overstappen naar een andere ziektekostenverzekering.
Inwoners die het afgelopen jaar al verzekerd waren via de collectieve verzekering van Zilveren Kruis zijn al geïnformeerd over de voorwaarden, polis en premies in 2019.

Poliswijzer.nl

Mocht de collectieve zorgverzekering niet voldoen aan uw verwachtingen, kijk dan eens op www.poliswijzer.nl/staphorst. Dit is digitale vergelijker van bijna alle verzekeraars, wellicht vindt u daar een goed(koper) alternatief voor de collectieve zorgverzekering. Deze vergelijkingswebsite is een hulpmiddel voor inwoners bij het zoeken naar een passende en voordelige zorgverzekering. Het overstappen naar een andere zorgverzekering kan tot 1 januari 2019.

Bijzondere bijstand

Let op. Wanneer u in aanmerking wilt komen voor bepaalde vergoedingen uit de bijzondere bijstand, moet u verzekerd zijn voor een algemeen aanvaard ‘risicopakket’. Onder een algemeen aanvaardbaar ‘risicopakket’ wordt een verzekeringspakket bedoeld vergelijkbaar met de collectieve zorgverzekering die Zilveren Kruis (Optimaal 3 en Tand extra 2 verzekering) door tussenkomst van de gemeente Staphorst aanbiedt. Wanneer aanvragers deze verzekering niet hebben afgesloten geldt deze toch als basis waaraan aanvragen worden gerelateerd.